МВР шефът дири пари за "протестиращите" полицаи

"Тези хора изпълняват дълга си, работят по 12–16 часа на ден"
Обновена: 5 юли 2013 09:47 | 5 юли 2013 09:41,
48
МВР шефът дири пари за "протестиращите" полицаи
Полицаи, охраняващи протеста. Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е убеден, че ще успее да намери пари, за да заплати извънредния труд на служителите на МВР, които охраняват протеста в столицата.

"Тези хора изпълняват дълга си, седят на мястото си и досега успяват много добре да опазят обществения ред. Те работят по 12–16 часа и имат нужда да почиват", коментира той пред БНТ.

Още по темата
Йовчев обясни, че заради извънредното работно време и голямата натовареност, се командироват полицейски служители от други градове, които да помагат на колегите си от столицата.

"Трябва да се преструктурира вътрешно министерството на вътрешните работи, има ресурси, които ще бъдат използвани, няма да увеличаваме състава, а напротив – ще го намаляваме, но това ще се прави постепенно", посочи още министърът.

По неговите сметки на МВР не достигат над 90 милиона лева.

"Ние ще покажем резултати и средствата, които се отпуснат на министерството ще бъдат пари за реформи. Вече преструктурирахме разходите на министерството и ще направим икономии. МВР има достатъчно ресурси, просто ще ги реорганизираме", посочи той.

Цветлин Йовчев отново повтори, че всички служители на вътрешното министерство ще преминат през детектор за лоялност.

"Ако установя, че някой не е лоялен към закона и към системата, ще бъде освободен веднага", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
TEXAN преди 10 години
До АнонименЕЙ ПАТКАН
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 75 000 NA 40 000Неее, 176 хиляди са, не си разбрал правилно, а са токлова много, защото и такива като тебе са толкова много....за съжаление!
38
2
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 10 години
Негодуванието насочено срещу българаската полиция е същото онова, което е насочено и срещу държавата и законите й... Вижда се, че всички искате само другите да спазват закона и той да е валиден за тях, но никога за вас! За 450лв заплата- толкова качество или може би се мислите за по- качествен мат'риал, ми идете и станете полицаи- свободни места бол! Пфуууу!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
парите ще ги намериш в *** и физкултурника
36
0
 
2
 
! Отговори
75 000 NA 40 000 преди 10 години
NE DA DIRI A DA GI SYKRATI NA POLOVINA..75 000 U6EVI NA 40 000
35
2
 
4
 
! Отговори
slav преди 10 години
Миличките те преуморени 2 седмици по работиха и уморенки милите.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе това полицаи ли са,че то светът ни се смее .С тези шкембета дали могат да си видят патетата..?
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Цветлин,Всички работим по над 12 часа, защото трудно се преживява с едно работно място, та тичаме на две.Относно изказването Ви за това че полицаите са натоварени с негативни емоции (чух Ви по телевизията) и няма друга такава работа... почти няма работно място, в което човек да се чувства щастлив, удовлетворен или поне спокоен за утрешния ден.Полицаите са сравнително млади и здрави, би трябвало и да са обучени и тренирани. А има работещи бременни, болни, старци и деца!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутромилиционери продажници!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парите да ги дири от политиците и маститите"бизнесмени" ,защото те от край време работят за тях,а не за народа !
30
3
 
11
 
! Отговори
ani преди 10 години
СКЪСАХА СЕ ОТ РАБОТА,АМИ ЕТО ВЪЗМОЖНОСТ ДА СВАЛЯТ ШКЕМБЕТАТА,КАТО ЛЕЖАТ ПО ЦЯЛА ГОДИНА НЕ МРЪНКАТ.......
29
1
 
7
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Извинявам се, не 40, а само 21 милиона е цената за едни нови избори. На фона на дупката от 2 милиарда...
28
21
 
1
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Според мен е време полицаите да започнат да пълнят катафалките с мирно протестиращи.Трябва и дежурен съдия и по бързата процедура.Първия път глобичка,втория поправителен труд и после ефективно.Ушевите трябва да си заработят заплатите все пак са 60 000 да видим колко от протестиращите ще излязат втори път с плакати със закани,обиди и дали ще хвърлят домати.Даже съм за уволнение на полицаите дето се шматкат с жълти елеци това не им е униформа нали.Ако е нужно министъра да покани 100 командоси.
27
3
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Новите избори са най-евтиното нещо, което може да се направи за спасение на държавата - 40 милиона. А само Йовчев иска 90. 40 милиона разход срещу всички разходи да си пазят 4 години депутатите зад решетките в народното събрание с по 500 полицаи дневно.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знаех че дълга на полицая е да пази една шепа престъпници събра ли се в една сграда. Докато навънка хората ги обират, убиват и тъпчат други престъпници получаващи закрила от тези в парламента. И се получава един затворен кръг в който народа се пада по средата, и полицията ги охранява да не се разбягат за да могат безпроблемно да бъдат убити ограбени и т.н. В нормална държава полицията щеше да е с протестиращите щяха да ги пуснат да влязат в парламента и да се разберат с мишките там.
25
2
 
3
 
! Отговори
Робин Худ преди 10 години
Ами да застане с касичка в свърталището на депутати и да иска лихвите и главницата от партийните субсидии на народните кръвопийци!!!Какво се чуди и се прави на скромен?!? Да си плащат за охраната от "народната любов"!
24
5
 
11
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Само плачат,малко пари,много работа,няма почивка и тн.но да сте чули някой да напусне доброволно?не нали,на свободния пазар на труда те няма да издържат,там се работи а не се мрънка и няма привилегии,така че не им обръщай те внимание ........
23
5
 
21
 
! Отговори
1 преди 10 години
подавайте оставка най после за да могат да си починат полицаите,протеста е мирен те пазят вас другари
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, моля ви се. Лекарите работят редовно по 12 часа, а заплатата им е колкото на тия, които само киснат прави. Ни поемат отговорност за чужд живот, ни мислят. Само си стоят, ама явно не са достатъчно физически издръжливи и за тая работа.
21
12
 
7
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Съвсем ще опразни хазната това правителство за охрана на протести! Протестиращите вместо да подобрят нещата, те ги влошават! Ама и те са един лош материал, който при един предсрочни избори пак ще вкара тези 4 партии в парламента. Протестират уж против тях, а после ги избират.