Цацаров иска още един депутатски имунитет

Разследват Петър Ангелов от ДПС за данъчни престъпления
85
Цацаров иска още един депутатски имунитет
Снимка: БулФото - архив

Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и за данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор счита предложението на Софийска градска прокуратура за внасяне на искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата за напълно основателно.

Затова в понеделник, 10 юни, Сотир Цацаров ще внесе в НС искане за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДПСпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
Престъпната група с повдигнати обвинения от март 2012г.***/article?id=3323421.Красимир Велинов2.Борислав Велинов3.*** Дойчева4.Петър Ангелов (ДПС)Лютви Местан не е ли искал свидетелство за съдимост от Петърчо или Петърчо си е купил депутатското място? Както и срещу парична гаранция от 20 000 лв. всички от престъпната група са на свобода и продължават да източват и препират паричките си. Някои през това време са станали и депутати.
65
1
 
6
 
! Отговори
СС преди 10 години
Искам да видя олигарси в затвора: Цеко Минев, Цветелинка, Банев, Ковачки и т.н.- те са Злото!Депутатите са само кукли на конци.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da sestra mu e prokuror i toi samiq se hvali che e mn silen LICHNO SE POZNAVAME ZA JALOST NO KOI OT TIQ KRADCI E OSADEN NQMA YAKAV I NQMA DA IMA TOVA E ISTINATA
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
voina triabva voina ne izbori.i depytati.
62
2
 
7
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТОЯ САМО ЗА ТОВА ЧЕ Е ПРОДАЛ ВЯРАТА СИ ЗАСЛУЖАВА НАКАЗАНИЕ.ОДГОРЕ НА ВСИЧКО Е И ПРЕСТЪПНИК КАТО ПОВЕЧЕТО ОТ Д.П.С.
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ИСКА ИМУНИТЕТА И НА ТЕЗИ КОИТО БИХА ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ.
60
0
 
0
 
! Отговори
до vicho69 преди 10 години
Виче, ако не си разбрал още, имУнитета се дава когато е поискан.
59
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За герберите все "другите" са виновни... Циркаджии нещастни!
58
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да поиска имунитета на Тиквата... А и да отвори сметките на Цветелина, да видят *** какво е откраднал мутрата...
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е, че тоя иска да ни направи добро впечатление и да си помислим, че си върши съвестно работата. Също обаче ни е ясно, поради факта, че не пасем трева, че този депутат и да му свалят имунитета, ще го разследват, ще го съдят, ще се протака и накрая ще го оправдаят, а той ще си вземе прилично хонорарче заради това, че се е жертвал за представлението. А ние, като балъци, се очаква да гледаме с широко отворени очи и да вярваме, че нещо се случва и че нещо си ще се подобри, докато те си крадат.
56
7
 
17
 
! Отговори
до vicho69 преди 10 години
Не очаквай това от СерГЕЯ-от него мъжка постъпка няма да видиш.Както по време на изборите се скри зад Орешарски,защото не му стискаше да се изправи пред опонента си,както след това се скри зад сестра Галева /Мая Манолова/ ,така и сега ще се крие в ъгъла и ще излиза само когато трябва да приема овации/ако има такива/ ,той преди изборите каза хиляди неизпълними глупости,няма и 5% да изпълни.За него е важно да строи ,,Белене'',защото взеха да нервничат тези,дето му дадоха парите
55
9
 
14
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Ако може някой да обясни на какъв принцип се трият коментарите, или си направете секция какво да се поства и какво не. Пак ще повторя. Кога Цацата ще поиска имунитета на Спинишев? Ще има страхотна килийка и ще бъде най-хубавата булка. Няма да иска да се върне при Моника след 15-20 г.
54
5
 
14
 
! Отговори
х преди 10 години
Няма да стане.Има 2 начина за отнемане на имунитет.Или сам си съгласен,или НС гласува.Но щом на власт е Тройната коалиция просто няма да се случи.Другарите няма да разсърдят ДПС.
53
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka CAZAROV ne moge da izburshe SRANETO SI........
52
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-сетне работеща и безпристрастна прокуратура!
51
8
 
23
 
! Отговори
Lala преди 10 години
Значи Цацаров все пак си върши работата. Но моля те поискаи и имунитета на Станишев и тогава ще ти повярвам повече.
50
25
 
16
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Нали искахте Цацаров да подгони друг освен Цвинокио. Ето, ще има обвинение срещу депутат от управляващата коалиция, а вие пак недоволствате! Пууу, герберясала ***!
49
13
 
29
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Тоя Цацаров , от няма как поиска имунитета на някакъв си неизвестен герой.Г-н Прокурор, викам малко да се попреместиш на по горните етажи , и по в ляво.Там са истинските разбойници !
48
5
 
33
 
! Отговори
Базилио преди 10 години
Какво ли е да си българин, член на ДПС. Сигурно всичките ти нормални познати гледат на теб с отвращение. ДПС е мафиотското крило на БСП. Цацаров да продължи със Станишев, ако иска да повярваме в неговата безпристрастност.
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помислете, делото на този е спряно на 05.06.2013г., когато той придобил имунитет. Всъщност и като кандидат депутат тоя е имал имунитет, но делото му не беше спряно и това публично огласено по време на предизборната кампания, за да си направят (доколкото грамотността им позволява) избирателите на ДПС сметка за кого да гласуват. Другояче стояха нещата с Цветанов. С гръмки слова Цацаров обяви, че спира делото на Цветанов точно в апогея на кампанията, защото имал имунитет. Мислете!