Новата шефка на ДКЕВР не дава обещания на Орешарски за тока

ДКЕВР ще търси начин за скок на износа на ел.енергия
Обновена: 11 юни 2013 15:52 | 11 юни 2013 14:09,
67
Новата шефка на ДКЕВР не дава обещания на Орешарски за тока
Анжела Тонева, председател на ДКЕВР. Снимка: БТА

До края на седмицата ще бъде готова новата методика за ценообразуване на електроенергията, съобщи пред журналисти новият председател на ДКЕВР Анжела Тонева.

"Комисията ще търси начин за увеличаване на износа на електроенергия", увери тя.

Тонева пресметна, че през 2011 година българските производители са изнесли 11 милиарда киловатчаса електроенергия, а за първите пет месеца на тази година износът е само 1,5 млрд. квтч.

"Амбицията ни е с промени на таксите износът за 2013 година да бъде поне 5 млрд. квтч. Този износ ще позволи да "държим" по-ниски цени", обяви Еленко Божков, член на комисията.

Попитана как ДКЕВР ще изпълни искането на правителството цената на електроенергията да не се повишава, Анжела Тонева посочи, че ДКЕВР е независим орган, който е обещал сътрудничество с новия премиер.

"Не бих могла да се ангажирам с това, че цената на тока ще бъде такава, каквато счита правителството, че трябва да бъде", категорична бе тя.

Още по темата
Според нея цената на топлинната енергия за крайния потребител няма да се повиши от въвеждането на новата методика за ценообразуване.

Анжела Тонева обяви още, че ДКЕВР ще се запознае и ще разгледа предложението на "Топлофикация София" всеки месец първите 250 киловатчаса топлоенергия да се плащат с 20% по-евтино от базовата цена, а енергията над 1500 квтч. за месеца да се плаща с пет процента над т. нар. базова цена.

Енергийният регулатор внимателно щял да обсъди и предложението на "Булгаргаз" цената на синьото гориво да "падне" с 0,15 на сто от второто тримесечие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо няма да се промени, така както не се променя вече 23 години ...просто тези, които преди викаха УУУ - сега ще викат БРАВО и тези, които преди викаха БРАВО - сега ще викат УУУ жалък, увреден, обречен народ.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Razkritiq com volen
9
2
 
20
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Предишната Калинка търгуваше с цигари без бандерол, тази амфети ли е шиткала ?
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4etete v razkritiq com za volen
7
2
 
25
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Тока ще няма как да не се вдигне, защото основния проблем не е решен - ние плащаме за крадения *** ток. Тук говорим за хиляди домакинства, закачени нелегално и правещи по няколкостотин лева месечно. Както сами можете да сметнете ние плащаме десетки милиони лева всеки месец, за да покрием загубите на ЕРП-тата. Как си представяте БСП и ДПС да променят нещо, та нали това са им гласоподавателите?
6
0
 
14
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Не е въпроса колко ще изнесеш, а колко пари ще изкараш от това. Може да продадеш 300 кила домати по 20 стотинки ама струва ли си?
5
0
 
33
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Е-и вие сега,ми то обещаното не е, като даденото!?АМА,ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ НАРОДА И ПОЛИТИЦИТЕ СМЕ НА РАЗЛИЧНИ БРЕГОВЕ!?АКО ,СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ МИСЛЯТ ЗА НАС,-ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ!!!СВАЛЕТЕ СИ -РОЗОВИТЕ ОЧИЛА!НИЕ ТУК СЕ ДРЪНКАМЕ,А ТЕ СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА,И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА НАС!ВСИЧКО Е -ПОСТАНОВКА,И ИГРА!
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I sega Sergeq da si hodi
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом не обещава - да си ходи.
2
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И к'во стана, преди изборите много им знаеха устите, а сега друго излезе. БСП/ДПС/Атака да излязат и да се извинят на избирателите си, че ги лъгаха. Станишев,Местан,Сидеров - ИЗВИНИСЕБЕ!!!
1
6
 
27
 
! Отговори
СТАНИШЕВ ОБЕЩА преди 10 години
Важното е ,че Станишев ,ще намали цената на тока!