Недоволни на улицата срещу губернатори от ДПС

Протестират срещу областните управители на Пловдив и Благоевград
Обновена: 17 юни 2013 10:25 | 17 юни 2013 10:25, Веселина Йорданова
90
Недоволни на улицата срещу губернатори от ДПС
Протестът в Пловдив. Снимка: БТА

Протестиращи се събраха тази сутрин пред областните администрации на Пловдив и Благоевград, недоволни от назначенията за губернатори.

Около 50 души, представители на протестиращите в Пловдив, блокираха Областната администрация с жива верига. Те бяха категорични, че няма да допуснат новия областен управител Венцислав Каймаканов да поеме поста. В знак на протест срещу това, че е от квотата на ДПС, те изхвърлиха пред сградата няколко торби с боклук и заявиха, че всеки ден ще трупат грамада с боклуци.

Протестиращите не допуснаха в сградата заместник-областния управител Георги Игнатов, който малко след изборите напусна ГЕРБ. До края на работния ден в петък в администрацията не бе пристигнала заповед от Министерския съвет за назначаването на Камайканов за областен управител, каза за БТА изпълняващият длъжността в момента Христо Грудев. Той уточни, че е получил само решението на МС. Предаването на поста ще стане едва след като получа заповед, на която трябва да има и дата за встъпването на Камайканов, каза Грудев. По думите му това ще стане прозрачно и след предварителна информация до медиите.

Не знам защо и кой тиражира това, че съм номиниран за областен управител на Пловдив от квотата на ДПС, коментира пред журналисти Каймаканов. Аз съм лична номинация на премиера Пламен Орешарски в качеството си на експертна, а не политическа кандидатура, каза той. Каймаканов смята, че протестите срещу неговото назначение са инспирирани от централите на политическите сили, които са имали други очаквания за този пост.

Назначеният за областен управител на Благоевград Муса Палев пристигна в Областната администрация охраняван от много полиция. Недоволните около стотина души са единодушни, че е немислимо представител на ДПС да оглавява Благоевградска област. Палев не разговаря с протестиращите и влезе в сградата за първия си работен ден. Хората скандират „Долу ДПС” и „ДПС вън от Благоевград”. Полиция охранява вратата на Областната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
32
 
! Отговори
... преди 10 години
Правителството не може да се нарече програмно,защото досега не разбрахме каква му е програмата.Не е и експертно,защото видяхме какви "експерти" бяха избрани за министри.То си е чисто коалиционно на БСП и ДПС. И както при тройната коалиция когато си деляха постове така и сега продължават големите пазарлъци вече за зам.министри и за областни управители. ДПС не са спечелили изборите. Мандатът за съставяне на правителство не е даден на тях. Тогава какви са тези назначения на хора от ДПС?
57
8
 
9
 
! Отговори
mmm преди 10 години
do 62 kato iskas da zaema6 vazen post VARVI V ANADOLA
56
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOSOVO KOSOVO . tova sledva i togava shte vidite kak stavat neshtata shte revete ama shte e kasno
55
3
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 10 години
А някой знае ли кой ще бъде Областен Управител на София-окръг ?
54
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тъй щом е турчин излиза, че не трябва да заема такива постове. И това е вашето виждане за демокрацията. И турците плащат данъци както лащаш и ти, спазват законите. Твоята представа за турчина е да работи на полето, но това няма да стане.Всички сме равноправни граждани на тая държава.
53
10
 
13
 
! Отговори
RUMEN преди 10 години
БОРБАТА Е МЕЖДУ ДВЕ ГРУПИРОВКИ НА ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ БОРИСОВ - ПЕЕВСКИ
52
15
 
45
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
дпс е партия, която трябва да бъде изгонена от България. Турците и помаците в България нямат никакви проблеми - даже напротив, джамии си имат, на работа ги взимат, българите не им създават никакъв проблем! Тази партия е излишна, няма място и почва тук!
51
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че той зам.министъра на отбраната е турчин... Вие за областни управители протестирате:)
50
7
 
21
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
Да няма значение каква религия зачиташ,има значение какъв човек си,тези които заложиха през 80-те години бомбите по гари и влакови не бяха българи-бяха от ДС за да може да се прокара политиката на БКП.Искат да се забравят тези невинни жертви в името на една идеология и партия -тази на БСП. Затова те сега благодарят на ДПС с постове и назначения те са си лика прилика - бомби - тероризъм ...социализъм.
49
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не познавам 'човека', но самият факт, че е от дпс или държавна сигурност прави който и да е човек с няколко идеи по-лош и нечестен по презумпция. по същият начин един пиян шофьор не винаги предизвиква катастрофа, но състоянието говори достатъчно за съвестта му.
48
7
 
36
 
! Отговори
до българомохамеда преди 10 години
няма значение дали е арменец, турчин, християнин или мюсюлманин. прав си. обаче има значение дали е от дпс - в случая е българин-християнин, но член на дпс,, както и пеевски. никой не е излязъл да протестира срещу произхода, протестира се срещу крадливата партия. Да си спомняш някой да е казал лоша дума за Вежди Рашидов например? Макар че ругаха и цветанов и борисов..
47
25
 
12
 
! Отговори
bet преди 10 години
Герберската пропаганда в действие сегашните протестиращи били по-интелигентни от тези, които ги свалиха, това било бъдещето на България, това била събудената средна класа?! По тънката струна на ласкателството някой може и да си мисли, че е поумнял като излезе да се разходи в хубавото време на протест с по-интелигентните.Много ви моля, обидно е, ако се хванете на въдицата, а се успокоявате, че не искате ГЕРБ да се върнат по-отвратителни отвсякога. Успешно служите за инструмент на ГЕРБ, щом НТВ и БТВ ви хвалят.
46
7
 
49
 
! Отговори
Галин преди 10 години
До 555Ехеей! Няма ли множко да ви стане и да се задавите от власт в Кърджали! Кметове, общински съветници, че и губернатора да ви е турчин - къде отивате! Вие като не искате, НИЕ ИСКАМЕ БЪЛГАРИН!
45
34
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
Защо коментирате хора, които не познавате и си правите изводи за тях?
44
4
 
58
 
! Отговори
Баща на гурбетчии преди 10 години
Барекооооов!!!! Дай репортаж от мястото на събитията!!!! Благоевград, Пловдив!!!Нищо, че ние сме от Кърджали...80%от населението (не изгоненото) в града е българско! Само дето децата ни са "прокудени" на гурбет, че тука за българските деца работа няма! А тяхното място постепенно се заема от небългари...
43
15
 
45
 
! Отговори
Rummy__ преди 10 години
До kalin4o"Нима всички турци са крадливи и некадърни? Това за мен е пълна комплексарщина и страх, искате, не искате турци във властта ще има."Не си прав. Съгласна съм да има турци във всички партии - бсп, герб, дсб... всички. Нека по този начин са и в парламента. Нека са там наравно с всички други български граждани без значение от произхода им. Но турска партия???
42
6
 
61
 
! Отговори
е що така бе преди 10 години
Що така бе хора , сега го слушах този дето е за Благоевград, ми той човека говори български.....с акцент ама му се разбира. Бил отговорен и затова не можел да се откаже от поста...... брей какви отговорни са тия от БСП и ДПС.... не могат да подават оставка, а Борисов като беше безотговорен подаде оставка. БСП трябва да паднат само заради това че дадоха огромна власт на ДПС. За лидера на Атака няма какво да се говори , там докторите трябва да кажат
41
11
 
10
 
! Отговори
гогт преди 10 години
До 23 ;; казва оставете ги хората още не са почноли и протети;;; г-не те още в началото сбъркаха вчера пак сбъркаха днеска ни лъжат утре ще ни марудерстват тяхните коалициони партьори и ако не си искаш хляб на турски няма да ти дадат.Какво е това БСП с дявола ще станат комбина ама да са на влас, но народа непрощава той е започнал да ***. Българите повече мразят БСПотколкото турците защото те ги подмамят за да имат кворум. БСП аиде гюле гюле като засвидание , видерзент.......
40
1
 
34
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Нека регоналните кметове и обастинте управители СЕ ИЗБИРАТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. Ако ОРЕШАРСКИ се съгласи да предолжи тов на парламента и той го приеме това ще е важна промяна.
39
0
 
14
 
! Отговори
mahoni преди 10 години
4e to kato be6e ot GERB,SDS,ILI BSP //plovdiv stana kato LONDON...hahahhaa..are we kvi sa tia ...kato ne iskate takav ..6te hodite na IZBORI..a kato ne hodite ..6te sedite i mal4ite,za6toto GLAS NARODEN-GLAS BOJI...