Кой е записвал в Банкя? Борисов, Найденов и Кокинов отричат

Проверката на записите ще приключи след изборите
Обновена: 9 май 2013 12:26 | 9 май 2013 11:54,
295
Кой е записвал в Банкя? Борисов, Найденов и Кокинов отричат
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Проверката на ВКП за записа на разговор между експремиера Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов няма да приключи до изборите. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров днес.

Той обаче обясни, че все пак резултат ще има скоро - в рамките на близките две седмици. Прокуратурата не работи заради изборите, коментира още главният прокурор.

Цацаров обясни, че днес още двама души ще дадат обяснения по случая. Те не участват в разговора, но единият от тях се споменава в края на записа.

Още по темата
Най-вероятно става дума за ексвътрешния министър Цветан Цветанов, с когото се предполага, че в края на записа се чува как Борисов разговаря по телефона.Вторият човек, който ще дава обяснения пък най-вероятно е представител на разузнаването, защото на записа се чува как информират Борисов, че "човекът от разузнаването е тук".

Експертиза ще установява къде и какво е било записващото устройство, тъй като всички разпитани досега по случая отричат да са носили в себе си специална техника, обясни днес Сотир Цацаров. Вчера в прокуратурата да даде обяснения се яви Мирослав Найденов, а ден преди него – Бойко Борисов. Първи при прокурорите отиде Кокинов. И тримата са отрекли, че са носели в себе си специална техника. Ще се уточнява и дали записът е правен от мобилните станции за подслушване и проследяване. Така ще се установи и произходът на записа.

При разпита си Найденов не изключил възможността записът да е правен чрез телефона му. Цацаров отново беше категоричен, че записите не са правени със закони СРС-та. Тази констатация беше направена веднага след като бяха изнесени записите. Те бяха получени в медиите с анонимен имейл. Във въпросния разговор Кокинов, Найденов и Борисов обсъждат магистрати и използват обидни квалификации по техен адрес. Тримата обсъждат и досъдебното призоводство срещу ексземеделския министър, като бившият градски прокурор изнася данни по въпросния случай. Кокинов дава на Борисов информация и по неоповестени все още данни на проверка на прокуратурата.

Цацаров припомни, че основният проблем е предаването на информация от страна на Кокинов към Борисов за предстоящо разследване. Едва след края на проверката ще се преценява дали да бъде образувано и наказателно производство.

По новия запис, в който се твърди, че са уреждани обществени поръчки, тепърва ще се преценява дали ще се прави проверка.

Пораждат се много въпроси, той е с много лошо качество, каза Цацаров. По думите на главния прокурор е нормално да се задава въпроса дали той е автентичен или има техническа намеса по него.

Припомняме, че вчера беше публикуван нов аудиозапис от сайта "Болканлийкс". В него бившият премиер Бойко Борисов разяснява как се разпределят партийни квоти в общински фирми и как се печелят обществени поръчки от обръчи от фирми, твърди анонимният подател на записа. Аудиофайлът е с много лошо качество и не става ясно в какъв контекст говори Борисов..

Цацаров каза, че ще приложи нетрадиционна процедура, за да посочи и. д. градски прокурор на София. За целта той предлага да бъде командирован прокурорът от ВКП Евгени Диков. Мястото на градския прокурор на София остана вакантно, след като Кокинов подаде оставка като ръководител на СГП, а ВСС я гласува. Причина за това решение на Кокинов беше именно изтичането на разговора му с Борисов и Найденов.

Към настоящия момент функциите на изпълняващ длъжността градски прокурор се осъществяват от Роман Василев.

Издал съм заповед, с която командировам прокурора от Върховна касационна прокуратура Евгени Диков в Градска прокуратура, обясни Цацаров.

Той допълни, че днес ще предложи командированият Диков да стане и.д. градски прокурор.

По думите на Цацаров състоянието на Софийска градска прокуратура налага организация и работа, която да бъде осъществена от прокурор с много добър опит и изключително добра репутация. „Аз смятам, че Евгени Диков е с много добра репутация”, каза още Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали пък нарочно прокуратурата не се забави та да минат изборите и малко повече та някои хора да си получат отново депутатския имунитет?
219
0
 
0
 
! Отговори
до 242 преди 10 години
А който има кредити?
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой кого подлушвал ми е през к.,обаче дойдат ли бсп.дпс,гърмят банките и който има депозити и влогове губи.другарите имат да избиват големи загуби от кипърските банки,само станишевата моника е с 12 млн евро вътре
217
3
 
5
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Що пак хвърлят, пясък в очите ни? Не е толкова важно, кой е записвал разговора, а за какво иде реч в същия. Стига с тия преписки против неизвестен извършите. Участнищите в разговора са известни, а в този разговор, лъсват какви ли не престъпления. Срам за България!
216
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуваш за ГЕРБ получаваш гол х * й !!
215
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуваш за БСП - получаваш ДПС!Гласуваш за Пръмова - пак получаваш ДПС!
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЙ-МНОГО МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ И ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е ДЕТО ОТКРАДНА И НАТРУПА ТОЛКОВА МИЛИОНИ И КАК В БЕДНА БЪЛГАРИЯ ДОКАТО НАРОДА ГЛАДУВА . ТОВА Е ВЪПРОСЪТ А НЕ КОЙ КОГО ПОДСЛУШВАЛ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОДСЛУШВА.
213
3
 
3
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
А е изобщо - кой ли истински плаши народа тези дни и какъв е приноса на някои медии?! Който разбира малко от логика ще си отговори..
212
6
 
6
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Няма нито един подслушван от тези, които проглушиха света да се оплакват от подслушването. Всъщност Станишев, Местан, Слави Бинев, Бареков и компания се оплакват, а всички подслушвани са от ГЕРБ и търчат призовани по прокуратурите... Нещо тая работа взе да не се връзва. Никой не вади флашки за договорките на Станишев със Доган и Местан, на Орешарски, Михайловски и другите с "водещи бизнесмени", тъй никой не записа Иван Костов и Нейнски защо не се разбраха "за някакъв си милион"....
211
0
 
1
 
! Отговори
ot pleven преди 10 години
e kak koi traktora koi drug osven spinosco imat interes tocno v tozi moment predi izbori da ima takav kompromat
210
4
 
9
 
! Отговори
Е па Цвъки преди 10 години
Е как КОЙ! Ами Цвинокио с дългио НОС и големите пеленгатори....
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само се е записало.
208
4
 
5
 
! Отговори
cecko преди 10 години
На кой самолет ще се качиш бе,***.Ти ако можеше,досега да си качил.
207
7
 
12
 
! Отговори
Ало, аз и Цв слушаме преди 10 години
Моля Ви, помислете си добре за кого ще гласувате. Помислете си добре, как се управлява държавата ни. Помислете и за това, колко Ви се вдигнаха сметките и колко заплатите за тези 4 години....да не говорим за безработицата и селските изказвания на Борисов. С риск да прозвуча червен, ще кажа - гласувайте за когото си искате. Само не и за ГЕРБ! Ако ГЕРБ спечелят, се качвам на самолета и сбогом България, сбогом мечти :(((ПС: Какъвто е народа, такива са и управниците. МИСЛЕТЕ!!!!
206
4
 
10
 
! Отговори
Яааа!!! преди 10 години
Този прасчо, кой го е охранил така, изглежда че в *** Позитано доста са му сипвали в копанката!
205
4
 
4
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До #228Ti sxvashtash li che v Balgaria zaradi Boko ima 1 milion gladni hora? Sxvashtash li che bezraboticata ot poslednite 4 godini e nad 20%? I sxvashtash li che kato si protiv BSP deto iskat da namalqt taq mizeriq sam si go nachukvash? Sxvashtash li, kaji de ?
204
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари пак ще ви прицакат . Голяма воина водихте срещу Биби малкото селянче от Банкя .Обаче ви се изплъзна периферията .Нямате генерали във тая вашата секта само обикновенни матросовци. Атакувахте центъра но забравихте че ГЕРБ ще се върже със КОАЛИЦИЯ и въпреки всичките комунистически разработки не можете да предотвратите влизането на 5 ПАРТИЯ ВЪВ ПЪРЛАМЕНТА ИЛИ КОАЛИЦИОННИЯТ ПАРТНИОР НА ГЕРБ .Схванахте ли как загубихте воината със пешките,
203
6
 
10
 
! Отговори
Fan преди 10 години
До Пич и подобните нему...."какво толкова - били казали на някои хора педера.и..."...Проблема драги Пич е, друг - как другаря Борисов знае за източването на европейските средства, предупреждавал е Миро М., а сега и се опитва да потули делото, заедно с Кокинов" - това не те ли тревожи? Нали Борсов тръбеше че ако разбере за някой че е сгафил-го маха веднага?! А тук не само знае, ами и е съучастник.
202
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ ГЛЕДАМ В ТОЯ ФОРУМ ОЩЕ ИМА ЗАБЛУДЕНЯЦИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ БОКО И ГРОБ! ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ, ЧЕ НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ НАИВЕН АМА ТУКА НЕЩАТА КЪМ ПРОСТОТИЯ ПРЕЛИВАТ.
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като по думите на Кокинов, Боко е избрал и назначил Цацаров, как Цацата ще "вдигне ръка" срещу шефа си се чудя аз ?!? На Боко иначе 100 тояги на голо са му малко!