Петър Ангелов се отказа от депутатския си имунитет

Депутатът от ДПС има обвинения за данъчни престъпления
Обновена: 10 юни 2013 18:59 | 10 юни 2013 18:58,
6
Петър Ангелов се отказа от депутатския си имунитет
Снимка: архив Булфото

Народният представител от ДПС Петър Ангелов е внесъл заявление в деловодството на Народното събрание /НС/, с което се отказва от депутатския си имунитет, научи БТА от пресцентъра на парламента.

Още по темата

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в НС за разрешение да започне наказателно преследване срещу Ангелов. На депутата са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и за избягване на плащане на данъци в размер на над четири милиона лева.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ангелов е човек на пеевски, това значи невинен.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров му е обещал политически чадър и дъждобран.
1
2
 
3
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Демократично е бил номинациите за кандидат листите. Хората казаха че не трябва да се включват в листите следствени осъдени необразовани и с фалшиви дипломи хора с повече от два мандата и ред други неща. В Българина е проникнало дълбоко овчедушието. Няма оправия след 7 месеца правителството ще подаде оставка и нови избори.