Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментари тук "То само в София се протестира,в провинцията хората се кефят на БСП,ДПС И т.н"То провинцията си трае засега,ама ако излезе и тя ще направи БСП-то само на кетчуп и торлу гюведж.
133
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде сега и парламентарната субсидия да отпадне и вече може да си ходите.
132
12
 
14
 
! Отговори
ДА13 преди 10 години
Е затова ще ви искат оставките ! Откъде на къде ще осигурявате работа на младите и ще давате пари на пенсионерите?! Като нямат работа младите играят по "свирката" на мафиотските босове и стават дребни трафиканти на цигари и дрога. А сега- сами ли да си пласират стоката?! А и те са най- добрите протестиращи ! Пенсионерите пък имат опит, знания и разбират кой ги будалка.С две думи- лош материал"Предишните управници добре бяха започнали да го ликвидират, а вие разваляте добрата политика!
131
14
 
18
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
БОЙКО БОРИСОВ КРАЛ АВТОМОБИЛИ В БУДАПЕЩА, ЗА КОЕТО Е АРЕСТУВАН. ОБЩЕСТВЕНАТА ТАЙНА РАЗКРИВА ЕКСПОСЛАНИК
130
14
 
12
 
! Отговори
Мюра преди 10 години
За съжаление правителството на Ореха започна с типично популистки мерки. Подобно раздаване на дребни парички на калпак няма да реши икономическите проблеми на България. Все едно да се реши проблемът с глада в Африка с хвърлянето на чували с ориз от въздуха. Правят го години наред и негърчетата са си все така гладни. Трябва да се обръща повече внимание за добруването на младите и образовани хора, а не на старите и неграмотните - в случая пенсионери и ***. Край за днес.
129
11
 
10
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Много щедро раздават, но в същото време говорят, че нямало пари...............та това правителство ще тегли заем, който заем ще ни излезне през носа - високи лихви по кредити, намаляване на чуждите инвестиции и увеличаване на безработицата и от там намаляване на приходите в държавата. Аз лично съм много против от моите данъци да се плаща обезщетение на току що завършил "вишист", които не е научил нищо и стои без работа, ТОВА НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ ! Конкуренция, това е пазара на труда.
128
16
 
21
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
4 ГОДИНИ БУДА МУТРАТА ТЪРГОВЕЦ НА АМФЕТАМИНИБЕДНОСТБЕЗРАБОТИЦАХИЛЯДИ ФАЛИРАЛИ ФИРМИМАСОВА ЕМИГРАЦИЯОБЕЗЛЮДЯВАНЕСРИВ НА ИКОНОМИКАТАСРИВ НА ЕНЕРГЕТИКАТАЗАТВОРЕНИ БОЛНИЦИКАЛИНКИПОДСЛУШВАНИЯВИСОКИ ЦЕНИЩНИСКИ ЗАМРАЗЕНИ ДОХОДИЦИГАНИЗАЦИЯСКЪП БЕНЗИН ДИЗЕЛ ГАЗ ТОКОЯЛИ СЕ МОНОПОЛИСПРЕНИ ПРОЕКТИВРЪЩАНЕТО НА ТАЗИ ГНУСНА *** МИНАВА САМО ПРЕЗ ВОЙНА
127
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То хубаво всичко това дето намалят данъците ама да не кажат на края на годината. че трябва да теглим няколко милиарда кредит, за да закърпим бюджета.
126
3
 
13
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Сириус-2- ООД - регистрирана е през 1992 г. със съдружници Бойко Борисов и Цветелина Бориславова; Химтекс - АД. В Съвета на директорите са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и Мирослав Дерменджиев. Борисов е съдружник до 1997 г. Впоследствие, на негово място в съвета на директорите влиза майката на Цветелина, родена през 1929 г. ( тогава, 68 годишна). Е, и какво? Биха ме попитали някои от вас. Законът не забранява нито да регистрираш множество фирми, нито да бъдеш богат. Разбира се, че е така. Съществува, обаче, дребният въпрос кой стои зад тия дружества и що за х
125
3
 
12
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Прахайм- ООД - Червен бряг - учредена през 1996 г. Дейността й е производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници са Борисов, Цветелина Бориславова и Прайм инвестмънт тръст. Последният е един от основните акционери и учредители на ТС Банк ; Будоинвест - ООД. Съдружници в нея са Румен Цветков, АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. Фирмата съществува до август, 1998 г.; Би енд Пи комерс - ООД - регистрирана е през май, 2001 г. Съсобственици в нея са Бойко Борисов и Пламен Петров; Цебра - ООД - регистрирана е през 1994 г. Съдружници на Борисов са Цветелина Бориславов
124
12
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Пешко,В това е силата на БСП - лозунгите. "Вдигаме пенсиите!" - ама с какви пари, как ще стане - тайна. Ако попиташ - "Гаден гербер и изедник!" - "Ама то, такова, премиерът каза, че в бюджета има дупка..." - "Ще намерим пари!" - "Откъде?" - "Все отнякъде!".И после се оказва, че пак сме теглили някой и друг кредит...
123
7
 
3
 
! Отговори
мижи да те лажем преди 10 години
За да задоволи някои обществено безполезни прослойки и за да замаже очите на глупаците, БСП за нула време ще източат държавата и за пореден път ще предизвикат хиперинфлация и опашки от емигранти, ще ни вкарат в рецесията по време, когато останалият свят вече излиза от нея...Потърпевши ще останат всички работещи данъкоплатци, които изхранват цялата пасмина и наливат парите си в здравни и пенсионни фондове, които директно се преразпределят за нуждите на политическата мафия!!!
122
4
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Интербулпред - АД, регистрирана през есента на 1997 г. с уставен капитал един милион лв. В Съвета на директорите влизат: ЕВСТАТИ ГЮРОВ, ЧАВДАР ЧЕРНЕВ, РУМЕН НИКОЛОВ и ВЛАДИМИР ПЕТЕВ;Тео Интернационал- АД - Бургас. Регистрирана е през 1996 г. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите, заедно с РУМЕН НИКОЛОВ - ПАШАТА. Впоследствие са заменени с ИВО КАМЕНОВ ГЕОРГИЕВ и НЕДЯЛКО КИРЕЗИЕВ.Това е единствената фирма на генерала, чийто бизнес открито завонява през периода 1994-1997г. Уличена е в производство на фалшиви цигари Марлборо и Мелник във фабриката в Крайморие .
121
2
 
7
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
Ипон-1 - ООД, регистрирана на 13.09.1991 г. на адрес: София, Раковски 209. В нея е съдружник с баща си, с ЖИВКО ДЕЛЧЕВ и ПАВЕЛ АЛЕКСИЕВ;Ипон-2-ООД - регистрирана на същия адрес през 1992 г. със съсобственик ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА;Ипон - Агенция за сигурност и охрана - ООД - регистрирана през април, 1998 г. със съдружници ВЛАДИМИР ПЕТЕВ и ВАСИЛ КАЛУГЕРОВ. Изпълнителен директор е МЛАДЕН ГЕОРГИЕВ. Тук Борисов участва чрез друга своя фирма, Биум - 99-ЕООД;
120
6
 
6
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
Ако в 1944г. имаше интернет и фейсбук, комунистите щяха да вземата властта, ама утре. 45 години ни промиваха мозъците, че в Запада хората гладуват, умират от глад, а ние сме най-добре. Като пуснали сериала Далас в Румъния през края на 80те години, хората там не могли да повярват на очите си, толкова са били индоктринирани
119
9
 
10
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
МУТРАТА БОКО САМО ДА ПОСЕГНЕ КЪМ ВЛАСТТА И ВОЙНАТА НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА НЯМА ДА СТАНЕ ДА ЗНАЕТЕ ГЕРБЕРИ ЧУМАТА ГЕРБ УМРЯ БЕЗВЪЗВРАТНО
118
5
 
2
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н BBB, Като ви чета поста, все едно сте описали 1997 година :D
117
3
 
2
 
! Отговори
BEIBI 1 преди 10 години
ВВВ, кой клас си бе, пубертет?
116
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Kaleko Aleko,мисля си, че това за първолаците е мегапопулизъм, защото първо първолаците не са (за съжаление) особено много, а пък малцинствата много много не признават училището. Но пък като четеш такива като ВВВ - ПОМОЩ ЗА ПЪРВОЛАЦИТЕ, или слушаш някой г-н експерт "Ние такова подпомагаме първолаците", звучи така мащабно, социално, едно вдъхновено и окрилено :)
115
11
 
8
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
4 ГОДИНИ БУДА МУТРАТА ТЪРГОВЕЦ НА АМФЕТАМИНИБЕДНОСТБЕЗРАБОТИЦАХИЛЯДИ ФАЛИРАЛИ ФИРМИ МАСОВА ЕМИГРАЦИЯОБЕЗЛЮДЯВАНЕСРИВ НА ИКОНОМИКАТАСРИВ НА ЕНЕРГЕТИКАТАЗАТВОРЕНИ БОЛНИЦИКАЛИНКИПОДСЛУШВАНИЯВИСОКИ ЦЕНИЩНИСКИ ЗАМРАЗЕНИ ДОХОДИЦИГАНИЗАЦИЯСКЪП БЕНЗИН ДИЗЕЛ ГАЗ ТОКОЯЛИ СЕ МОНОПОЛИСПРЕНИ ПРОЕКТИВРЪЩАНЕТО НА ТАЗИ ГНУСНА *** МИНАВА САМО ПРЕЗ ВОЙНА