София протестира, в провинцията е тихо!

Предсрочни избори сега са безотговорен ход, каза Станишев пред Die Presse
Обновена: 24 юни 2013 14:52 | 24 юни 2013 13:25,
544
София протестира, в провинцията е тихо!
Снимка: БТА

Правителството се вслушва в хората, но предсрочни избори сега ще бъдат безотговорен ход, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за австрийския всекидневник Die Presse. Той призова да бъде правена разлика между София и провинциалните градове, където е тихо.

Според него ситуацията е различна, отколкото по време на февруарските протести и хората искат правителството да работи и да решава социалните и икономическите проблеми.

Станишев дава и своето обяснение за протестите от последните дни. „Три и половина години ние живяхме при авторитарно управление, при което беше потушавано всяко противоречие. Сега ситуацията е като експлозив в тенджера под налягане“, коментира той и допълва, че февруарските протести са били не само заради високите сметки на тока, но и заради усещането на хората, че държавата не прави нищо в техен интерес.

Червеният лидер допълва, че у нас нервите са оголени и при погрешно докосване реакцията е много силна. По този начин Станишев обяснява пред Die Presse реакцията след назначението на Делян Пеевски. Идеята за неговото назначение е, че той е решителен човек, допълни още лидерът на БСП.

Станишев отново признава грешката с назначението на Пеевски, но допълва, че правителството е научило урока си от нея. „Сега е важно да обърнем внимание на важните проблеми – цените на електричеството, борбата с бедността и възстановяване на икономиката – всички тези неща са в плана „Орешарски“, убеден е той.

Правителството със своите действия ще може да върне доверието на хората и ще покаже, че не е зависимо от олигарсите, коментира още Станишев. Пред изданието той посочва, че от 1 юли цената на електричеството е трябвало да бъде повишена с 20%, а вместо това ще бъде намалена с 5 на сто.

„Половината от българите, живеещи в бедност, искат правителство, което да се грижи за тях. Ето защо от юли ще увеличим майчинските, при това в много тежка бюджетна ситуация“, заявява още „червеният“ лидер и допълва, че по същия начин ще се действа и по отношение на бюрокрацията и корупцията, за да може икономиката да се възстанови.

Лидерът на БСП категорично отрече, че правителството на Орешарски разчита на подкрепата на "Атака". Този кабинет се подкрепя само от социалистическата „Коалиция за България“ и либералната ДПС. „Атака само се регистрира в парламента, за да може работният процес да върви“, обяснява Станишев и допълни, че ГЕРБ е „добре дошъл“ да се върне в парламента.

„България трябва да преговаря с ЕК за финансиране. Нужно е да се определят националните приоритети. Ние сме демократична партия и искаме към този процес да се включи и опозицията. Но тя от първия ден се обърна и показа, че не приема волята на народа“, коментира в заключение Сергей Станишев.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още по темата: Сергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
9
 
10
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
В СОФИЯ ПРОТЕСТИРАТ *** И МАФИОТИТЕ.ТЕ СЪЩИТЕ НЕ МИСЛЯТ КАКВО ПРАВЯТ.ТАКА БЕШЕ КОГАТО ДОЙДЕ ТАЗИ ГНИЛА ДЕМОКРАЦИЯ ПРЕЗ 1989Г.УЛИЦИТЕ И БУЛЕВАРДИТЕ НА СОФИЯ БЯХА ПЪЛНИ С НАРОД И КАКВО СТАНА,ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ И ТЕЗИ МИТИНГИ ДОВЕДОХА ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА,ЗА СМЕТКА НА ТЕЗИ КОИТО ОГРАБИХА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА,СЪЩОТО СТАНА И ПРЕЗ 1997Г.,СЪЩОТО Е И СЕГА.НАРОДА СЕ БУНТУВА НЕ СРЕЩУ МИЗЕРИЯТА И ГЛАДА,А ЗА ТЯХ ПОСТОЯННО РЕВАТ,ЗАЩОТО ИМ ХАРЕСВА ДА БЪДАТ ГЛАДНИ И БОСИ.ТЕЗИ НЕ МИСЛЯТ ДОБРЕ СЪС УМА СИ.
343
5
 
0
 
! Отговори
Хамстер преди 10 години
"от 1 юли цената на електричеството е трябвало да бъде повишена с 20%, а вместо това ще бъде намалена с 5 на сто"Не беше ли 40%?
342
7
 
6
 
! Отговори
Че преди 10 години
Ами то всичко идва от софиянци както социализма така и капитализма.Вземат с пъти по големи заплати от провинцията и пак недоволни.
341
8
 
11
 
! Отговори
тодорова преди 10 години
другарю, в селата е тихо,но в сърцата ни е тягосно и омразно,мразим теб и партията ти от дъното на душата си,неможем да дойдем в софия,но сме там ,с младите хора на България, да са живи и здрави,само те ще ви изринат от там,където въобще не ви е мястото,вечер на шурата като се съберем на раздумка,как никой не ви харесва бе,само една баба на 92 г.върла комунистка
340
4
 
4
 
! Отговори
ДА СЧУПИМ ГЛАВАТА преди 10 години
НА ЗМИЯТА, ДРУЖНО ДА СЕ СЪБЕРЕМ!!! БАЙ ДОБРИ ТАКА РАЗПРАЯШЕ!
339
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Половината от българите, живеещи в бедност, искат правителство, което да се грижи за тях"Това е много смешно. Правителството да се грижело за хората. Другарю Станишев, обяснете ми как точно се грижите за хората. Аз съм човек - познавам поне 500 други те също по 500, единствените за които съм чувал да се грижи което и да е правителство са тези които са близки до него. Но те със сигурност не са бедни (по точно вече не са).
338
6
 
9
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До ВинетуИнтелигентни са според ББ и всички дето не можаха да докопат кокала на последните избори само преди месец , както и на размекващия се от "интелегентността" на протестите - Плевналиев. Че той си е мек по пририда !"Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев.И двамата видяха близки позиции с ДСБ". Какво повече да говорим - че да вземат да се прегърнат !
337
6
 
11
 
! Отговори
Прованс преди 10 години
Махайте се по-скоро, защото ще тръгнем с тояги, коси, лопати, мотики и коприва срещу вас, изверги нещастни и крадливи! До 3 дни да сте се омели! Търпението ни има лимит!
336
4
 
2
 
! Отговори
smaZanGuLub преди 10 години
Всичките тея тарикатчета са произлезли от едно котило. Това трябва да се разбере. Как ще си на бай Тошо охрана сума ти време и после ще си другата крайност. Сергея Бея и Клоуна са същите те Демокрация го използват само като дума. И е време вече да загрубеят нещата, защото явно кокала е прекалено дебел и не се пуска толкова лесно. Всичките са за затвор, ако някой ви изглежда по-малко виновен, спокойно, не е!
335
1
 
12
 
! Отговори
йорданов преди 10 години
Когато провинцията протестираше зимата софиянци си пиеха ракията и не им пукаше ,журналистите идваха и си отиваха и пишеха по два три реда прог.тестиращите от провинцията са бедни и нямат пари
334
7
 
9
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Нищо подобно!Провинцията иска оставка на протурската банда хиени!В селата по всеки повод се казва "оставка"...подобно на речите на Катон Стари в Римския Сенат, които винаги завършвали с думите: "И все пак, Картаген трябва да се разруши!"
333
2
 
12
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Мръснишкото разделяне на хората на интелигентни и *** и пульо е не само цинично, но и знак. Просто се вгледайте в лицата и очите на онези, които мазно доволно правят подобни квалификации.Тези хора не обелват и дума за МАФИЯТА НА ГЕРБ И ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗИРАНА БРИГАДА НА БОРИСОВ, КОЯТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ.
332
8
 
10
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До Анонимен 363А вие Софианци ще се обърнете към провинцията тая зима за буркани !
331
3
 
10
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Всички телевизии, водещи, ***, психолози, анализатори и всякакви сбрани интелигентни, по време на февруарските протести, когато площадите ревяха срещу МАФИОТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ, се чудеха как да манипулират кадрите, така че хората да изглеждат по-малко. И я караха колкото се може по-пестеливо откъм репортажи, анализи и възклицания с влажни очички.Днес за протестите на цвета на нацията тези медии и телевизии бълват като извадени от гьобелсова пропагандна машина денонощно, до втръсване и ще се посерат от интелигентност на революцията.Мръснишкото разделяне на
330
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
stanishev SHTIAL DA ZASHTITI BEDNITE OT OLIGARSITE. KOI OLIGARSI BE? - MONIKA, OVCHAROV, MASLAROVA.
329
3
 
10
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
ЗА КАКВИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ГОВОРИМ ИЗОБЩО? ПРЕДСРОЧНИ БЯХА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА. ПРЕДСРОЧНИ СА КОГАТО ОТ МАНДАТА ОСТАВАТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДО ГОДИНА. СЕГАШНИЯ СЛУЧАЙ Е ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ,А НЕ ИСКАНЕ ЗА ПРЕДСРОЧНИ И ЗАДСРОЧНИ ИЗБОРИ. НАЛИ ОНЗИ ДЕН ГЛАСУВАХМЕ? АЗ ОТНОВО БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА АТАКА,КАКТО И ГЕРБЕРИТЕ ОТНОВО ЗА ГЕРБ. УЛИЧНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ СА НЕЛИГИТИМНИ! И НЕЗАКОННИ! ЗАЩОТО АЗ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ И НЕ СЪМ ГИ ИЗБИРАЛ. А ЗА ПАРТИИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАМ И ТЕ СА ЛЕГИТИМНИ.
328
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в провинцията правят зимнина сега !
327
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пред изданието той посочва, че от 1 юли цената на електричеството е трябвало да бъде повишена с 20%, а вместо това ще бъде намалена с 5 на сто.........това е добре
326
5
 
4
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
До YГовориш с дир.ника си нали? Една уста, една ръка, ръководена от мозък, не може да изрече толкова простотии
325
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Никога повече ГЕРБ, NIKOGA POVECHE TAZI SATANINSKA ZVEZDA SYMVOLIZIRASHTA CHUDOVISHTETO NARECHENO komunism.