Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
7
 
! Отговори
Уше преди 10 години
По протестите има хора с 4000 лв заплата ,разни шефове на " природозащитни,туристически и др. организации " ,които заедно със герберски кадри точиха милиони евро пари за природа и туризъм във собствените си сметки ,а *** доброволци им вярват на сладките приказки и свирят ли свирят на оня дет духа....
113
5
 
10
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
Гърция я спасяват, защото е част от Еврозоната, ако тя потъне и Еврозоната гризва дръвцето. Ако не фалираме, ще ни пратят телеграма най-много. Боже, не може българите да са толкова глупави и да вярват на номерата на БСП. Значи нищо не сме научили
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ейй *** народ. Тези лихви върху депозитите са за големи вложители. Те се отнасят за фирми и олигарси. ако отпаднат обикновения човек нищо няма да спечели. Само бюджета ще загуби.
111
1
 
1
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Пешко,да му го признаем - ОК. Ама мен повече ме притеснява кой ще се възползва, защото доход под 350 лева кой има???
110
3
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 123,Явно герберите управляват из цяла Европа, защото кризата там още бушува със страшна сила. Освен да им пратим г-н Орешарски, да ги просветли как се прави социална политика с огромна дупка в бюджета.
109
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Kaleko Aleko,така е, но да му го признаем този социален харч на г-н експерт
108
2
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Пешко,Ако не ме лъже паметта, помощите за първолаци са само за социално слаби такива - доход на член от домакинството под 350 лв.
107
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Kaleko Aleko Естествено, че управлението на герб е една криза, и тя ще си отиде с тях!
106
10
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
ВВВ,намалиха дедовия със заем, който ще излезе през носапенсиите са ги вдигнали, ама друг пътВДИГНАХА МАЙЧИНСКИТЕ - да, с 20 лвПОМОЩ ЗА ПЪРВОЛАЦИТЕ - даПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖКАТА БЕЗРАБОТИЦА ДО 29 ГОДИНИ ЗАПЛАТАТА Я ПОЕМА ДЪРЖАВАТА - не си разбрал нещоСТРОГ КОНТРОЛ НА ВНОСА НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ - лъжаСПРЯХА ПОКАЧВАНЕТО ЗА ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ И ВЪВЕЖДАТ ИНДЕКСАЦИИ - това какво помага за икономикатаМУТРАТА БУДА ГЕРБ НА ВЛАСТ САМО СЛЕД ВОЙНА -ЗАПОМНЕТЕ !!!
105
1
 
5
 
! Отговори
tihomir преди 10 години
az sam beden i s ydovolstvie davam 10% ot moqta lihva na vlog ot 0 lv
104
9
 
11
 
! Отговори
иво преди 10 години
Подкрепям напълно! Големите корпоративни играчи избегнаха този данък, прехвърлиха депозитите в ценни книжа и постоянни влогове. Останаха да плащат пак обикновените хора, дето като баща ми (лека му пръст!) събираха пари за погребение. Така че смотаните "гербери" и сини" да не търсят пак "под вола теле", а да подкрепят нещо разумно. Иначе потвърждават мнението на Сидеров, че са платени викачи.
103
7
 
16
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 115,Коледни добавки и увеличения рядко се дават във време на криза. Във фирмата, в която работя, три години нямахме бонуси. Защото биха съсипали финансовата ни стабилност. Но явно г-н Орешарски не се притеснява, че уж няма пари. Да дадем сега едни надбавки, че да замажем очите, пък после ще му мислим.
102
3
 
8
 
! Отговори
koga преди 10 години
koga shte pomislite za nas normalnite raboteshti hora ot koito idvat parite za mizernite pensii s koito lujite tvurdiq si elektorat i mrusnata sgan koqto ne raboti a jivee samo na pomoshti i krajbi
101
8
 
10
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
до BBBСега ако почна с грешките на Орешарски, няма да ми стигне мястото. Капиш?
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Kaleko AlekoА ти кажи кога правителството на Тиквата даде коледни добавки или увеличение на пенсионерите? 4 години само обещания и накрая се оказва, че няма пари в бюджета!
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия освен да изтеглят големи заеми, за да раздадат малко парички насам - натам и да залъжат хората друго незнаят. За нула време отвориха дупка в бюджета. После заемите им ще ги връщаме всички ние.
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до НагоренПопокатепетълАми аз ако имам 2000 лева в банка за мен и 12 лв ще са много, помисли, едва ли ще съм ги извадил от джоба си наведнъж, по-вероятно е да съм заделял малко по-малко докато съм натрупал съответната сума, така че всеки лев е от значение.
97
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Орешарски, само така!
96
2
 
2
 
! Отговори
Мюра преди 10 години
Най-лошо е розовото зло, това което е в момента. Интересна случайност е, че и Горбачов се издържа от обиколки по университетите в САЩ. ЦРУ не изоставят хората си, па вие си се борете срещу ,, червените,,.
95
2
 
11
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
Парен каша духа, на БСП не вярвам и на черното черно да кажат. Толкова пъти се проваляха, че сега е КЪСНО ЛИБЕ ЗА КАТАРЗИС. Като не сте си научили урока от 1997, сега ще го преговорите.