Цветанов аут от кабинет на ГЕРБ

Отказва се от имунитета си, след като се закълне в НС
Обновена: 16 май 2013 15:10 | 16 май 2013 13:35, Веселина Йорданова
171
Цветанов аут от кабинет на ГЕРБ
Цветанов няма да е министър. Снимка: Булфото

Цветан Цветанов ще си подаде молбата за сваляне на имунитет, така че истината да излезе такава каквото е, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след вота. Самият Цветанов помолил да не участва в кабинета, който Борисов ще предложи. Експремиерът виждал настроенията, които се образуваха срещу Цветанов „много съзнателно и умишлено“.

Когато става въпрос за държавата и има настроения срещу Цветанов, аз не искам да дразня хората, посочи той. Борисов обаче напомни, че Цветанов е зам.-председател на партията и подчерта, че той е изнесъл изборите на гърба си.

Eксвътрешният министър, който ще влезе в Народното събрание от Благоевградския регион, обяви, че ще внесе искане за сваляне на имунитета си веднага след като се закълне като депутат.

Още по темата
"Нищо общо нямаме с печатницата с Костинброд", декларира Борисов, като се прекръсти. В следващите избори трябва да се избегнат тези конфликти на интереси, няма как протоколите да се печат при кандидат-депутати от БСП, бюлетините при някакъв, който аз не познавам", заяви той.

Според него печатницата на БНБ трябва да печата бюлетините. Благодаря на българската прокуратура, че оневини всички партии относно този случай и обвини конкретно само ДПС за две места, където са купували гласове, каза той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не смята също да свали имунитета си като заместника си Цветан Цветанов. Незаконни неща не коментирам, заяви той по повод изтеклите записи с него, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Няма какво да признавам, защото нищо не се е случило, толкоз, отсече той в отговор на неколкократния призив да признае за разговора. Борисов беше категоричен, че главният прокурор не е идвал у тях в Банкя.

На 30 април Софийската градска прокуратура съобщи, че е събрала достатъчно доказателства за извършено престъпление от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по скандала с незаконното подслушване по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев.

Според държавното обвинение в качеството му на министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинените му – директорите на СДОТО-МВР Сергей Кацаров, Цветан Иванов и Камен Костов, да извършат престъпление - да злоупотребяват със служебното си положение.

Изводът на прокуратурата е с оглед на това, че именно в задълженията на министъра на вътрешните работи е да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС, както е записано в Закона за СРС.

Софийската градска прокуратура спря тогава наказателното производство срещу тримата директори в СДОТО-МВР заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за народен представител.

Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че ще иска от новия парламент имунитета на Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Де ви е волята бе.Тъжна работа,корабът потъва и капитаните го напускат първи.Хората дето си назначил да ти изядът главата е супер.
130
1
 
3
 
! Отговори
русоеб преди 10 години
До Сергей,но се казваш сергей, което намалява стойността на мнението ти с 90%. човек, възпитан от родители, които са счели за смислено да кръстят детето си с руско, вместо с българско име, едва ли е много значим откъм патриотизъм.
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tajno i kofti mi e kak se razviha sabitita okolo bat Ceco.hem ne e izpolzval tia 350 hiliadi biuletini, hem ne vozil s pravitelsvenia samolet bega4ite ot mvr, hem kopuval prodaval Kokinov i nari4al Prokurora kaput i hem ne e nito proizvejdal, nito prodaval amphetamini i nazakonni cigari - i pak toi vinoven.bat Ceco izkarai debeloto SeReSE ot tlstia zadnik na Buda da pro4etes koi piski sa odili tam da snasiat maioneza na impulsi
128
8
 
4
 
! Отговори
.... преди 10 години
Комунистическите *** пак втори...за смях на цяла БГ. Нагли и нещастни ***...без изключения.
127
1
 
2
 
! Отговори
500 преди 10 години
До Анонимен 147 Няма кой да ги вкара там, защото приятелката му Владимира Янева е шеф на СГС точно за да не отиде там!!! Нали той лобира за нея - трябва да му върне жеста.
126
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в ЗАТВОРА
125
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аут колкото и сега е аут. Цветанов си ръководи милицията през тази новата фуста и Калин...
124
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, Бойко..... чувал ли си лафа за "късно изваден"? Ако беше бил шутовете на Цуцо и Пицо още 2010та и бяхте контролирали строго строежа на магистралите (да няма изцепки с неплащане на заплати и неразплащане с подизпълнители) - щеше да си спечелиш изборите без проблеми.
123
4
 
28
 
! Отговори
Сергей преди 10 години
142, личи ти, че си от Боковата партия. И той не вярваше на истината, че народа не го понася. Никой не ми плаща, кеф ми е да напиша какво мисля за пожарникарската партия. И го пиша без пари, ама с кеф, голям кеф!
122
4
 
26
 
! Отговори
55 преди 10 години
Всички политици са крадци! Разликата е, че предишните управници хвърляха по нещо и на народа. А герберастите крадоха само и единствено за себе си. За народа оставиха ... кризата.
121
26
 
5
 
! Отговори
БСП-ДПС = крадци преди 10 години
аман от червени платени комунисти по тия форуми
120
4
 
28
 
! Отговори
1 преди 10 години
До ауу,кабинета му ще бъде в Бобов дол-лек режим.
119
5
 
32
 
! Отговори
ауу преди 10 години
Ми то и Борисов е аут от кабинета ...хахахахаха
118
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заедно с тъщата да търкат един нар.
117
5
 
37
 
! Отговори
дядо преди 10 години
какъв свински *** на снимката...
116
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто това време му трябва да направи всичко възможно да се спаси от отходната яма,в която е затънал.Бедни ми Цвъцко,ти си пример колко безкрайно болен може да бъде един мозък,че да поиска да е собственик на цялата държава(първия опит беше на Костов)
115
3
 
28
 
! Отговори
Милозливото преди 10 години
Милия Цвикончо , още се надява на милост от съдии и прокурори !Цвъчко знаеш ли вица за гаргата и вълка в самолета ?...Като не можеш да хвърчиш защо плю най-просташки?
114
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До вчера му беше виновен Станишев,от вчера Цацаров/негов личен избор/ и досегашното му аверче Баречето! От днес и Цветанов!
113
1
 
36
 
! Отговори
шотл. боец преди 10 години
Накрая ще остане само Тиквата. Всички вече ще са му били виновни по 10-15 пъти!
112
1
 
36
 
! Отговори
Домат преди 10 години
Цветанов ин затвора!