"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!

Политолог: Падение ще е ГЕРБ да се държи като партията на Сидеров
Обновена: 22 май 2013 09:52 | 22 май 2013 09:47, Красимир Ангелов
206
"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!
Атака е в най-неизгодната позиция в НС, смята Анна Кръстева. Снимка: БТА

"Атака" се счита за новия властелин в Народното събрание, но всъщност тази партия е в най-неизгодната позиция. Рискът за Волен Сидеров и неговия екип се крие в избирателите, които ги подкрепиха“, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева.

Според нея поведението на депутатите от националистическата партия напомня за началото на 90-те, когато някои народни представители правеха гладни стачки и спяха на палатки пред парламента. "От „Атака" обещаха минимална пенсия 500 лева, а минималната работна заплата да е над 1000 лева. Гражданите с право ще поискат от партията да изпълни обещанията си и ако не го направи, ще протестират пред нейната централа. Затова и ако има нови избори, вероятно най-губещи ще бъдат именно от "Атака", коментира още Кръстева.

Грешка на Волен Сидеров и ГЕРБ е, че смятат, че целият български народ е недоволен и има отрицателна нагласа към ситуацията в страната, обясни още политологът. "Хората показаха какво искат, но с действията си ясно декларираха, че е нужна политическа партия с управленски капацитет, която да подобри условията за живот", обясни експртът.

По думите й от ГЕРБ са направили две коренно различни заявки за бъдещето.

Още по темата

"От една страна, Борисов обяви, че ще играят ролята на конструктивната опозиция, която ще предлага алтернативни и стойностни решения на проблемите. Нека не забравяме, че голяма част от депутатите на ГЕРБ са били министри. Втората линия беше, че те ще действат като „Атака“ и чрез кворума ще саботират избора на нов кабинет“, поясни Кръстева.

Според нея ГЕРБ е управленска партия, която има много мощни структури на всички нива, затова хората са гласували за тях. Ако от ГЕРБ започнат да се държат като „Атака“, ще бъде голямо падение, защото по този начин ще сринат положителния образ на партия, която може да управлява и има капацитет, е позицията на политолога.

"Гражданите са уморени от протести и политици, които мислят само за себе си. Сега е нужен период на стабилност и нови избори не би трябвало да са на дневен ред", смята Анна Кръстева.

Още новини от областта на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължение на 195: всеки обикновен гражданин на тази държава.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В зората на демокрацията се борихме против "правоимащите"(сиреч номенклатурата на БКП). Сега какво стана, отново имаме правоимащи - така наречените народни избраници, коите се обградиха със всякакви имунитети в и извън парламента и си правят каквото искат. Последен пример е поведението на Волен Сидеров пред парламента. Крайно време е имунитета на така наречените народни избраници да се сведе само до дейноста им вътре в народното събрание, а извън нега да да носят отговорност за дейсвията си като
160
1
 
4
 
! Отговори
anarhist преди 10 години
До ЗОРОя им виж процентите на атакас толкова малко гласове как да изпълнят своята програмаизбирателите не застанаха зад сидеров
159
0
 
5
 
! Отговори
уго чавес преди 10 години
Квичете *** ***!Много скоро ще ви тричаме по дърветата!
158
5
 
11
 
! Отговори
Митко,тинормаленлиси преди 10 години
Анооо, много си проста, Анооо!Ми нали такива като мен точно затова гласуват за Волен - за да ви боли, за да страдате, за да ви осигури раирани костюми! Волен е нашия коктейл ***, Волен е нашата бомба. Затова го изпращаме там. Ако се появи някой още по-краен - за него ще гласуваме. Защото не сме роби .
157
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оплювайте оплювайте сега като лапне партините субсидии А и м*нафите за колко ли са го купили???....ще има да прави скъпи вояжи с гаджето Гаджева, до Париж вече ходи ....остава да обиколят света !
156
9
 
11
 
! Отговори
asp преди 10 години
Сега ми става ясноооо.Волен много добре е направил сметката.сега играта му е да елиминира герб.те да не могат да провеждат изборите,и малко след това ще им дръпне шалтера на онея нещастници от бсп и дпс.и отиваме на нови избори и ги печелим.
155
2
 
9
 
! Отговори
Вълк Единак преди 10 години
Тази тъпачка не може да различи изказванията на Волен Сидеров а пък политолог станала .А неговото точно изказване беше че само когато е на власт Атака само тогава ще може да изпълни предизборните си обещания ,и то когато държавата си върне в ръцете печелившите предприятия който носят доходи на държавата .И най важното е икономика и работа трябва да има за да се дават тези пари . Така че тази политическа *** да не провокира хората защото и на такива като нея ще се търси сметка след време .
154
4
 
3
 
! Отговори
kongo преди 10 години
когато започва човек нова работа се иска/свидетелство за сьдимост/сидеров не го ли сьдиха за хулиганство. за шофиорите и други психо преглед/ волен ли е болин ли е какьв е пьк ние в абсурдистаан и в парламента го вкарахме ЗАБЕЛЕJКА / ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЗА ДРУГИТЕ ЧЕ СА ПО СТОКА
153
9
 
11
 
! Отговори
мая преди 10 години
По-селски и просташки скандал пред НС никога не бях гледала. А, колкото и да не им се вярва на заслепения електорат на Атака (сред които е и собственият ми баща), Сидеров висеше преди години при Доган и за тези, които са по-навътре в политическите машинации не е тайна, че партята му е финансирана именно от ДПС.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега, нали всички разбраха, че ГЕРБ няма да предлагат парламент, а ще върнат мандата. Така да се каже за капацитети не можем да говорим. Много ми е интересно какъв капацитет ще формират БСП, ДПС и АТАКА. Няма да се учудя ако приемат в групата си и г-н Доган, за да им уреди и на тях един проект от които да изкарат 1.5 млн. лева комисионна. То живее ли се само с партийна субсидия....
151
9
 
15
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
ГЕРБ можели да управляват и имали капацитет, боже-е-е, ами защо тогава сме в такава икономическа криза след тяхното управление, а Анче?
150
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости. Как избирателите ще държат Сидеров отговорен, че не си изпълнява обещанието, като няма да бъде във властта. Що за политоложка е тая Анна Кръстева?
149
5
 
4
 
! Отговори
байМиле преди 10 години
Все още за нас нормални управляващи са партии и централи.В случая се залагат големи надежди на БСП и Станишев.Явно болшинството от хората в България са в голяма безизходица и не са узрели за промени,за това и се залага на старото.
148
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака е създадена от ДС по същия модел, по който е направена и ДПС. Целта на ДПС е да замени автентичния етнически вот, а на Атака - да замени автентичния националистически вот със слуги на службите. Двете партии перфектно се допълват. Сбиването пред джамията беше след уговорка между младежките партии на ДПС и Атака. Волен е бивш поръчков журналист, бил навремето в пресслужбата на Овергаз, откъдето започва кариерата му.
147
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха! Всички мразят Волен. Ами да, нали ще ви спре кранчето, престъпници. Окрадохте България и искате никой да не ви пречи нали?
146
5
 
6
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Рано тази сутрин, изненадващо, в канцеларията на парламента бе внесено искане от главният прокурор за отнемане имунитета на депутата и председател на парламентарната група на Атака, г-н Волен Сидеров. Повод за искането е бил сигнал подаден в прокуратурата от полицай Тодор Тодоров, служител във външната охрана на парламента. В сигналът на полицая е описана хулиганска проява от страна на депутата придружена с посягане на длъжностно лице, като е приложен и видео материал документирал случката. Искането изненада мнозина, тъй като се очакваше да бъде поискан имунитета на бившият вицепремиер и ми
145
4
 
9
 
! Отговори
Уууууууууупсссс преди 10 години
Едно пиленце ми припомни,че шизоида Волен преди 4 години си купи за 6 месеца диплома по пази, Боже БОГОСЛОВИЕ,и направи за благодарност ректора депутат...Има в партията си Денички и други дашни пи*ки,а после,не бил падишах и *** на уж душманина си Доган.Може двамата заедно и сюнет да са си правили...
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази статия отивайте да ги дрънкате на гаргите.Вие май мислите хората за тотално прости.Каквото и да напишете мислитите че ви вярват ли?Ние тв не гледаме и радио не слушаме само вас ви четем и ви вярваме.Нещо не сте в ред
143
0
 
16
 
! Отговори
Дж.Бонд преди 10 години
Сидеров,гледай да не направиш правителството несменяемо,защото повече власт няма да помиришеш.