"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!

Политолог: Падение ще е ГЕРБ да се държи като партията на Сидеров
Обновена: 22 май 2013 09:52 | 22 май 2013 09:47, Красимир Ангелов
206
"Атака" е в най-неизгодната позиция в НС!
Атака е в най-неизгодната позиция в НС, смята Анна Кръстева. Снимка: БТА

"Атака" се счита за новия властелин в Народното събрание, но всъщност тази партия е в най-неизгодната позиция. Рискът за Волен Сидеров и неговия екип се крие в избирателите, които ги подкрепиха“, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева.

Според нея поведението на депутатите от националистическата партия напомня за началото на 90-те, когато някои народни представители правеха гладни стачки и спяха на палатки пред парламента. "От „Атака" обещаха минимална пенсия 500 лева, а минималната работна заплата да е над 1000 лева. Гражданите с право ще поискат от партията да изпълни обещанията си и ако не го направи, ще протестират пред нейната централа. Затова и ако има нови избори, вероятно най-губещи ще бъдат именно от "Атака", коментира още Кръстева.

Грешка на Волен Сидеров и ГЕРБ е, че смятат, че целият български народ е недоволен и има отрицателна нагласа към ситуацията в страната, обясни още политологът. "Хората показаха какво искат, но с действията си ясно декларираха, че е нужна политическа партия с управленски капацитет, която да подобри условията за живот", обясни експртът.

По думите й от ГЕРБ са направили две коренно различни заявки за бъдещето.

Още по темата

"От една страна, Борисов обяви, че ще играят ролята на конструктивната опозиция, която ще предлага алтернативни и стойностни решения на проблемите. Нека не забравяме, че голяма част от депутатите на ГЕРБ са били министри. Втората линия беше, че те ще действат като „Атака“ и чрез кворума ще саботират избора на нов кабинет“, поясни Кръстева.

Според нея ГЕРБ е управленска партия, която има много мощни структури на всички нива, затова хората са гласували за тях. Ако от ГЕРБ започнат да се държат като „Атака“, ще бъде голямо падение, защото по този начин ще сринат положителния образ на партия, която може да управлява и има капацитет, е позицията на политолога.

"Гражданите са уморени от протести и политици, които мислят само за себе си. Сега е нужен период на стабилност и нови избори не би трябвало да са на дневен ред", смята Анна Кръстева.

Още новини от областта на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
5
 
11
 
! Отговори
Видя мизерията ..... преди 10 години
До БългаринВидя мизерията на българския народ от Айфеловата кула в Париж, от стаята в хотела за 30 000 лв. Народът забрави коженото му якенце и костюма, който му беше купила СКАТ, за да плюе от екрана й.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много се разприказвахте. Да разтуряме седянката казвам, а?
100
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака е българското ДПС
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимус преди 10 години
До АнонименАми като махнат субсидиите джуджето с какви пари ще си купува костюмите на Гучи, с какви пари ще купи апартамент за 600 000 лв. на Витошка на любовницата си, с какви пари ще гуляе из Европата! Или пак ще си снима "оная работа с очила" ( много е късопаметен българина, нищо , че го правят на ***), за да изкарва *** от порно списанията !!!
98
2
 
10
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До ХехехеЪСедна в една лодка с ДПС, но на какво седна?
97
2
 
10
 
! Отговори
heybg преди 10 години
Политолозите у нас, както и журналистите, се ориентират по вятъра. Нали и те ядат хляб?
96
6
 
7
 
! Отговори
hehee преди 10 години
do 120-без атака няма да има правителство.само от волен зависи как ще си изиграе картите и за какво ще клекне.или ще спечели много подкрепа от хората ,или ще изгуби всичко.трети вариант няма.
95
18
 
15
 
! Отговори
хо преди 10 години
гаспада джурналисти,АТАКА ще я има и след вас.
94
16
 
19
 
! Отговори
Гюнер Кавънч преди 10 години
Волене, ние сме с теб. Само "АТАКА"!
93
3
 
9
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До АнонименЕдна малка поправка: протестите имаха икономически причини, но бяха организирани с политически цели. Те бяха и постигнати. Тогава протестите секнаха. Така се доказа за сетен път кои всъщност и м а т страната и в чии ръце е метлата, измела герберите.
92
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
тези дебели политически всеядни *** е добре да слязат при народа и да видят, както г-н Сидеров видя колко много са хората, потънали в мизерия. Нека не мислят, че няма Бог - това е най-голямата им илюзия!
91
9
 
14
 
! Отговори
.йфхф преди 10 години
Как така Атака ще губи гласове, защото не е успяла да вдигне доходите. Това са пълни глупости. Атака има 23 депутата и няма абсолютно никакъв начин да наложи своите идеи с толкова малко представителство
90
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Анна Кръстева."Чуде се на какво ги учат студентите по политология, че са толкова елементарни. Абе Кръстева, как Сидеров да направи заплатите 1000 лв, като има 7 % вот за партията му? Като се махнат субсидиите, като се намалят депутатските заплати, като се правят честни обществени поръчки, като се съкрати половината държавна администрация, не 1000 лв, а 2000 лв без проблем може да се направи минималната заплата.
89
9
 
14
 
! Отговори
ликии преди 10 години
Най неудобната партия за всички писачи лапачи и алчни държавници включително и тази кръстева която лъже и насъсква хората е ПП Атака. В.С. каза ако вземем ние власта ще направим 500пен. 1000лв. зап... Защо настроивате хората против Атака. В.С. каза аиде да гласуваме 310лв. заплата за парламента А АА .. Жал ми е за българския народ че неможе да се осъзнае, пишете нещо което смятате за глупос което е казал В.Сидеров. Но вярваме на лъжите но измамниците. Осъзнаите СЕ.
88
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ботев за еснафите и богатите *** на времето си също е бил нестандартен. Отвращавам се от стандартни обтекаеми лицемерно усмихващи се политици! Долу българофобите!
87
1
 
3
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До МартинБяхте, но използвани. Имахте право за много неща. Но не е сигурно дали пак ще излезете.
86
13
 
12
 
! Отговори
Болен преди 10 години
Само един недобре здравословно човек може да се държи така с български полицай и да го унижава по този недостоен начин. Гледах самия инцидент пред Парламента и след това нееднократно записите в различните телевизии и недоумявах как може такова нищожество да ни представлява в Народното събрание и пред света. Този човек говори за българския народ с израза "вас ви...", сякаш самият той е направен от някакво по-висше тесто и не е част от България, изживява се като някакъв месия. СРАМ И ПОЗОР!!!
85
14
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Волен е единственият последователен политик. Всички, които гласувахме за него сме съгласни с достойното му и принципно поведение. Интригантите и бабите с мускули може и да спретнат поредната интрига - протест пред "АТАКА" с избиратели на герб. Но ние сме свикнали с подобни ненормални инсинуации. Колкото и да им се иска на жадните за власт и пари - истината съществува. И да не забравят, че това към което се стремят няма как да го занесат в гроба.
84
1
 
3
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До АнонименТой вече е премислил и решил кое е правилното. Но моля, не обиждайте сливата. Той няма нищо общо със гореспоменатото. Индивидът има право на мнение и избор. Избирателят - също.
83
8
 
11
 
! Отговори
offf преди 10 години
Главният прокурор поиска имунитета на Волен Сидеров заради невменяемост.neverojatno.wordpress/2013/05/22/imunitet/