Никой не си е позволявал да наруши деня за размисъл!

Пикът на кампанията беше в събота, каза Георги Марков
Обновена: 15 май 2013 09:40 | 15 май 2013 09:40, Камелия Цветанова
84
Никой не си е позволявал да наруши деня за размисъл!
Партии ще искат касиране на вота, убеден е Георги Марков. Снимка: Булфото, архив

Конституционният съд вероятно ще бъде сезиран за незаконност на изборите заради нарушението на мълчанието в деня за размисъл, когато гръмна скандалът с установените от прокуратурата 350 000 бюлетини в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд. Това коментира бившият конституционен съдия Георги Марков по bTV.

Въпреки това обаче той не се ангажира с прогноза какво би било решението на съда.

"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война", коментира той.

Според него това, което стана в деня преди изборите, е безпрецедентно.

Още по темата
„Никой досега не си е позволявал да наруши основния принцип в избирателния процес, че в деня за размисъл политическа дейност не може да се извършва. Сега пикът на кампанията беше в събота и то с обвинения, че в държавата се извършва преврат“, каза Георги Марков. 

По думите му този парламент е с много ниска подкрепа и пред него стои вариантът да излъчи едно общо правителство за една година, в което всички 4 партии да се обединят в името на България, защото „нищо не е наред“.

Марков обаче призна, че не вижда как ще стане това.

Според него лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не би се съгласил на коалиция с ДПС. Бившият съдия отбеляза, че за трети пореден път ДПС прави мандат в парламента и ролята на партията традиционно се оказва ключова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: изборикасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
27
 
! Отговори
Гелето преди 10 години
Охоо , отгледаното в дантела агентче на ДС !Що не кажеш , как се става отличник на випуска , когато си агент на 6 -ти отдел на ДС!Я спри да даваш мнения - *** с ***!!!Колко още мръсника ще излязат да защитават баш мафиота Бойко!???
3
34
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямата смехория тези дни са Г.Марков (агент Николай) и Евгени Михайлов, които обикалят от студио в студио за да защитават загубената и мразена от народа кауза на мутромилиционерите от ГЕРБ!Даже в събота стана интересно, а не както се очертаваше скучен ден, в който никой не мисли, само си почива! Поне видяхме екшън, жандарми, как искаха да бият БарекаТози ден за размисъл е най-голямата простоия, а още по-прости са тези дето го защитават, вместо като юристи да кажат, че е безсмислен!
2
0
 
33
 
! Отговори
Всички антикомунисти преди 10 години
сега за за ГЕРБ, даже и поета - посланник "железния" ЕД. - Едвин Сугарев
1
16
 
26
 
! Отговори
Гади ми се от тоя преди 10 години
тъмносин ***, дето като усети накъде духа вятъра за СДС се скри в Конситуционния съд