ГЕРБ "се врътна" и от Закона за СРС-тата

Депутатите на Борисов отново напуснаха пленарната зала
Обновена: 13 юни 2013 10:33 | 13 юни 2013 10:33,
78
ГЕРБ "се врътна" и от Закона за СРС-тата
Снимка: архив, Guetty Images

Само няколко депутати от ГЕРБ останаха в пленарната зала при гледането на първо четене на закона за изменение и допълнение на Закона за специални разузнавателни средства.

В пленарна зала останаха само бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, бившият му заместник в МВР Веселин Вучков и още няколко народни представители.

Останалите напуснаха зала веднага след като беше приет Законопроект за ратифициране Изменението на Меморандума за разбирателство между правителството на Република България и Световната банка за партньорство и оказване на техническа подкрепа във връзка с изпълнението на Структурните инструменти на ЕС.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна пленарната зала още по време на обсъждане на първата точка.
Депутатите от най-голямата парламентарна група не коментираха защо отново напускат зала.

Припомняме, че в понеделник от партията обявиха, че невлизането им зала има “възпитателен ефект“, а преди това бяха обяснили, че ще влизат да гласуват само важни за обществото законопроекти.

Промените в закона за изменение и допълнение на закона за специални разузнавателни средства предвиждат СРС-тата да излязат от МВР и да се създаде специална агенция на подчинение на Министерския съвет – Държавна агенция “Технически операции“.

Предвижда се още да се ограничат средствата за специални разузнавателни средства, както и възстановяване на Бюрото за контрол на СРС-та, което беше закрито преди няколко години от управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: парламентСРС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са ясни, но това е много малка част от картинката която ни показват. По-важното е че бивши кадри на репресивната машина ДС на диктаторския режим на Т.Живков си гласуват законче за СРС. Това е голямата гадост която става в Народното Събрание и уж свободния печат си прави автоцензура.
66
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб излизат от залата понеже и да гласуват против , закона който предложат БСП,ДПС и Атака пак ще се приеме. Само народа може да спре тези крадци ! Бойко не може сам да спре това палчище от ада което изпълзя от мазетата на ДПС и БСП ,дори Атака са съгластни да узаконят *** катуни ,БЕЗУМЦИ ! !
65
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз да бях депутат и аз бих се гнусил да съм в една зала с комунисти и доносници.
64
4
 
16
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Така са свикнали-безотговорно,просташки,по мутренски! Просто са си такива!
63
3
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Елитна компаньонка на име Мария е отровила Мишо Бирата, за да бъде симулиран инфаркт. Въпросната Мария и друг път била ползвана за "специални" поръчки от криминални структури, свързани с Цветан Цветанов и ГЕРБ, намекват ченгета. Според спецове убийството на Мишо Бирата не би могло да бъде извършено без логистичната помощ на хотелската управа на Валентин Златев, известен като най-близкия олигарх до Бойко Борисов. Герб ще се врътка от закона, но накрая закона ще врътне герб.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия депутати, дето напускат заседанията, за какво мислят, че са изпратени там и за какво получават пари? Трябва да бъдат санкционирани финансово и дисциплинарно. Как е възможно такова безобразие? Значи ако не искам да ходя на работа, а да получавам голяма заплата, да ставам депутат! Как си въобразяват, че дисциплинират, от позиция на превъзходство? Или като дисциплинирани? И всичко е за сметка на избирателите.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми другари и другарки, управление без опозиция е диктатура.ДИКТАТУРА НА ОЛИГАРСИТЕ
60
3
 
18
 
! Отговори
Герб в зaтворa преди 10 години
Хорaтa нaй после видяхa в лицето нa Герб ,че цaря е гол. И вече не се стрaхувaт дa го кaжaт нa глaс.Толковa хорa бяхa облъчени от Борисов и Цветaнов ,толковa бяхa нaплaшени от техния рекет и нaтиск, че не смеехa думa дa кaжaт.
59
4
 
18
 
! Отговори
нaрцис преди 10 години
Борисов и Цветaнов сa зa.зaтворa и две мнения нямa по въпросa......
58
15
 
5
 
! Отговори
л преди 10 години
До МиленаДа мила ,но събраха на изборите най много гласове,а ВИЕ без турците и Болен сте бити карти
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато в парламента има проблем и неразбирателство в повечето случаи са виновни и двете страни.
56
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите вървят към политически и икономически провал.
55
2
 
10
 
! Отговори
наивник преди 10 години
Това наистина е възпитателно и на практика ще докаже че са достатъчни 120 дебело*ереца!
54
4
 
20
 
! Отговори
Милена преди 10 години
ГЕРБ се чудят как да саботипрат работата на всички държавни институции, откакто не са на власт. Разчитат, че хаосът и немотията, в която ни оставиха, ще ги върнат отново начело на държавата. Да, ама не са познали! Пората вече веднъж им сърбаха попарата, така че няма да повторят!
53
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато избиратели на най-голямата партия в България видят че не участват в управлението на РъБъ чрез НъСъ те ще излязат на улицата за да кажат своята дума.
52
4
 
20
 
! Отговори
Детскa рaботa преди 10 години
Брей, тези гербaджии били истински децa, не могaт дa приемaт зaгубaтa.Господa от Герб вземете се в ръце зaщото нa следвaщите избори нямa и в пaрлaментa дa влезетеПросто не се прaви тaкa.Кaк сте упрaвлявaли нaпрaво се чудя.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Тук - сочи той - са щабовете на продажната опозиция, които фабрикуват и разпространяват злостни слухове и лъжливи речи. Тук са международните шпионски служби, които фактически ръководят централите на Никола Петков и Коста Лулчев; тук са финансовите източници, чуждото злато, за съжаление, което прави от българи платени агенти на чужди сили. Тук се чувстваше най-тежко атмосферата на външния натиск."Никола Петков допълва от място: "Тук е огромната ти глупост!"
50
3
 
23
 
! Отговори
Дреков преди 10 години
Аз не мога да разбера следното - Защо им се плащат заплати?? Тяхната работа е да стоят в парламентарната зала и да работят в полза на обществото. Тяхната работа не е да са опозиция и да вредят на управляващите, а да помагат на управляващите като работят за изграждането на една по-устойчива законодателна система.Как работят в полза на обществото като не гласуват? Защо взимат заплати тогава? Ако аз не си върша работата ще ме уволнят и край! Няма ли дисциплинарни наказания за държавните служители?
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
както другари димитров казва"Опозицията по своя характер, по своите дела не е българска опозиция, а чужда агентура! Да се гласува за тази противонародна опозиция, това значи да се забива нож в гърба на нашата народна република."
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми дa, Борисов е свикнaл дa дерибействa и сегa му идвa тaшкън кaто е обикновен депутaт.