Кой как гласува при избора на Пеевски

Един от БСП се е въздържал, някои червени и "Атака" не са гласували
Обновена: 14 юни 2013 15:53 | 14 юни 2013 15:25,
116
Кой как гласува при избора на Пеевски
Снимка: Булфото

Емил Костадинов от "Коалиция за България", е единственият депутат, който се е въздържал и при първото гласуване, и при прегласуването на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Това показва разпечатката от гласуването, предаде БТА. Георги Кадиев декларира, че не е съгласен с решението и е бил против "на група", но в пленарната зала не участва в гласуването.

Младен Червеняков и Янаки Стоилов също не са участвали в гласуването в пленарната зала.

Минчо Минчев от левицата е дал вот против избора на Пеевски първия път, но е подкрепил кандидатурата при прегласуването. Минчев е избран от квотата на коалиционните партньори на БСП.

В началото на заседанието са се регистрирали общо 142 депутати, като 27 са от ГЕРБ, 76 - от "Коалиция за България", 32 - от ДПС, и седем от "Атака".

Още по темата
При първото гласуване в залата за номинацията на Делян Пеевски бяха 114 депутати, против - 10, а един се въздържа.

Положителен вот за решението са дали 78 депутати от левицата, всичките 36 присъстващи от ДПС, включително и самият Пеевски.  Против са били трима от "Атака" - толкова са участвали в гласуването, шестима от ГЕРБ - всички от групата, които присъстваха в залата, както и един от левицата.

Един от "Коалиция за България" се е въздържал.

При прегласуването Пеевски е подкрепен от 116 депутати, 87 са против, а един се е въздържал. Подкрепа са дали 80 народни представители от "Коалиция за България", 36 от ДПС. 87 депутати от ГЕРБ са били против, "Атака" не са участвали в гласуването.

По-късно от "Атака" разпространиха декларация, в която заявяват, че ГЕРБ е осигурил избора на Делян Пеевски, а националистите са гласували против.

В началото на заседанието ГЕРБ осигури кворума с 27 души, които след това излязоха от залата, заявиха от "Атака". Според тях без тези действия на доскоро управлявалата партия избирането на Пеевски е щяло да бъде невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
53
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
Siderov prosto stava smeshen veche !
9
5
 
45
 
! Отговори
tra la la преди 10 години
Даам, чичко Волен пак ръчка. Гат герберите на улазат у парламено, що не улазат. Гат решат да улезнат, що па са улезнали. Тоя е по-поврътлив от млада шантонерка, брех да му се не види.
8
6
 
68
 
! Отговори
aardwolf преди 10 години
Мале, мале колко е гнусен тоя Караибрахим Сидеров Ага. Тоя долен *** им даде кокала, а сега отклонява вниманието!Продаде народа си, Родоотстъпник!
7
8
 
83
 
! Отговори
Воленчо Боленчо преди 10 години
Волен е изключителен ***, мисли избирателите си за ***. Значи те НЕ гласуват, а всички от ГЕРБ гласуват против. И накрая ГЕРБ виновни ,че бил избран... Воленчо, много кинти трябва да са ти дали.
6
46
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възниква въпроса защо ГЕРБ не са напуснали заседанието и по този начин да лишат народното събрание от кворум??? според мен си разцъкват топката с БСП-то, а джанкането е само за пред мат'ряла
5
4
 
66
 
! Отговори
чукча преди 10 години
С моя далекоглед видях как турските митничари и граничари си хвърляха нагоре фесовете от радост след гласуването....*** ке падне отвътре- се чуваха викове....
4
3
 
60
 
! Отговори
trendi преди 10 години
Стани, стани, народ балкански, от сън дълбок се събуди и виж какво правят в твоята родина, кой ще те управлява, кой ще се грижи за теб и ще защитава твоите интереси! Спирам да пиша, от понеделник ДАНС ще търси всички писачи по форумите, които не мислят като тях и не ги подкрепят! Сега ще видите полицейска държава, сега ще видите терор.......
3
2
 
57
 
! Отговори
Горкият, преди 10 години
Дори не може да се побере на един стол, всички, които гласуваха за него са ***!.....
2
1
 
41
 
! Отговори
tra la la преди 10 години
Тоз ще се изсули от стола бря!
1
6
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хайде пак-ГЕРБ е виновен! а какво стана с мишока сидеров,защо не е против