Кой как гласува при избора на Пеевски

Един от БСП се е въздържал, някои червени и "Атака" не са гласували
Обновена: 14 юни 2013 15:53 | 14 юни 2013 15:25,
116
Кой как гласува при избора на Пеевски
Снимка: Булфото

Емил Костадинов от "Коалиция за България", е единственият депутат, който се е въздържал и при първото гласуване, и при прегласуването на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Това показва разпечатката от гласуването, предаде БТА. Георги Кадиев декларира, че не е съгласен с решението и е бил против "на група", но в пленарната зала не участва в гласуването.

Младен Червеняков и Янаки Стоилов също не са участвали в гласуването в пленарната зала.

Минчо Минчев от левицата е дал вот против избора на Пеевски първия път, но е подкрепил кандидатурата при прегласуването. Минчев е избран от квотата на коалиционните партньори на БСП.

В началото на заседанието са се регистрирали общо 142 депутати, като 27 са от ГЕРБ, 76 - от "Коалиция за България", 32 - от ДПС, и седем от "Атака".

Още по темата
При първото гласуване в залата за номинацията на Делян Пеевски бяха 114 депутати, против - 10, а един се въздържа.

Положителен вот за решението са дали 78 депутати от левицата, всичките 36 присъстващи от ДПС, включително и самият Пеевски.  Против са били трима от "Атака" - толкова са участвали в гласуването, шестима от ГЕРБ - всички от групата, които присъстваха в залата, както и един от левицата.

Един от "Коалиция за България" се е въздържал.

При прегласуването Пеевски е подкрепен от 116 депутати, 87 са против, а един се е въздържал. Подкрепа са дали 80 народни представители от "Коалиция за България", 36 от ДПС. 87 депутати от ГЕРБ са били против, "Атака" не са участвали в гласуването.

По-късно от "Атака" разпространиха декларация, в която заявяват, че ГЕРБ е осигурил избора на Делян Пеевски, а националистите са гласували против.

В началото на заседанието ГЕРБ осигури кворума с 27 души, които след това излязоха от залата, заявиха от "Атака". Според тях без тези действия на доскоро управлявалата партия избирането на Пеевски е щяло да бъде невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
41
 
19
 
! Отговори
Националист преди 10 години
Иде време за нови протести и правителството на Орешарски ще се сгромоляса подобно на това на ГЕРБ! Тогава е време за национално отговорно правителство с премиер Сидеров, а не просто поредните кьорфишеци!
29
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде си бе Сидеров? Нали много знаеш? Много си печен... Коректив, дори!!! Айде, яви се, ***, нещастен, ***.
28
5
 
41
 
! Отговори
Болен преди 10 години
Тоя Болен е много долен. Да слага феса и да излиза да поведе народа. Нали е патриот.
27
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе верно егати и майтапа, ГЕРБаджиите от една седмица влизат и излизат от парламента за щяло и нещяло и точно днеска осигурили кворума за избора на Пеевски :))) е какво ревете тогава, що не сте напуснали като АТАКА като сте против ??? май и Вие сте лапнали от парите на Пеевски, ама нормално нали в неговите медии си правхте ПР
26
1
 
11
 
! Отговори
Glasopodavatel преди 10 години
Samo protestite she gi vrazumiat
25
18
 
8
 
! Отговори
АТАКУВАЩ преди 10 години
В началото на заседанието са се регистрирали общо 142 депутати, като 27 са от ГЕРБ. 142-27 = 115. С 115 дупетати няма кворум! ЗАЩО ГЕРБ СЕ РЕГИСТРИРАХА А ПОСЛЕ ИСКАХА ПРЕГЛАСУВАНЕ, ПИТАМ?!
24
4
 
31
 
! Отговори
zeru преди 10 години
Това всичкото го направи Волен Сидеров и Атака... защо не гласуваха ?
23
1
 
17
 
! Отговори
trendi преди 10 години
жертват Пеевски, за да запазят кабинетът, хитро! Защото няма кой *** да остави такъв човек за шеф на Данс! Пренасочват агресията в хората и целят да овладеят протестите против самото правителство! Прекалено е абсурдно това, което стана с Д. Пеевски!? Дано греша!
22
48
 
17
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Волен как го начуква *** на гербаджиите. Да им се връща.4 години ГЕРБ НЕ искаха да спрат новините на Турски4 години ГЕРБ НЕ махнаха вискоговорителите от джамиите4 годни ГЕБР НЕ спряха ЕРП-тата и не ги изгониха4 години!!!
21
30
 
11
 
! Отговори
Hellhound преди 10 години
На сганта от ГЕПТ отново Волен им е в клавиатурата. Вашите депутати са осигурили кворума, а пък видиш ли пак от АТАКА са виновни! Като ГЕРТ са толкова против правителството, защо не искаха подкрепата на АТАКА да не се избира Пеевски, май гръмките слова по медиите са само прах в очите! Дай на народа зрелище, пък ние ще си гризем кокала...
20
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛАВНИЯТ *** ВОЛЕН И ПЛАШИПУТНИЦИТЕ ОТ ГРУПАТА МУ ИЗЛЪГАХА НАРОДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. ОТ ТУК НАТАТЪК НАРОДА ЩЕ ГИ НАКАЖЕ И ИЗОБЛИЧИ ПУБЛИЧНО !!!!
19
0
 
28
 
! Отговори
Да помислим преди 10 години
БСП вече не иска властта, защото БСП не е Станишев и Мая Манолова. Тези, които им дърпат конците, сега ще ги отрежат и ... край за Станишев.
18
32
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Да е жив и здрав г-н Пеевски.Успех.
17
4
 
17
 
! Отговори
гост преди 10 години
до 8защото атака гарантираха форума. както при избора на правителство
16
2
 
36
 
! Отговори
Христо Овчаря преди 10 години
Тази *** ако е достойна за шеф на ДАНС, аз ще стана шеф на НАСА!
15
1
 
9
 
! Отговори
веселяка преди 10 години
Станишев= Горбачов, уйде си БеСеПеТо при КаПееСеСето, хихихи.
14
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Болен Ага ти си ПОЛИТИЧЕСКИ труп!Затвор за тебе!
13
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ААА Волен се опитва да си изпере ос-раните *** нещо? Изобщо нямаше да се стига до тук, ако той не беше осигурил кворума в първото заседание за избор на мин.-председател. НС не е детска площадка за игра на кворум. Волен трябва да поеме своята отговорност и да си бие камшиците от политиката.
12
5
 
34
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
Volene napravi edin miting na ATAKA da vidish dali shte doide nqkoi veche da te slusha !
11
4
 
55
 
! Отговори
Наум преди 10 години
Аркадашът Волен, пак предпочита да се усуква усулсикиджийската! Като си голям мъж гласувай против бе! Ама можеш само да скачаш на тв водещи! Добре са те научили в турската баня. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТЕ ПРЕЗИРА, "ПАТРИОТЕ"!!!