Няма да има чистки в МВР, може би съкращения

Йовчев: В сделки не участвам, властта не ме изкушава, лесно я захвърлям
Обновена: 31 май 2013 11:26 | 31 май 2013 11:23, Веселина Йорданова
42
Няма да има чистки в МВР, може би съкращения
Цветлин Йовчев. Снимка: БТА

Няма да има чистки в МВР, увери министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Може би ще има съкращения, но реформата трябва да бъде насочена натам, че да подобрим условията на работа и заплащането на тези хора, които са на улицата, заяви министърът пред БНТ.

По думите му към момента средният управленски състав не е подготвен за задачите, които трябва да изпълни.
Йовчев заяви, че трансформацията на ДАНС ще бъде извършена така, че да не затрудни дейността на службите срещу организираната престъпност. Той обяви, че е нужна нормативна уредба, която много прецизно да урегулира взаимодействието между МВР и Агенцията за национална сигурност. Изваждането на ГДБОП от системата на МВР няма да попречи на нейната дейност, нито на дейността на МВР, смята министърът.

По думите му през последните години имаше фаворизиране на ГДБОП, което предполага самостоятелна структура и действия. Това позволява, освен по-голяма гъвкавост, и планиране на цели извън контекста на цялостната дейност на МВР.

Още по темата

Йовчев смята, че ще се отговори и на обществените опасения, като се дадат гаранции, че върху дейността не само на ГДБОП, а и въобще за всички структури ще има стриктен контрол.

По думите му гаранциите, че няма да бъде извършвано незаконно подслушване, освен в много по-засиления граждански и парламентарен контрол, ще се търсят и на организационно ниво, като комплект от мерки в МВР и в ДАНС. Йовчев каза, че една от основните му цели ще бъде да създаде такива гаранции.

Предложиха ми да подпиша искане за подслушване на един полицай, който взема подкуп на магистралата. Разбирате колко безумно е да се хаби един толкова скъпоструващ ресурс за нещо, което може да бъде решено по друг начин, посочи той.

Йовчев заяви, че не е напуснал ДАНС „точно заради случая с Мишо Бирата“. Той допълни, че не е напуснал поста на началник на кабинета на президента с идеята да става вътрешен министър и посочи научен проект като една от причините.

Министърът обясни, че си дал сметка, че в тази ситуация „един отговорен експерт, който има куража, няма право да откаже“. Това беше причината да приема този пост, в личен аспект за съжаление отложих тези проекти, които исках да реализирам, за след мандата, каза той.

В сделки не участвам, заяви Йовчев в отговор на въпрос има ли политическа сделка зад назначението му.
Ще правя това, което считам за необходимо. Доказах няколко пъти, че за мен властта не е самоцел, не е изкушение и много лесно я захвърлям, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: МВРЦветлин Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна ревизия на велинградската полиция БЯХА ПОДЛОЖЕНИ НА ТЕРОР цели семейства потъпкаха елементарните права на гражданите НАДЯВАМЕ СЕ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ.
29
0
 
2
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВЩ преди 10 години
Подмяна на некадърни кадри във ВЕЛИНГРАДСКАТА ПОЛИЦИЯ ТЕ СЕ ЗНАЯТ КОИ СА ХОРАТА ТАМ
28
1
 
2
 
! Отговори
кики преди 10 години
Категорично окъжните началници на МВР да подадът веднага оставка. Без съмнение те са били слуги на Цветанов. Вън герберите от МВР.
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев веднага да махне всички началници назначени по приятелски и партиен принцип от Цветанов и Борисов , защото на практика те си направиха частна милиция !!!!!Съкращения на чантаджии и писарушки не виждали истински престъпник на живо , цял живот на топло и закрито ,а ползват привилегии на системата !!!Вдигане на заплащането и стимулиране на обикновения , редови полицай който е на улицата в дъжд ,сняг , студ и пек !!
26
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднага трябва да се уволнят областните директори на РДВР,използвани от Цветанов най-активно в неговите пъклени делаДа му се забрани да напуска страната,тъй-като той отива при братя Галеви.
25
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Действително трябва да има съкращение в полицията. Колко много службички се нароиха в МВР, колко много имат стажа за пенсия над 27 години, колко много има които правят нищо всеки ден, колко има които само правят нещо за себе си всеки ден, а си вземат заплатката, колко има които само дебнат някой шофьор и паричките в джоба, колко много има ниско културни и некомпетентни.Не може да си домакин или некакъв " началник" склад , монтьор, шефьор и да си перва категория труд или в служба КОС .
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така, че кой каквото си е дробил, да си го куса!
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаете ли как се е казвал човекът разформировал Преторианската гвардия? Казвал се е Константин ВЕЛИКИ ! Имало е защо да го нарекът така!
22
4
 
9
 
! Отговори
марина преди 10 години
До АнонименАми май не си разбрал, че съм МНОГО АМА МНОГО РПРОТИВ ГЕРБЕРОРУНГЕЛИТЕ !!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има едни гадни машинки дето се лъжат с карфица в подметката, та чуждите служби ги използват през 6 месеца за проверка на персонала. Тази практика трябва да се въведе и у нас, веднага! Изкушил си се нещо- айде на вънка!
20
14
 
14
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Законната власт беше свалена с преврат, платен от руснаците. Изборите бяха нагло и безсрамно манипулирани от руската партия БСП. Кабинетът беше узаконен от другата руска партия - Атака, чрез уникално идеологическо салто лично на най-големия продажник - Волен. В момента се започва тоталитарно-комунистически реванш и реставрация на червеното робство.
19
12
 
22
 
! Отговори
xerth преди 10 години
НЕКА ВСИЧКИ КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДЕЦАТА ИМ ДА УЧАТ ТУРСКИ В УЧИЛИЩЕ, Е ЖЕЛАЯТ ДА ПЛАЩАТ ДВОЙНИ И ТРОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК, НЕ ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ РЕПРЕСИРАНИ ОТ ДАНС, НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВЪРНЕ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО В ЗАВЕДЕНИЯТА, НЕ ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ ОГРАБВАНИ, НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ПОМОЩИТЕ ЗА *** И ТУРЦИТЕ ДА ИЗЛЕЗНАТ НЕДЕЛЯ(2.06) В 12.00 ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ САМО КОГАТО ТУРЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ, И СЕ ГЛЕДАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами оставете ги тези които изгониха и последните читави ченгета....
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до маринаМарино, КАКВИ ПРОТЕСТИ, *кви 5 лева* ???Темата е за съкращенията на полицаите!Я се напъни да четеш какво пише над коментарие, и НЕ КОПИРАЙ погрешни агитации от други теми - разбрахме, че си клакьор на Герберунгелите !!!
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Промяната на статуквото на МВР трябва да включва изборност на полицаите по райони, а шефовите им да са с подчиненост на местната власт - като шерифи.Местните данъци да остават в Общините и да обезпечават заплатите на полицаите, като броят им е в същата пропорция, каквато е на полицаите, спрямо населението в Люксембург, например !Не може малка България да си позволи да изхранва такъв голям и неефективен полицейски апарат!
15
7
 
17
 
! Отговори
марина преди 10 години
Да дойда на протеста, ама за какво ще протестираме- щото тези оше не са отпочнали. Подменен вот ли? Ами ако бяха гласували повече за Боко нямаше да има подменен вот. Но повечето си стояхте по дмовете- и сега протести! Протестирай, българино! През това време другите народи вървят напред! Ако всеки протестиращ е гласувал- няма проблем! Но там ще отидат малолетни. И освен това - 2 юни е ВЕЛИК ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ! НЕ НА ЛУМПЕНИЗАЦИЯТА!!!!!!!
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наполовина да ги съкратят, пак са много...!България е на първо място в Европа, а може би и в света, по брой полицаи на глава от населението и по издръжка на репресивния апарат на глава от населението !!!Отделно, половината от полицейските служители са охранени администратори, с нулев принос към опазване на обществения ред... виж опазване на телата на също охранените политици - това им е първостепенна задача !Статуквото на МВР и всички полицейски институции, трябва коренно да се промени !
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме закон за отбрана на личната собственост и живот с оръжие срещу *** набези. По селата кметовете, МВР и ДАНС не искат да се намесят и да бранят реколтата и имотите на българите и хората са се отчаяли от липсата на закони и права да се бранят срещу *** пълчища, които завземат имотите и къщите на българите и на практика зашземат българска територия и избиват бабите и дядовците. Кметовете си купуват *** гласове на изборите като бездействат в полза на ***.
12
2
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Браво...- "Няма да има чистки в МВР, може би съкращения..."- ДОБРЕ, НО ПО-МАСОВИ, САМО ЧЕ ОТГОРЕ-НАДОЛУ И "ДО КОКАЛ"....
11
12
 
24
 
! Отговори
репресивни служби преди 10 години
МВР, ГДБОП, СДОТО, НСО и всички останали репресивни служби, които Цецо Лажецо превърна в банда от биячи и подслушвачи на т.н. "герб-Буда", трябва да бъдат разтурени в този им вид! Трябва да бъдат създадени нови, модерни служби, които да пазят законите, а не да служат на престъпните пожарникарски интереси!