Няма да ставам пощенска кутия на никоя партия, рече Райков

Премиерът няма да сезира КС за касиране на вота
7
Няма да ставам пощенска кутия на никоя партия, рече Райков

Министър-председателят Марин Райков няма да сезира Конституционния съд във връзка с подадените жалби в Министерския съвет от РЗС, НФСБ, ВМРО- БНД и „Другата България”. Твърденията в жалбите и в молбата са свързани основно с работата на секционните избирателни комисии.
 
Премиерът посочи, че според чл. 13 от Изборния кодекс Министерският съвет отговаря за техническата подготовка на изборите, но няма правомощия да отговаря за работата на изборните комисии и да се произнася по тази тема. Контрол върху работата им се осъществява от ЦИК.
 
Министерският съвет няма основание да смята, че е необходимо касиране на парламентарните избори, които организира, съобщи Райков. Той все пак заяви, че съдържанието в молбата е притеснително, но допълни, че не може да прецени доколко сигналите са основателни.

Още по темата
Премиерът беше категоричен, че няма да става „пощенска кутия” на когото и да било и напомни, че е решен да избягва пристрастия към която и да е партия.
 
Ние сме служебно, а не партийно правителство, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Марин РайковКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО ,БАТ МАРИНЕ САМО ТАКА , НЯМА ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ИМ ОТВАРЯШ ОЧИТЕ ,Я
6
0
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
другари и другарки , БКП разновидността в партии се разля , в цветовете на небесната дъга - ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ - всички български политици са бивши комунисти !
5
1
 
28
 
! Отговори
Divine преди 11 години
Господин Райков пожелавам ви успех във Рим. А ние с българските другари ще се борим за вдигане на минималната заплата от 310 на 311лв.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гошко до Гошко какви *** господи и коментират ... говедата коментират .... хората
3
3
 
21
 
! Отговори
до Гошко преди 11 години
Няма да се върне в Париж бе Гошко. Ако не си чул още Марин Райков се е самопредложил пред президента да бъде пратен за посланик в Рим. Човекът иска да смени малко обстановката, омръзнало му е вече да се разхожда по Парижките булеварди
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марин Райков, който е дипломат от кариерата, която стартира стремително нагоре, след като се ожени за дъщерята на министъра на финансите в правителството на Иван Костов Муравей Радев. След сватбата си с Йоана Радева ,Райков бе назначен за посланик в Париж, като до този момент изпълняваше длийността говорител на Министерствотот нА външните работи.
1
10
 
16
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 11 години
Райкофф,гледай бързо да сдадеш и да се прибереш в Париж,защото местните български невъзвръщенци...патриоти те чакат да им...разкажеш великите си премиерски...подвизи,от първа ръка.