БСП вкарва във фризера възрастта за пенсиониране

Пенсионната реформа предвижда и връщане на швейцарското правило
29 юни 2013 17:39,
92
БСП вкарва във фризера възрастта за пенсиониране
Снимка: архив, Булфото

До края на юли парламентът ще работи по пенсионната реформа и швейцарското правило, промени в Закона за заетостта, младежката безработица, спиране на ръста на годините за пенсиониране, закони за намаляване цените на лекарствата, съобщи пред БНТ депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев.

"Това са ключови закони и съм убеден, че никой освен нас не би тръгнал да приема, защото те веднага будят огромната съпротива", заяви Кутев.

Преди броени дни Сергей Станишев и депутати от БСП внесоха законопроект за замразяване на пенсионната възраст.

В проект за промяна на Кодекса за социално осигуряване е записана възраст за пенсиониране от 60 години и 8 месеца за жените и от 63 години и 8 месеца за мъжете.

Необходимият осигурителен стаж е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете.

Бяха внесени и няколко проекта за стимулиране на заетостта и срещу младежката безработица.

"В законодателната програма, разчетена до юли са заложени изключително важни решения и ако ГЕРБ са искали, отдавна са имали възможността да ги приемат", коментира още Кутев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТАЖА ГО ЗНАЕМ КОЛКО Е,АМИ ДАЛИ ЩЕ ГО ДOЧАКАМЕ...ИЗМИСЛЕТЕ ДРУГО
54
29
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са отчаяни мерки. Да се задържат колкото могат на власт, пък след тях и потоп. После и пенсии няма да има. Ако не се махне бързо тово правителство после дупе да ни е яко.
53
10
 
23
 
! Отговори
ставайте ! преди 10 години
Пълна лустрация !!! Убийците и крадците - в затвора !!!
52
34
 
53
 
! Отговори
Асенн преди 10 години
Хората са го казали - *** народ - слаба държава! Вместо да се радват, че се спря едно от най-големите безумия на ГЕРБ - пенсионната реформа, която ни кара да работим до 67 години, при средна продължителност на живота 67,5, те пак искат правителство да свалят...и какво - да дойдат мутрите и пак да ви свалят по три кожи от гърбовете прости!
51
3
 
14
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 10 години
До тодорTAKA E ,TODORE-KOSTOV KRADE, SIMEON KOBURGA KRADE, BOKO KRADE. VSE KOMUNQGI OT KLASA
50
7
 
4
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
nyama da ima upraviya dokato ni upravlyavat tezi vampiri.tehnite firmi ne plashtat danaci i osigurovki no sa parvi da grebat ot darjavniyat kazan.vreme e da gi pochvame s kamani.ne vyarvayte na policaite i ne gi jalete-te sa korumpirani kato gospodarite si,te ne sa ot nas.bii za da te uvajavat-vseki prezira strahliveca i predatelya.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sega da vi go obqsnq na obiknoven ezik.... koito si misli che pensiata kato forma na mese4en dohod poznat na nashite basti i dedi ste prodylji da systestvuva , E Meko Kazano NAIVNIK.Ako sami ne si opletete koshni4kata nqma koi da vi pomogne na starini , tova osobeno vaji za horata jiveesti pod naem.
48
19
 
23
 
! Отговори
тодор преди 10 години
Ами сега откъде идват парите за майките, за първокласници и пр. Нали сме на дъното!?!? Работят ни както си искат!! Сега големите експерти ще решават съдбите ни - на пенсионери, на майки, на младежите без работа- ала бала- 23 години комунистите показаха, че най добре могат да крадат, лъжат и манипулират- затова е натискането да управляват - хич не им дреме им за народа !!!
47
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до 49Как направи 40 г. стаж, като си на 45 г.? От 5-годишна възраст ли работиш или стажът ти е пресмятан по някаква система, или пък купен?
46
9
 
22
 
! Отговори
Готови пари преди 10 години
Абе то хубаво, но откъде ще дойдат парите? Да не фалираме държавата след 6 ммесеца , а ДПК и БСП да си отживеят с откраднатите пари, докато пенсионерите се чудят как да преживеят?
45
2
 
21
 
! Отговори
мария преди 10 години
А защо не се върне точковата система - там поне се гледаше трудов стаж плюс възраст - 90 т. за жените и 100 т. за мъжете. По този начин не се ли освобождават работни места за младите???
44
2
 
29
 
! Отговори
иван преди 10 години
До Константин - До 1947 г. в България имаше пенсионен фонд, там се събираха парите единствено и само за пенсии. През 1947 г. фонда беше национализиран, всичко в кюпа наречен държавен бюджет. И през тези 23 години никой не се сети?? че този фонд трябва да бъде възстановен. Сега на практика хората трябва да работят до живот, както е тръгнало. На никой не му пука, че човек се изхабява и има нужда от заслужена почивка за която си е плащал цял живот.
43
15
 
20
 
! Отговори
0 преди 10 години
Какви планове кроите без кръчмаря вие да изкарате до края на юли?!
42
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да не се увеличи възрастта за пенсиониране? В последните 10 години продължителността на живота в България се е увеличила от 69.5 и 71 съответно за мъже и жени до 71 и 74 съответно. Еми нормално е да се увеличи и възрастта за пенсиониране. Сега обаче да не очаквате високи пенсии. Не може хем к** до края, хем душата в рая ;)
41
6
 
55
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 10 години
Не забравяйте,че и вие ще остареете.Затова засега замълчете.Не всички живеят в града и не сме реститутки.
40
2
 
38
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Да ви вкарат във фризера вас, журналисти простаци.Що за заглавие?! *** народ слаба държава!
39
42
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kомуняги гадни,не си играйте с това,което вече е постигнато.Нали бюджета беше уж празен,лъжци недни.
38
3
 
3
 
! Отговори
крив макарон преди 10 години
До камиларНе е късно...ЧОВЕК се променя непрекъснато иначе ще заприлича на побитите камъни или stonehendge...
37
29
 
22
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Манипулации, жалки сте...Колко дни още ви трябват? ***!
36
25
 
20
 
! Отговори
slav преди 10 години
грозно ама хич не са за жалане пенсионерите те бяха хората който постройха и после разрушиха всичко така възпитаха и децата си който днес са движещата сила на една утрепана страна и внуците им ги изоставиха защото избягаха и въпреки това пак си избират същите а сега ми кажете за жалене ли са