Тайнственият втори вицепремиер идва от Германия

Обявяването му се бави заради двойното му гражданство
Обновена: 6 юни 2013 07:49 | 6 юни 2013 07:00, Елка Василева
108
Тайнственият втори вицепремиер идва от Германия
Все още не е официално обявено кой ще е вторият вицепремиер. Снимка: БТА

Шефът на Дойче банк за България Борислав Иванов е тайнственият втори вицепремиер с ресор "инвестиции" в правителството на Пламен Орешарски, пише "Труд".

Официалното му обявяване се бави, защото той има двойно гражданство - българско и германско. За да отговори за изискването в конституцията, той трябва се откаже от германския си паспорт. Според чл. 110 от основния ни закон министри могат да бъдат САМО български граждани.

"Процедурата за отказване от гражданството е вече задействана, но може да отнеме повече от месец", обясниха запознати. Възможно е, ако процедурата се забави прекалено много, номинацията на Иванов да бъде оттеглена и за втори вицепремиер да бъде избран друг.

При представянето на правителството пред соцпленума Пламен Орешарски каза, че вторият му заместник ще пристигне до месец и ще отговаря за координацията на частните инвестиции и за икономическите министерства. Преди дни лидерът на БСП Сергей Станишев пък описа бъдещия заместник като знак към стопанската инициатива на хората.

Мнението за Иванов в бизнессредите е, че пасва идеално на профила на вицепремиер с ресор "инвестиции", защото говори на езика на инвестиционните банкери. "Може да направи перфектна презентация на инвестиционните проекти в България пред възможни инвеститори", казват за него запознати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Нямам 100% сигурност за това, но ми се струва, че Германия преди години забрани двойното гражданство - или си германец, или - не. Така че г-на, ако е германски гражданин, значи не е български.
27
5
 
13
 
! Отговори
Боц преди 10 години
Не мога да повярвам, че има хора, които вярват, че това правителство съставено под диктовката на олигархическите кръгове(разбирай ДС), правителство на незаконно забогателите кожодери на българите, ще се загриже за тях.Абе аланколовци, как може да си помислите,че тези които дърпат конците ще ги е грижа вас?Тяхната цел е да си увеличат сметките.Е, като за начало ще се правят на социални.Затова и първите действия на правителството са чисто популистки.
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мали мали...кобургите не стигат! дее*а, убу че избягах
25
6
 
13
 
! Отговори
Ачо преди 10 години
Офффф, видяхме ги тези пришълците - Симеон Сакскуборготски, Симеон Дянков, Марин Райков..... те по скоро работят за чужди и за собствени интереси от колкото за народа.... Щом мислите , че не можем да се справим сами, дайте да си дадем цялото управление на Световната банка и на МВФ.... то не че сега не ни управляват де, ама поне да е легално, а не чрез пионки....Винаги сме се кланяли и възхищавали на чужденеца , било то държава или бг имигрант, а между нас си - злоба, ама злоба и завист.......
24
5
 
13
 
! Отговори
Европеец преди 10 години
Ние националсоциалистите казваме: Не искаме европейски съюз,управляван от евреи и по еврейски маниер,като народите се експлоатират от световните финансови институции,чиито мозъчни тръстове се помещават в САЩ! Ние искаме Нова,националсоциалистическа обединена Европа,в която расите и културите не се смесват,а се развиват според нормалния еволюционен ход,където няма *астия и разврат,няма анархия,прикрита зад понятието "демокрация"! Това искаме ние и знаем че един ден нашите идеи ще триумфират!
23
0
 
9
 
! Отговори
до Двойно гражданств преди 10 години
Разрешава се "автоматически" по рождение и аз съм така, ако единият родител е немец
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Двойно гражданство?!A ti zasto si mislish , 4e razbirash ot vsi4ko ?!
21
17
 
5
 
! Отговори
Двойно гражданство?! преди 10 години
Германия не разрешава двойно гражданство! Как така господинът има немско и българско?!? От сега е в нарушение на закона.
20
2
 
32
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Наймного обичам избирателите да ми са от Бурса и Истамбул, финансовите министри да ми са от САЩ, а вицетата и президентина от Германия. Обичам полски картофи,китайски чесън и испански ягоди. Мнаго обичам и еврото, ама никой не ще да го въведе! Защо ли ? Хептен ще ми лъсне голия *** пред Европата. Ама пука им на политиците те живеят в друг свят!
19
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ние го очаквахме да дойде от Москва , а той....
18
4
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
КАК ЧОВЕК, КОЙТО СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО, ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ... КАТО ГИ НАКАРА И ТЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. :p :)))))))))
17
4
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
И в предишното правителство имаше изявени финансисти - Симеон Дянков дойде от Америка - водещ специалист в Световната банка. И какво от това. Новото правителство, каза другарката Дончева от БСП, е съставено от приятели на сем. Станишеви и кръгове около Местан. Групировката *** и кръгът Монтерей също са добре застъпени. Няма значение откъде са специалистите. Те се назначават с една цел - да изпълняват поръчки.
16
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 години
20, 22--нещо са ви остарели данните. Поне от 2 години германия разрешава двойно гражданство, недейте си показва незнанието по форумите!!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не разбрах как така царот може да има и испанско поданство, а станишев - украинско, а някакъв министър трябва да се отказва? никаква демокрация няма за горките вице-премиери..:)
14
0
 
15
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Време е някой с поне тройно гражданство да дойде-видя се че нещата с двойното не вървят-царе,шивачи на униформи и т.н...
13
9
 
8
 
! Отговори
от 20 г и още българ преди 10 години
Да Германия и Австрия нямат двойно гражданство,но нашите тарикатчета за да вземат немски паспорт задействат процедурата за отказване от българско гражданство,взимат немски паспорт и после спират процедурата по отказване от българско.Два паспората в Австрия и Германия е особенно законово нарушение,лично днес ще направя Anzeige в полицията !
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как някой който има немско гражданство да има и българско. Германците не могат да имат двойно гражданство.Проверете!Статията е нещо сбъркана.
11
1
 
7
 
! Отговори
мартин преди 10 години
дигнат ли зимата тока ще ги пратим в северен кавказ всички..
10
4
 
15
 
! Отговори
абе хора.... преди 10 години
.......не разбрахте ли, че отвън ни пращат само еничари и ликвидатори. Продажници и обслужващи чужди интереси и международни корпорации.Този дано не се бави щото има проблем с признаването му на дипломата от аушвиц.Можем само ние тук да се обединим и да се оправим, стига "месии" и т.н.
9
8
 
9
 
! Отговори
сигурно мие чиниите преди 10 години
Тайнственият втори Вицепремиер сигурно мие чиниите в някой ресторант и чака да му свърши нощната смяна, за да се завърне в България!