Недоволни на улицата срещу губернатори от ДПС

Протестират срещу областните управители на Пловдив и Благоевград
Обновена: 17 юни 2013 10:25 | 17 юни 2013 10:25, Веселина Йорданова
90
Недоволни на улицата срещу губернатори от ДПС
Протестът в Пловдив. Снимка: БТА

Протестиращи се събраха тази сутрин пред областните администрации на Пловдив и Благоевград, недоволни от назначенията за губернатори.

Около 50 души, представители на протестиращите в Пловдив, блокираха Областната администрация с жива верига. Те бяха категорични, че няма да допуснат новия областен управител Венцислав Каймаканов да поеме поста. В знак на протест срещу това, че е от квотата на ДПС, те изхвърлиха пред сградата няколко торби с боклук и заявиха, че всеки ден ще трупат грамада с боклуци.

Протестиращите не допуснаха в сградата заместник-областния управител Георги Игнатов, който малко след изборите напусна ГЕРБ. До края на работния ден в петък в администрацията не бе пристигнала заповед от Министерския съвет за назначаването на Камайканов за областен управител, каза за БТА изпълняващият длъжността в момента Христо Грудев. Той уточни, че е получил само решението на МС. Предаването на поста ще стане едва след като получа заповед, на която трябва да има и дата за встъпването на Камайканов, каза Грудев. По думите му това ще стане прозрачно и след предварителна информация до медиите.

Не знам защо и кой тиражира това, че съм номиниран за областен управител на Пловдив от квотата на ДПС, коментира пред журналисти Каймаканов. Аз съм лична номинация на премиера Пламен Орешарски в качеството си на експертна, а не политическа кандидатура, каза той. Каймаканов смята, че протестите срещу неговото назначение са инспирирани от централите на политическите сили, които са имали други очаквания за този пост.

Назначеният за областен управител на Благоевград Муса Палев пристигна в Областната администрация охраняван от много полиция. Недоволните около стотина души са единодушни, че е немислимо представител на ДПС да оглавява Благоевградска област. Палев не разговаря с протестиращите и влезе в сградата за първия си работен ден. Хората скандират „Долу ДПС” и „ДПС вън от Благоевград”. Полиция охранява вратата на Областната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма независими медий - всички омаловажават протеста. В Плводив били около 100 - 200 човека на протест - повече от 10 000 са. Със сигурност е така и в Благоевград, и във Варна. Обаче е по- лесно да кажеш, че са 100- 200 - едно нищо.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗащото те са граждани на България както в САЩ или в някоя Европейска държава има бълг. и те са с двойно гражданство.
16
2
 
21
 
! Отговори
запознат преди 10 години
И в Смолян ще има протести...Въпреки протестите в страната, нашата Дора не научи урока. И днес в Отзвук говори за областен и заместник от БСП, а за ДПС втори зам.областен и секретар. Ето срещу това се протестира, Дора. А освен това, секретаря не може да е политическа квота, защото изискванията към него са големи, или пак ще промените закона, както направихте за Пеевски.
15
4
 
26
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
ДО НОМЕР 15 : Ядосах ли те , ДПС-активистче ?!?! По времето на БКП такива като теб и тия за които гласуваш и отиват в БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ без дори да знаят БЪЛГАРСКИ ЕЗИК бяха по ниски от тревата и си гледаха главно тютюна... а не ходеха да се месят в политиката и икономиката на Майка България.... че даже и да наглеят да са водещ фактор и да имат половината Министерски кресла в смеховторния "програмен кабинет"!!! Бай Тошо добре им отвори границите и им каза... КОИТО СЕ ЧУВСТВА ТУРЧИН ДА БЕГА!
14
3
 
37
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
В Благоевград нещата са пред гражданска война!!Оня си е докарал 5 автобуса с активисти от помашките села защото не го пускат в общината.Има сблъсъци м-у ТУРЦИ и БЪЛГАРИ!!!ХАйде независимите медии,къде сте?Време е за пушките!!!
13
2
 
5
 
! Отговори
Властта е болест преди 10 години
г-н МИСТЪР Х В САЩ ИЛИ РУСИЯ И ДВЕТЕ СА ПРЕЗИДЕНТСКИ ДЪРЖАВИ ДА ТЕ ОБРАЗОВАМ АЗ - ЧЕ КОЙ СЪМ АЗ - НИКОЙ. ИМА ИНТЕРНЕТ ПРОЧЕТИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА
12
2
 
31
 
! Отговори
мила преди 10 години
До БуревестниковхахахахаДа жалко че Борис също не е жив, доколкото си спомням със закон беше забранил всички партии.
11
30
 
17
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Жалко , че по голямата част от всички бивши "големи" на ЦК на БКП вече НЕ са между живите!!! Защото ако бяха.... И се организираха в едно ново БКП.... Щяха да смачкат всички на едни евентуални избори... и БСП... И ДПС... и "ГЕРБ"... и "ЮРУШ"! А после нямаше да има ни вопъл... ни стон от загубилите! Щяха да са по ниски от тревата и да се свиват по миши дупки от страх! И най важното.... ДПС просто щяха да "изчезнат" за нула време!!!
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до МИСТЪР Хзащо в Хасково???????? и тук живеят БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може ли честно? Нещем ДПС във властта, Ами защо няма призив, за забрана на хората с двойно гражданство да гласуват? има някакви отвлечени желания.
8
3
 
38
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
В русия, сащ и други старин губернаторите се избират от хората, а не се назначават.....в САЩ не можеш да станеш канидат - президент ако не си бил губенатор. и въпреки това хората избират тази длъжност. Тя е престижна. Тук спускат параштисти. Поредното нещо което трябав да се промени. Преди поне районните кметове си избирахме. При герб и това ни бе отнето- исакем мажоритарен избор на райони кметове и губернатори.
7
54
 
8
 
! Отговори
Der преди 10 години
Аз нямам нищо против да имаме областни оправители от ДПС, така поне ще имат подкрепата на властта, а не като ГЕРБ навремето слагаха областни за да мачкат цели области където нямаха подкрепа.
6
11
 
45
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
няма нищо лошо ДПС да си назначава хора вКърджали или хасково, Търговище или Разграда където е традиционно силна. Но в ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ където 9 десети от населението са българи и където жив *** няма ил в Пловдиви - толова Българо-гръцки град! дума да не става. А защо ние не назначим Българин за обчластен управител в Кърджали? нима мюсюлманите ще го приемат еднозначоно? това също трябав да залетген за промяна - областните управители да се избират от населението, а не да се назначават
5
2
 
62
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Такава ТОТАЛНА ГАВРА и ПОДИГРАВКА.... Такава наистина НЕВЕРОЯТНА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА НАГЛОСТ.... С Майка България каквато проявяват в последните няколко дни новата траги-комична "Тройна Коалиция" - БСП,ДПС,партия"ЮРУШ" НЕ СЪМ ВИЖДАЛ нито в последните 23 години, нито още по малко преди това! Дебелян Беевски-шеф на ДАНС?!?! Областни управители на градове,като Благоевград и Пловдив - Турски *** от ДПС?!?! Тия , преминаха абсолютно всякакви допустими граници на търпение и наглост! ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!
4
32
 
13
 
! Отговори
Властта е болест преди 10 години
Аз не съм съгласен да е Каймаканов , но има едно просто обяснение хората не са образовани и явно не знаят , че ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ се предлага винаги на представителна личност , той няма управленски длъжности , той не взима решение за абсолютно нищо - и не зависи от него нищо . Каймаканов е българин и това е факт , но хора ддсари нямат място в каквито и да било държавни структури
3
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Птъво се пробваха с Тихолов после Пеевски , обласни - тия хора само разделат баницата без да вършат нещо полезно
2
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МОРИЕНТАЛСКИ "специалисти"
1
10
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувахте за тях сега протестиратеЗащо след като знаехте че БСП юе се коалира с ДПСслед дъжд качулка е вашата работяЯвно не става само с викане трябва и Акъл