БСП и ДПС искат да отцепят наши депутати, оплака се Борисов

Касирането на изборите няма да е през президента и МС, каза експремиерът
Обновена: 17 май 2013 12:05 | 17 май 2013 11:41, Камелия Цветанова
241
БСП и ДПС искат да отцепят наши депутати, оплака се Борисов
Бойко Борисов и Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Вече е ясно, че ДПС и БСП  са една партия, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като се срещна с президента Росен Плавнелиев, за да уточнят датата на първото заседание на новия парламент.

Според него обаче двете партии работят по въпроса да отцепят част от групата в НС на ГЕРБ, която да ги подкрепя, ако съставят правителство.

Ще видим какво ще стане след 4-5 дни, когато се събере парламентът, коментира Борисов. Той съобщи, че е казал на държавния глава, че ще се съобрази с датата, която определят другите партии за свикване на тържественото заседание на 42-рото Народно събрание.

„С вчерашната пресконференция постигнахме един ефект и той е, че по безспорен начин е ясно, че след като втората и третата партия не искат касиране на изборите, това означава, че те признават нашата победа и служебното правителство си е свършило работата”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че си е направил и извода, че на тези избори за ДПС са гласували с 200 000 души по-малко, като гласовете им са отишли при БСП.

Още по темата
Според него вече е видно, че БСП и ДПС са се разбрали с „Атака” или подвеждат депутати от ГЕРБ.

Сценарият, който ще разиграят, е няколко депутати от „Атака” да я напуснат и да подкрепят ДПС и БСП, смята Борисов. Експремиерът каза, че не знае дали Искра Фидосова се е обаждала на Волен Сидеров, както твърди той, за да търси подкрепа от него.

Нека да видим какво ще гласуват в парламента и дали няма да разиграят този цирк, че са им откраднали депутати, изтъкна Борисов. Той подчерта, че е забранил на депутатите си да разговарят по телефона, дори когато ги търсят колеги от други партии.

Бившият премиер обясни, че ГЕРБ е наела юристи, за да определят механизма, по който ще се касират изборите като консултант им е бившия конституционен съдия Георги Марков.

Касирането няма да стане през президента, нито през МС, увери той и добави, че жалбата ще бъде пусната до няколко дни.

В момента, в който ни бъде връчен мандат, ние сме длъжни заради над 1 милион избиратели гласували за нас, да предложим кабинет, не очаквам той да е подкрепен, хората трябва да видят какви експерти съм предложил, повтори становището си той.

Според Борисов коалиция между БСП, ДПС и „Атака” е най-тежкото, което може да се случи. В същото време той предупреди, че когато са 120 срещу 120 депутати, не може да има стабилно управление. Най-добре е да се направят нови избори и да влязат и малки партии, настоя Борисов.

Мен с кого ли не сравниха.Станишев със Сталин, Лютви Местан с Кадафи, не обръщам внимание, ако имаха достойнство щяха да поздравят победителите, коментира още той.

На въпрос кой ще изгори в прокуратурата, както е цитиран да казва пред в. "Труд", Борисов каза: Думата "прокуратура" съм забранил да чувам. Не искам да ми се говори. След всяка думичка на това има реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГоркиятБорисов, пак другите са му виновни! Докога ще плаче?! Време е да не се залъгваме с крокодилските му сълзи;той и неговите "експерти", намерени по кръстовища и калинките му доопоскаха държавата. Ако има поне малко свян и гордост - да млъкне,макар че комплексиран и недорасъл махленски бабаит не разбира що е срам и гордост.
164
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов,дръж се мъжки.Няколко депутати повече или по-малко няма да ти са нужни нито за правителство на малцинството нито ако си в опозиция.Знаеш ги нещата,нали.Когато беше на върха на славата беше друго. А за Цветанов си помисли колко доверие да му имаш и докога.Вярност не е достатъчна.Искат се и други знания и умения,друг стил на работа.
163
22
 
22
 
! Отговори
maroder преди 11 години
искам да попитам Болен Лидеров - как ще обясниш на всички български патриоти които гласуваха за Атака влизането в коалиция с четаците - щото лично на мен това не ми изглежда въобще патриотично и аз гласувах за Атака а не за БСП или ДПС
162
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата е като дете Те го хващат, че си печата бюлетини, той казва: "Не, вие си печатате". Те го хващат да си купува депутати, той казва: "Не, вие си купувате". Толкова е ***, че децата в пясъчника измислят по смислени аргументи.
161
11
 
21
 
! Отговори
saipemable преди 11 години
Голям майтап ще стане ако идем на вариант избори до дупка.Резултата според мен ще бъде почти същия,само електората ще се нажежи още,а икономиката ще рухне съвсем.
160
30
 
25
 
! Отговори
maroder преди 11 години
ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ ЧЕ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА- ЩОМ ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ ВЪЗКРЪСНА - ЗНАЧИ Е ВЪЗМОЖНО- И НОВАТА КОАЛИЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА- ТУРСКИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ НАЦИОНАЛИСТИ
159
24
 
10
 
! Отговори
maroder преди 11 години
ха-ха-ха- а някой замислял ли се е че ако ГЕРБ на 21май не отидат в парламента и не получат мандата като най голяма партия - пак отиваме на касиране на изборите
158
14
 
40
 
! Отговори
АнтиПолитик преди 11 години
Такава Милиционерска наглост и простащина никой Български държавник не е проявявал ! Борисов не се интересува за Българите, той се интересува за собственото си "АЗ" ! Това е личност за съжаление и повярвала в себе си , че е БОГ...:)
157
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ,МАРШ КЪМ СОФИИСКИЯ .....ЧАКАТ ТЕ---ЩЕ ИМАШ КИЛИЯ С ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ И ОТБОРЧЕ...ТИГРИТЕ НА ГРОБ....МУТРО--ВРЕМЕ Е ДА ПОНЕСЕШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ СИ!!!!
156
9
 
36
 
! Отговори
Попхайрсъзинов преди 11 години
Господин Борисов , искат да ОТЦЕПЯТ или да ви го НАЦЕПЯТ ???
155
8
 
29
 
! Отговори
Ге(рб)стапо преди 11 години
Другарят Борисов (агент Буда) ще коитира, пардон, ще коалира само с другаря Цветанов!
154
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ли не разбирам или някой лъже???? ДПС обявиха,че не подкрепят ГЕРБ...Атака обявиха същото ..А Бойко говори за : "...че когато са 120 срещу 120 депутати..."Ако приемем неговите думи за истина, значи има тайни уговорки с някой...А ако си плещи едно към както му падне- не знам какво да кажа...
153
6
 
23
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Как пък тези от ГЕРБ попадат все на *** ???Министри на финансии,икономика,здравеопазване,образовани и проче,та сега попаднаха и на агент Николай и Стефан от второ и шесто Управление на ДС и виден седесар.Спасен от Ж.Желев , предложил го и избран за КС от квотата на Президента.Само *** около ГЕРБ!!!!
152
5
 
18
 
! Отговори
майската жега преди 11 години
Пожарникаря (агент Буда) явно го е ударила майската жега и отново влезе в маниашки монолог!
151
7
 
21
 
! Отговори
GiveMeFive преди 11 години
На снимката има само една глава и за съжаление е закрита от една тиква. Заради тия двамата ли загина Ботев?!!!!
150
1
 
11
 
! Отговори
Ръб преди 11 години
Да бе, верно е! Опитват се да привлекат Боко и Цуро хахахах
149
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ се опитват да отцепят депутати от АТАКА
148
0
 
6
 
! Отговори
Джедай мастър преди 11 години
До БЪЛГАРИН 170Не притежава и мозък и отговорност
147
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ могат да си купят много неща с милярдите на Бойко, но доверие не се купува лесно
146
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца!!!"Нагъл лъжец - видя, че се оплакват от него и хоп - и той се оплаква....