Парламентът гласува в сряда кабинета "Орешарски"

Социалистите се отказаха от извънредното заседание във вторник
41
Парламентът гласува в сряда кабинета "Орешарски"
Пламен Орешарски официално представи министрите си в понеделник. Снимка: БТА

Народното събрание ще гласува в сряда /29 май/ от 9.00 часа  предложения от кандидата за премиер Пламен Орешарски състав и структура на Министерския съвет. Това съобщи за БТА заместник-председателят на парламента Мая Манолова.

Пламен Орешарски обяви по-рано днес структурата и състава на кабинета на разширено заседание на Националния съвет на БСП.

Бившият шеф на ДАНС и бивш началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев, става министър на вътрешните работи.

Бившият ръководител на представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова ще бъде правосъден министър и вицепремиер.

В кабинета ще има и втори вицепремиер, който по думите на Орешарски ще има координационни функции по отношение на икономическия блок министерства, ще координира частните инвестиции и ще прави усилия да привлича външни инвестиции. Човекът, който ще поеме поста обаче остана в тайна, тъй като по думите на Орешарски ще му трябва време, за да приключи своите ангажименти.

Още по темата

Петър Чобанов  поема министерството на финансите, а Кристиан Вигенин – на външните работи. Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева става здравен министър. Депутатът от левицата Ангел Найденов, който беше шеф на парламентарната комисия по отбраната при тройната коалиция,  ще оглави военното министерство.
Колегата му Драгомир Стойнев ще е министър на икономиката и енергетиката.

Анелия Клисарова, бивш ректор на Медицинския университет във Варна и депутат от БСП,  е харесана за министър на образованието и науката, Искра Михайлова – на околната среда и водите, а Хасан Адемов – на труда и социалната политика.

Културен министър ще бъде бившият лидер на "Гергьовден" Петър Стоянович, а Марияна Георгиева – министър на младежта и спорта.  Десислава Терзиева ще поеме регионалното министерство.

Министър на земеделието и храните става Димитър Греков, ректор на Пловдивския аграрен университет.

Шефът на Пристанище "Варна" Данаил Папазов поема министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.  

Орешарски предлага и Министерство на инвестиционното проектиране, което да поеме Калин Тихолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ейй Богу !
12
2
 
8
 
! Отговори
Б.Борисов преди 10 години
Завтра кворум не будеть.
11
7
 
5
 
! Отговори
Divine преди 10 години
До тъпчоГотови сте от Африка идват 50 000 протестиращи начело с Барак Х. Обама (лекоатлет от Кения), от Англия директно идва Елтън Джон, като добавим и Бат Бойко - филията с МАС и ще стане НЕВИЖДАН, ЕПИЧЕН "ГЕЙ ПАРАД". НЕКА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА, ЧЕ СМЕ НОМЕР ЕДНО ...УРААААААААААААААААА
10
3
 
26
 
! Отговори
ааа преди 10 години
Голям срам за България .Само това ли можахте да измислите като правителство.Никой от предложените не е на мястото си с малки изключения.Е вече загинахме напълно.СТАНИШЕВ ТИ ПАК НИ ИЗЛЪГА.ДАНО ИМА НОВИ ИЗБОРИ.
9
1
 
1
 
! Отговори
Munchev преди 10 години
Bez da im vidim v bg mediite diplomite i udostovereniata za "kvalifikatzii"na tezi izmisleni izfantazirani "eksperti" nyama da im mine nomera. Tozi pat - ne! na vsichki da im vidim otzenkite ot diplomite i pridobitite znania - stop na troikadjiite bg eksperti po debelite krastavitzi! Nito gram doverie bez pokritie s nujnite fakti!
8
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Нямате ли срама.Тук важи приказката за разпределение на постовете от пашата и везира,след като са се върнали момчета,които изпратил пашата да се учат.Земеделския - бубар,спортния - проф.по български,министър по околната среда-библиограф,културния-Стоянович писал за прадядо си и нищо друго,трима завършили морското училище -ей хора какво правите - тези от морското трябваше да бъдат капитани далечно плаване и т.н,а те 4 мандата лапачи а онзи от Варна метла на всички власти.КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ НА НАРО
7
4
 
33
 
! Отговори
Българче преди 10 години
Ако от АТАКА пак гласуват "въздържал се" това е краят им!
6
0
 
2
 
! Отговори
Iskrenov преди 10 години
Aide da vidim sega v bg medii diplomite i uspehite na tezi bg ucheni kvalifitzirani spetzialisti ministri, deto ste vzemat vajni reshenia za razpredelyane na bg kapital. obustari i kroyachi ste ni prodavat bg sireneto li ili bg vinoto ni?
5
2
 
29
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Още не са влезнали по министерствата,но вече знаят,че там е имало далавери. Явно другарите съдят по себе си.
4
4
 
21
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
До тъпчоПрецакаха доста хора от страната. Които си накупиха билети и взеха почивни дни за вторник. И сега трудно ще се "реорганизират" за сряда... Става въпрос за мои колеги из страната, за това съм сигурен какво говоря. Хитри са червените, гнидите из форумите им "снасят" на дебело, какво им се "пече". :)
3
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко стана с "експертното" правителство бе другари... Та на най-мазните постове са все подчертано червени *** ?!
2
3
 
29
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Кристиан Вигенин - е стига с тия евреи де! Хайде един път да има българин министър на Външните Работи!
1
3
 
47
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Чудесно! Ще имаме време да се организираме за протеста:))))))