Състоянието на НЕК е заради недалновидни инвестиции

Делян Добрев видя грешките в предишни правителства
30 юни 2013 18:06, Петя Славова
81
Състоянието на НЕК е заради недалновидни инвестиции
Делян Добрев. Снимка: БТА

Сегашното състояние на Националната електрическа компания /НЕК/ е заради недалновидни инвестиции на предишни правителства,смята депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш енергиен министър.

Това съобщават от пресцентъра на партията в Хасково."Ако не бяха "Белене" и "Цанков камък", по сметката на НЕК щеше да има 600 милиона лева депозит", е мнението на Добрев. По думите му, общо за двата проекта са изхарчени два милиарда и половина лева.

Добрев е заявил, че не знае Михаил Андонов да е бил упълномощаван да се разпорежда с активи на Българския енергиен холдинг /БЕХ/. Според него, дори и да е имал пълномощно, с него не би могъл да осъществи продажба на ВЕЦ. Сред причините той е изтъкнал, че ВЕЦ-овете са в забранителен списък и за продажбата им трябва да има решение на Народното събрание.

"Разделянето на НЕК от Електроенергийния системен оператор /ЕСО/ трябваше вече да е факт. За това разделяне имаше избран международен консултант и ако консултантът не си е свършил работата в срок, трябва да му се търси отговорност", е казал Добрев. Според него, санкциите от ЕК не са автоматични и се прилагат единствено след осъдителна присъда за неспазване на европейското законодателство, каквато в момента няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 24 гонини кражби и далавери естествено е да се стигне до фалит. И винаги предишните са виновни Ами развалете неизгодните договори, ако не можете отивайте си ...
36
0
 
9
 
! Отговори
98765 преди 10 години
По повод изборите във Варна,купиха си *** квартали ,не гледахте ли по ТВ.Много ниска избирателност, много!
35
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toзи пак за предишните говори, без да осъзнава, че те самите са продишните...
34
16
 
30
 
! Отговори
звездичка преди 10 години
"Ако не бяха "Белене" и "Цанков камък", по сметката на НЕК щеше да има 600 милиона лева депозит"Ех, ако не се храним, обличаме и даваме пари за образование, всички щяхме да сме милионери като вас, политиците..
33
15
 
6
 
! Отговори
Все още анонимен преди 10 години
Д. Добрев - не знае втория закон на термодинамиката, а Боко се чуди защо го преследва Третия закон на Нютон. Но помнете, Д. Добрев е едно ниво над няколкото "Е-" експерти, които непрекъснато Ви мътят главите (тези, които имат уши).
32
25
 
35
 
! Отговори
Виновни са Герб преди 10 години
Заради управлението на Герб НЕК е в подобно състояние.През 2009 г.НЕК е на печалба ,а през 2012 г. след герберското управление дружеството е пред фалит.Кои са некадърниците в случая?Вие Делянчо и вашата патия.Допълнително Дянков източваше пари от фондовете на енергийното дружество.Като бяхтае противници Делянчо на АЕЦ"Белене" и "Цанков камък" защо не спряхте изграждането им още в самото началото на вашето управление.Защото вашият вожд си променяше мнението със скоростта на светлината.
31
2
 
22
 
! Отговори
хм.. преди 10 години
Интересно как няма нито една новина в този сайт относно изборите за кмет във Варна.
30
18
 
32
 
! Отговори
КАК?? преди 10 години
КАК ГО ВИДЯ ТОВА БЕ МОМЧЕ ТИ ПРАВ СПИШ ГОВОРИШ КАТО НЕДОСПАЛ И НАЛИ СИ ОТ ГЕРБ НЯМА КАК ДРУГОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА НЕ Е ВИНОВНО А ТИ КАКВО НАПРАВИ ЧЕ ДА ОПРАВИШ ТЕЗИ ГРЕШКИ????????
29
28
 
22
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Ако слушаме Добрев след 4 години ще плащаме доста сурово глупавите инвестиций и законопроекти от Дпс/атака /БСП и сигурно е прав! Аз също никои никога не казвa каквото и да е срещу Дпс въпреки че те много често са зад най- долните антинационални сделки. Защото ще има етнически проблем ли.? Ами те така ще ни манипулират до края на света!!!! Аз затова предпочитам Бойко де да имаше повече парти като неговата дето да не се страхуват от догано-местански манипулации.
28
16
 
21
 
! Отговори
toni преди 10 години
не се оправдаваи,виновни сте отавихте нек да я съсипят.затова си отидохте, или не помните г-н добрев.вие наи вече сте виновни за падане на предишното правителство и заслужавате затвор.
27
36
 
27
 
! Отговори
да бъдат обявени със преди 10 години
Искам всички гербави протестиращи да бъдат обявени със закон за невменяеми!
26
19
 
41
 
! Отговори
човека с бича преди 10 години
Тоя зурлест негодяй е толкова виновен колкото и другите мошеници преди него и заслужава заради това малоумно изказване един волски бич
25
14
 
25
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Нали тока ще поевтинее с 5% какво ни занимавате сега с червените далавери
24
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди ГЕРБ да дойдат на власт всичко върви нормално, но те започват да кичат с ВЕИ главоломно. Красимир Първанов който го бяха сложили за шеф на НЕК, уреди сина си с ВЕИ и себе си, но никой нищо не направи. Такива хора трябва да бъдат съдени за злоупотреба с власт и лична изгода. БЕХ е създадена заради Белене, което няма да се прави, но БЕХ си остава. Безумия, безумия и пак безумия. Няма друга страна в която енергетиката да е в колапс, падне ли енергетиката пада България.
23
12
 
42
 
! Отговори
крив макарон преди 10 години
Брех , откриха правия ток ...Тия герберите не са чули май за синусоида ... А пък е правено и преди тях ... А те круши ли браха близо 4 години ???
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ММangalllll
21
30
 
32
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
ЯНЕ ЯНЕВ КОЛКО ПЪТИ ХОДИ ПРИ ЦАЦАРОВ И КОЛИЧКИ С ПАПКИ МУ ЗАНЕСЕ, НО ТОЙ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ САМО НА АНОНИМКИ ОТ СТАНИШЕВ И ДОНОСИ ОТ МАНОЛОВА
20
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само така Добрев, предишните са виновни за всичко!
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Ариана - загорка е бира за неудачници!
18
2
 
29
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Защо мълчахте до сега?Нима сега го научихте? И както е казал народа все пак по добре късно отколкото никога!Ами вие сте на ход! Стига само сте ни информирали ами действайте! КОЙТО Е СКЛЮЧВАЛ НЕИЗГОДНИ ДОГОВОРИ И СЕ Е ПРАВИЛ НА ХИДРОИНЖИНЕР ПЪК НИЕ МУ НОСИМ ПОСЛЕДИЦИТЕ СЕЗИРАЙТЕ ЦАЦАРОВ ( НЕ ЧЕ НЕ ГО ЗНАЕ НО НЕ МУ СТИСКА) И ВСЕКИ ДА СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ! КАК ДА СТАНЕ КАТО ВСИЧКИ СА БЪРКАЛИ В КАЦАТА С МЕД С ЧИРПАКА А НЕ С ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА И СЕГА СТЕ НАВЪРЗАНИ? АЗ ЗНАМ ЗА ТЕБ ОБАЧЕ И ТИ ЗНАЕШ ЗА МЕН!