Анжела Тонева става шеф на ДКЕВР

Досега тя беше член на енергийния регулатор
Обновена: 5 юни 2013 19:35 | 5 юни 2013 19:33,
41
Анжела Тонева става шеф на ДКЕВР
Снимка: архив, Булфото

Правителството определи досегашния член на ДКЕВР Анжела Тонева за председател на регулатора. Решението беше взето, след като членовете на комисията заедно с председателя Евгения Харитонова подадоха оставки. Анжела Тонева ще довърши мандата на Харитонова.

От постовете им са освободени и членовете на ДКЕВР Андон Роков, Костадин Балачев, Милена Миланова, Цветанка Андреева и Стефан Герчев.

С петгодишен мандат за членове на комисията са избрани Илиян Хр. Илиев, Михаил Димитров и Еленко Божков.

Другите трима членове на ДКЕВР са Илиян Б. Илиев, Милена Миланова и Димитър Димитров. Те ще довършат мандатите на Андон Роков, Костадин Балачев и Цветанка Георгиева.

Още по темата
Анжела Тонева е родена на 5 май 1961 г. Магистър е от УНСС. Работила е като финансов ревизор, счетоводител и главен счетоводител.

В ДКЕВР е от януари 2001 г. като главен експерт по ценообразуване на енергийните продукти и услуги и директор на дирекция. През септември 2009 г. е избрана за член на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ДКЕВРАнжела Тонева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
питам преди 10 години
Тя ли ще прикрива далаверите на енергийната мафия? Защо уволниха предишната? Кой взе комисионни от проекта АЕЦ Беляне? Защо не се работи по важните за обществото въпроси и не се разкрият престъпленията на енергийната мафия,за консултантските хонарари на огромни суми за Беляне,за цената на тока,а се хвърлят кьорфишеци за срс-та и глупости?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доскоро председателката на ДКВЕР ми обасняваше по ТВ как ЕРП-тата искат 40 % увеличение от 1 юли а ДКВЕР можели да дадат най- много 16%. Закона бил такъв...*** нагледците. Той Семерджиев не си позволи това. Изпълняваше преди 2 седмици Евгения Христова политическа поръчка и ...си отиде.Който пипне тока нагоре го чакат протести и шут от парламента-гнуся се само като пиша тази дума.Няма по-гнусна дума за мен от парламент, депутат, народен представител и народно събрание. Мръсотия!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО СЕ НАПРАВИ БОРСА ЗА ТОКА И ВСЕКИ АБОНАТ СИ ИЗБИРА ДОСТАВЧИК, НЯМА НУЖДА ОТ ДКЕВР.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започва приказката за вълка, който наели за овчар да пази стадото от вълци.Тая хиена ,заедно с вярната си приятелка Светла Тодорова - кумичка на Р.Овч.направи най- големите поразии в ценообразуването в ДКЕВР.Тя като директор на икономическа дирекция "образуваше" и утвърждаваше цените , заради които народа плаче.Заобиколена от посредствени и удобни подмазвачи и лобистка на важните на деня.Е, успя да докопа кокала!Но след тая пирова победа през зимата ще я бият с камъни!ЧЕСТИТО НАРОДЕ!!!
26
3
 
4
 
! Отговори
емо преди 10 години
да и е честито! сигурно са я подплатили вече с някой и друг милион...
25
0
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
методите на ценообразуване се изготвят в ДКЕВР.а Министерски съвет само ги одобрява.
24
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
пременил се Илия - пак у тия.......хехехехе
23
2
 
7
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Аха, от биографията и разбираме, че 12 години си е кротувала в ДКЕВР. Може би и комсомолски секретар да е била там тази другарка. Била е член на Комисията. Сега става председател на комисионерите. Искате ли да позная от първия път кога тока ще поскъпне?
22
5
 
11
 
! Отговори
Патиланец преди 10 години
В ДКЕВР е от януари 2001 г. като главен експерт по ценообразуване на енергийните продукти и услуги и директор на дирекция.Т.е. тая мацка си е свършила ралтата перфектно от 2001 насам...че сега и я повишават.:)))))) Ахахахахаха! Това го има само в БСП Цирк!!! Главен експерт по ценообразуване става шефче, при все, че се е "таковал в ценообразуването" 10 години!? На какво се разчита, че ще се "събуди" с гениална идея, дето е уврявала 10 години!? Никой не може да ме убеди, че няма експерт набор 77
21
3
 
7
 
! Отговори
Maртин преди 10 години
Хайде да ги видим какво ще направят тези, и ако почнат пак по старому да съборим парламента, че то й без това не виждам голяма полза от него..!?
20
4
 
8
 
! Отговори
Mnogo_madar_starec преди 10 години
деди си пуклати мадурите спициално ф чес на "Анжела Тонева"
19
1
 
14
 
! Отговори
Някой друг преди 10 години
До 22Народното събрание щеше да назначава състава на ДКЕВР, а регулирането на цените следва да е в правомощията на ДКЕВР, съгласно европейските директиви, но уви!
18
2
 
9
 
! Отговори
Някой друг преди 10 години
до 20Малко е тъпо да те осветлявам, ама към ДКЕВР функционира Обществен съвет, където има гражданска квота. Да и аз смятам, че назначаването на Анжела Тонева, не е най - доброто решение, но важното е каква политика ще провежда Министър председателя и Министъра на икономиката и енергетиката в областта на цените и ценовото регулиране. Не знам дали знаеш, ама регулирането става по реда на Наредба на Министерски съвет, методите на ценово регулиране са определени там!
17
1
 
4
 
! Отговори
Някой друг преди 10 години
До Optimisti4noНе съвсем. Регулирането е по скоро правна и икономическа работа, а колкото до спецификата, част от комисарите са инженери, по традиция.
16
0
 
18
 
! Отговори
saki преди 10 години
Абе защо няма публиен конкурс с изпити за тези длъжности ?
15
7
 
9
 
! Отговори
Някой друг преди 10 години
Просто Орешарски трябва бързо да разбере, че и в средите на БСП има "подводници" на Ковачки като Явор Коюмджиев и разни други хора, които най - вероятно са настоявали за назначаването на Анжела Тонева по уж чиусто партийна линия! Бързо трябва да разбере, че може Станишев да му е съдружник, но в БСП има много такива, които са му врагове като Първанов, Петков и други. Но при всички положения, каквото и да е, е 100 пъти по - добре от крадливите калинки на ГЕРБ, и ОПГ - то ръководещо калинките ...
14
3
 
8
 
! Отговори
Някой друг преди 10 години
До james1Отчасти съм склонен да се съглася с теб, но не е точно на Станишев назначението.
13
1
 
10
 
! Отговори
Някой друг преди 10 години
Въобще много преференции в цените ще трябва да отпаднат по веригата на цените от производство до крайни клиенти. Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия ще трябва да се напише наново, методите на регулиране на цените, също и не на последно място, трябва да се преразгледат множество излишни лицензии, издадени на НЕК и бившите ЕРП - та, вместо да се занимават с вмененото им по закон, те се правят на търговци, износители, ВЕИ производители и т.н. и т.н.
12
6
 
21
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Значи повече от 10 години новата председателка е била в комисията точно по времето когато комисията загуби всякакъв регулаторен смисъл и сега хоп социалистите я правят шеф! Тоест изводът е че нищо ново и различно няма да се случи, точно обратното комисията ще играе по свирката на енергийните фирми!НАШ ЧОВЕК КРАДЛИВА КОМУНИСТКА!!!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо и веднага следва да се спре кръстосаното субсидиране на топлофикациите чрез преференциалните цени на електрическата енергия, която произвеждат - не е справедливо, за да е евтино парното на малцина, всички да плащат! Второ, веднага следва ЕСО да въведе борсов механизъм при купуването на студен резерв и разполагаемост, т.е. най - ниската цена! Трето, веднага преференциалните цени за фотоволтаиците и вятърните централи да се заменят с нормални цени на електрическата енергия + борса за зеленит