Прогноза: При предсрочен вот - и Сидеров, и НФСБ в парламента

От протестите ГЕРБ губели повече от БСП, видя "Медиана"
Обновена: 4 юли 2013 20:34 | 4 юли 2013 20:33,
180
Прогноза: При предсрочен вот - и Сидеров, и НФСБ в парламента
Снимка: архив, Булфото

При предсрочни парламентарни избори е възможно да наблюдаваме в парламента две националистически партии, две „Атаки”- на Валери Симеонов и на Волен Сидеров. Решаването на задачата за политическата стабилност тогава ще бъде още по-жизнерадостно. Това прогнозира в интервю за „Фокус” социологът Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”.

Той припомни, че 3 месеца преди изборите на 12 май резултатът на „Атака” е бил около 1,5% - 2%, но партията успяла много бързо да се мобилизира и в крайна сметка постигна 7,3%. "Така че да ги зачеркнем с лека ръка и да кажем „Не, край с тях” не е много сериозно”, коментира Кольо Колев.

Според изследване на "Медиана" 60% от анкетираните искали правителството да продължи да работи, а 28% искат избори тук и сега, съобщи още социологът.

„Разбира се, искащите избори не са мнозинството, но съвсем не са малко. Мнозинството биха предпочели друго решение, но все пак 28% са доста хора. Като цяло 60% от хората казват: „Абе да заработи”, някои от тях поставят времеви граници. 18% казват: „Да работи една година, пък после ще видим” или „Пък после да има избори”, а други 42%: „Да работи, пък като видим как работи, тогава ще решим дали да има предсрочни избори", поясни Колев.

"Хората си дават сметка, че предсрочни избори едва ли ще могат да решат сериозните проблеми на страната. На този фон основните политически партии се разполагат така, че печеливши няма. И ГЕРБ, и БСП губят, но БСП губи по-малко от ГЕРБ", каза по-рано пред БНР Колев.

По думите му не се наблюдава раждане на нова алтернатива. "При това положение, ако имаме едни предсрочни избори, най-вероятно ще имаме повторение на картината, която получихме и след изборите на 12 май", смята той.

В проучването на "Медиана" Пламен Орешарски е на трето място по одобрение политик. Колев обясни, че причината е, че голяма част от обществото не обвинява за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС самия Орешарски. Те смятат, че това е политическа игра, в която той е бил замесен. Освен това Орешарски се държи доста спокойно и говори за проблемите, които ще бъдат решавани, посочи Колев.

Изследването е проведено в периода 27 юни – 1 юли 2013 г. с 998 души от цялата страна тип „фейс ту фейс”.

То е поръчано и финансирано от ТВ 7, каза Колев. Поръча ми го Жени Павлова, а не Делян Пеевски, подчерта той.

Мира Радева от Института за социални изследвания и маркетинг пък обясни, че се въздържат да пуснат проучване. "Знаете, че тези изследвания в период на напрежение като че наливат масло в огъня и дискредитират нашата работа. Така че избягвам подобно изследване на терен и не желая упреци, че съм такава и онакава", аргументира се тя пред БНР.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Медианаизследване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
29
 
! Отговори
anon преди 10 години
Този Кольо Колев май е платен други изследвания дават 85 процента срещу тройната клика
108
9
 
34
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 10 години
Това, за което днес не пише е че: "Според "Медиана" при евентуални избори сега БСП ще спечели 20% от вота, ГЕРБ 18,6%, ДПС 7,6%, а Атака едва 2,5%." Червен Кольо по поръчка на *** телевизия. Коментарът е излишен..
107
3
 
18
 
! Отговори
normalno преди 10 години
Zalagam si jivota , che Bolen siderov poveche nyama da vidi politika dorde e jiv pri novi izbori. Ataka I vsichkite I posledovateli sa politicheski trupove sys podpisani smyrtni prisadi.Amin! Dai boje novi izbori I da gi pogrebvame tiya zombita.
106
10
 
27
 
! Отговори
ss преди 10 години
Каква 'Атака' к'ви 5 лв. бе ше ви *** в изтрещелите типове ! Много добре знаят, че махнат ли се сега няма влизане повече !!
105
15
 
43
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 10 години
Тоя съвсем е изкукал! Да каже колко пари са му дали и кой му ги е дал! Червен ***, закрий си тая смахната агенция! Стига си лъгал хората!
104
13
 
37
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Който плаща,той поръчва музиката.Само смучат народни пари такива като Червен Кольо,Бареков и доста други такива.
103
11
 
38
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Червен Кольо, като маймуните си, не можеш да си скриеш ЧЕРВЕНИЯ ***, а дано те послушат и да има нови избори, но ти винаги гониш балъците, само те ти вярват.
102
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
идеално, да ходим на избори тогава, аман от платени наемници
101
11
 
20
 
! Отговори
доротея преди 10 години
За съжаление ситуацията е следната: Трябва ни нова дясна партия и нова социалдемократическа партия (лява).
100
24
 
16
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Ако се върне в Народното събрание , Борисов автоматично става политически труп като кафявото човече !!! Не вярвам Борисов да е способен на такава глупост, но ПАРИТЕ и МИНАЛОТО са много силни аргументи !!! *** дръпнаха шалтера на човечето , за да опитат да го заменят с Борисов !!! Ако иска да остане в българската политика, Борисов няма да влезе в коалиция с *** , но може и да му наредят "в името на България" :(((
99
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То е поръчано и финансирано от ТВ 7Е с те това трябваше да почне статията, та да не си губя времето да я чета до края.
98
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ДА СЕ ВЪРНЕ случайно Бойко В ПАРЛАМЕНТА - ПАК ЩЕ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МАФИЯТА С...ПРОДЪЛЖАВАМЕ МИТИНГИТЕ ДОКАТО ПАДНЕ ОЛИГАРСКИ И МАФИОТИТЕ ЧЕРВЕНИ...,
97
3
 
50
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Щом е ККолев,КСтойчев или Андрей Райчев ясно какво е изследването. Вижте къде е слънцето и тогава кажете добър ден. Изпечени червени мушенници. Та и милионери от шаманство.
96
3
 
16
 
! Отговори
до are_kulata преди 10 години
Българинът,много добре знае какво иска,НО няма възможност ,да гласува за идеите си,поради простата причина,че почти всички са производни на другаря комунист.кадърните бяха изгонени и избити/познай от кой и кога/,а тези които останаха или не стават,или нямат думата.така,че *** си на кулата и си брой стинките от контрабандните цигарки и не ни занимавай с "творческите" си разсъждения,ако обичаш селски.
95
22
 
15
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Българинът незнае какво иска, той няма идея каква програма да има партиятза, за която ще гласува. В главата му се лутат само имена, образи, цветове, интриги..и за това още много дълго ще е най бедния народ в на този континент, че и на други.
94
8
 
32
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО !!! преди 10 години
След изборите платени писачи в този форум бяха поизчезнали.С началото на протеста те се появиха -- зер сега трябва пак да помагат, а и заплатите им се дигнаха нали сега директно ги финансират техните работодатели от държавния бюджет -- БСП, ДПС и Атака !
93
2
 
24
 
! Отговори
Ивайло Атанасов преди 10 години
Четирите най-належащи неща, вдигащи стандарта на живот главоломно:1. Преразпределяне на държавните капитали от КТБ (собственик Цветан Василев) в други банки, нещо за което има закон, приет при Марин Райков, но не се спазва2. Преразглеждане на договорите, сключени с американските инвеститори за Марица 1 и 3 от времето на Костов3. Драстично намаляване на изкупната цена от ВЕИ, към момента 400-600 лева на МВтч. (престъпни цени за българската икономика)4. Окончателно отказване от АЕЦ "Белене"
92
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахаа ако беше вярна тая анкета нямаше да ги е толкова страх от нови избори .... БСП 10 % атака с 1 %
91
29
 
7
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Аве ***, хем статията е БСП-ска, хем в нело смело се внушава безпрецедентно влизано на про-ГРОБската партия Национален Фронт за Спасение на Бойко.Много сте елементарни.
90
26
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Мечтай си за ГЕРБ, нали са най-добрите грабители. Вероятно и ти си един от тях.