Състоянието на НЕК е заради недалновидни инвестиции

Делян Добрев видя грешките в предишни правителства
30 юни 2013 18:06, Петя Славова
81
Състоянието на НЕК е заради недалновидни инвестиции
Делян Добрев. Снимка: БТА

Сегашното състояние на Националната електрическа компания /НЕК/ е заради недалновидни инвестиции на предишни правителства,смята депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш енергиен министър.

Това съобщават от пресцентъра на партията в Хасково."Ако не бяха "Белене" и "Цанков камък", по сметката на НЕК щеше да има 600 милиона лева депозит", е мнението на Добрев. По думите му, общо за двата проекта са изхарчени два милиарда и половина лева.

Добрев е заявил, че не знае Михаил Андонов да е бил упълномощаван да се разпорежда с активи на Българския енергиен холдинг /БЕХ/. Според него, дори и да е имал пълномощно, с него не би могъл да осъществи продажба на ВЕЦ. Сред причините той е изтъкнал, че ВЕЦ-овете са в забранителен списък и за продажбата им трябва да има решение на Народното събрание.

"Разделянето на НЕК от Електроенергийния системен оператор /ЕСО/ трябваше вече да е факт. За това разделяне имаше избран международен консултант и ако консултантът не си е свършил работата в срок, трябва да му се търси отговорност", е казал Добрев. Според него, санкциите от ЕК не са автоматични и се прилагат единствено след осъдителна присъда за неспазване на европейското законодателство, каквато в момента няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
№1 преди 10 години
Стига с тоя ток бе! НЕК трябва да се остави да фалира. И той ще фалира, защото няма от къде да се вземат пари. Тогава няма да има откъде да се краде. Краде се от нас и се пере с енергийни проекти. Да ама бабичките свършиха парите. И 40% намаление на цената на тока вече не върши работа, защото няма пари! Тоя монопол устремно върви към фалит, а с него после и всички други монополи. После следват и всички бабички. Кой ще остане да гласува в тая държава? Къде отива ДЕМОКРАЦИЯТА тогава?
56
0
 
1
 
! Отговори
bggrajdanin преди 10 години
до съсел Съсел,ти изби рибата бе човек.Разбираемо е че си на Вие с компютрите,щом не знаеш от къде да изключиш капс лок-а,но правописът ти е ужасен.Да вземеш да повториш училище от 1 до 3 клас.Щом аз като човек от малцинствата се изчервих от правописа ти,какво да кажем за останалите.Хайде със здраве.
55
2
 
2
 
! Отговори
Него го нема преди 10 години
Добре че поне на един честен човек му стиска да излезе и да каже истината, дано само не го махнат на принципа всички бушони са предвидени да горят. Странно е но такива хора трябва да бъдат уважавани защото докъто хората протестират той е работил и е гледал техния интерес пред корпоративните интереси. Спрете да протестирате и оставете хората да работят. Да променят избирателния кодекс и тогава на избори,сега не ни трябва оставка платили сме изборите,поне да свършат нещо за тези пари.
54
4
 
6
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
***, чакаме да кажеш вълшебните думички "Станишев е виновен!"Аре, потапяй се! След една година никой няма да те помни, както никой не помни предните министри.Сори!
53
6
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 години
Добреееев, айде моето момченце в кауша сега! Милиционерчетата така те наредиха, че и да си масонче - няма да се спасиш!
52
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
ГЕРБ и БЕХ са излишни играчи на българския енергиен пазар. Само създават неуредици, щото и те трябва да печелят пари.Пирамидална структура. БЕХ.;-)
51
2
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Излишно е да умувате, времето не чака. Токът ще либерализирате или ще оставите да се трупат дългове?
50
1
 
9
 
! Отговори
do 48 преди 10 години
Щото до последно чака да земе рушвет, но не му дадоха!
49
3
 
21
 
! Отговори
иван преди 10 години
Егати държавата, щом този й беше енергиен министър!
48
3
 
21
 
! Отговори
митко преди 10 години
Добрев ти си истинско божие наказание.Барабар с Боко и Цвъки сте за затвора и тримата.Къде сте некадърни, пък сте и крадливи.
47
0
 
9
 
! Отговори
СЪСЕЛ преди 10 години
ДО МЪСЕЛ КОЛКО СИ ЗАБЛОДЕН ОРЯНТИРАЙ СЕ МАЛКО В ЖИВОТА .ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ НЕ ТИ Я ПИШЕ В СМЕТКАТА НО НЕК Е ЗАДЪЛЖЕН С ДОГОВОР ПОДПИСАН ОТ КУНЕВА ДА Я ИЗКОПУВА А ТЯ Е МНОГО ПО СКЪПА ОТ ДРУГАТА .НЯМЯ ДА ТИ НАПИШАТ В СМЕТКАТА КОИ ТОК ОТ КОЯ ЕЛ ЦЕНТРАЛА ВЕЦ И Т.Н.Т ИДВА ЩОТ СИ МНОГО ГОТИН
46
0
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Защо направо не намалите тока с 15-20%, това може да оправи положението? ;))
45
1
 
8
 
! Отговори
МЪСЕЛ преди 10 години
До СЪСЕЛТи гледал ли си си сметката за ток че говориш глупости, видял ли си си колко плащаш за зелена енергия и колко за другите неща, че да говориш че тока бил скъпо заради зелената енергия, то в Гългария самао Бойко Борисовци останали май... има няма с по 2 гънки
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, отново изпълзя калинката на Боко - Добрев и в неподправения си стил, взе да се изказва, сякаш разбира нещо....С дипломката си на културолог и подарена една година магистратура по икономика, най-добре е да се кротне и да престане да имитира компетентност
43
1
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Анонимен 50Добре, вкарайте ги в затвора и либерализирайте. А вие ми намалявате тока. Защо така?
42
5
 
10
 
! Отговори
СЪСЕЛ преди 10 години
НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ НЕМОЖЕШ ДА ДОИДЕШ НА ВЛАСТ И ДА ПОЧНЕШ ДА РАЗВАЛЯШ ТОКУ ТАКА ДОГОВОРИ СКЛЮЧЕНИ ПРЕДИ ТЕБЕ НАЛИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕТО ИМ ИМА СТОТИЦИ МИЛИОНИ НЕУСТОИКИ КОИ ЩЕ ГИ ПЛАЩА.
41
10
 
12
 
! Отговори
СЪСЕЛ преди 10 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО КАК НИКОЙ ОТ ВАС НЕ СЕ ПИТА КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК . ЗАЩО СЕ СТАРТИРА ГУБЕЩ НЕ ЕФЕКТИВЕН ПРОЕКТ КАТО БЕЛЕНЕ В КОИТО НЕК Е ОСКУБАНА С БЛИЗО 1 МИЛЯРД ОТ НАШИТЕ ПАРИ И ТОВА Е ПРАВЕНО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СЪШТАТА ТРИГЛАВА ЛАМЯ.ЗАЩО НИКОИ НЕ ПОПИТА КОЙ АДЖАБА Е ПОДПИСВАЛ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ КОЙТО УСКАПЯВЯТ ТОКА МНОГОКРАТНО .АЗ ЩЕ ВИ КАЖА КОЙ ДЯСНОЦЕНТРИСКАТА С ЛЕВИ ОБЕЖДЕНИЯ М.КУНЕВА КОГАТО БЕШЕ В В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТРОИНАТА КОАЛ. ОЧАКВАМ ОТГОВОРИ
40
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя заедно с ББ трябва да отидат зад решетките. Либерализацията на енергетиката която те не направиха сега ще струва милиони. Да извадят от джобовете си и да плащат щом не са си свършили работа. Много е лесно да бездействаш и после друг да плаща. Субсидията на ГЕРБ да отиде за плащане на санкциите, нали те са забавили процеса. Знаели са сроковете и е трябвало да ги спазят, а не само да говорят празни приказки и да режат лентички.
39
12
 
16
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Белене не е започнато от ГЕРБ, нито Цанков камък, какво виете? Айде изключвайте ВЕИ и стройте АЕЦ, да видите колко лесно се разваля сключен договор. Фотоволтаиците поне дават ток, а АЕЦ ще го строите 2 години и после още 15 докато дойде на печалба, дотогава ще сте се разорили от лихви.
38
14
 
27
 
! Отговори
alooo преди 10 години
Ало ГЕРБ, не разбрахте ли че това "предишните са виновни" почва да омръзва!?! Вашата Тиква неграмотна защо 3,5 г. чете един доклад за Белене и така и не можа да го дочете до край и да вземе държавническо решение, а?!?