МВР шефът дири пари за "протестиращите" полицаи

"Тези хора изпълняват дълга си, работят по 12–16 часа на ден"
Обновена: 5 юли 2013 09:47 | 5 юли 2013 09:41,
48
МВР шефът дири пари за "протестиращите" полицаи
Полицаи, охраняващи протеста. Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е убеден, че ще успее да намери пари, за да заплати извънредния труд на служителите на МВР, които охраняват протеста в столицата.

"Тези хора изпълняват дълга си, седят на мястото си и досега успяват много добре да опазят обществения ред. Те работят по 12–16 часа и имат нужда да почиват", коментира той пред БНТ.

Още по темата
Йовчев обясни, че заради извънредното работно време и голямата натовареност, се командироват полицейски служители от други градове, които да помагат на колегите си от столицата.

"Трябва да се преструктурира вътрешно министерството на вътрешните работи, има ресурси, които ще бъдат използвани, няма да увеличаваме състава, а напротив – ще го намаляваме, но това ще се прави постепенно", посочи още министърът.

По неговите сметки на МВР не достигат над 90 милиона лева.

"Ние ще покажем резултати и средствата, които се отпуснат на министерството ще бъдат пари за реформи. Вече преструктурирахме разходите на министерството и ще направим икономии. МВР има достатъчно ресурси, просто ще ги реорганизираме", посочи той.

Цветлин Йовчев отново повтори, че всички служители на вътрешното министерство ще преминат през детектор за лоялност.

"Ако установя, че някой не е лоялен към закона и към системата, ще бъде освободен веднага", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
14
 
! Отговори
дедо преди 10 години
никви мангизи който не му харесва да отива да сей компири
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За школата в Симеоново има огромен наплив, но приемат по няколко човека и то след брутални физически тестове. Повечето от тези на снимките са с шкембета. Как става така и защо?През деня спят по автобусите, с който ги карат и наричат това "тежка" работа. Разбирам да е като в Турция или Египет, но при нас протестите са изключително мирни, не знам някъде да са се събирали толкова хора и протестите да са били толкова мирни. На жените в униформа се подаряват цветя.
18
1
 
1
 
! Отговори
баничар преди 10 години
Taкa й не се разбира от какво са проплакали повечето негодуващи срещу полицията.Своенравната употребата на сила срещу граждани е аблосолютно забранена и ако има такава тя трябва да се наказва.Поинтересен е въпросът с характерът на престъпността,тежестта й и връзката й с различните поколения граждани.Леко казано,нямаш ли средна класа с нейните провинения ще се занимаваш с тежките битови и финансовите олимпийски прегрешения
17
8
 
22
 
! Отговори
grr преди 10 години
Невероятна логика - да платим 90 млн. за полицаи да пазят наглеците в парламента, вместо 20 млн. за нови избори.
16
4
 
16
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Публична тайна е, че мечтата на българския полицай е да работи за мутра, а върхованата му цел е да се издигне като видна такава.... най-висшите офицери се целят дори за "титлата" олигарх...
15
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОРКИТЕ ... СЪС СРЕДНА ЗАПЛАТА 1400ЛВ ... КАК ДА НЕ ГИ СЪЖАЛИШЛАПВАТ СИ ИЗВЪНРЕДНИ, КОИТО СА С УДВОЕНА ЧАСОВА СТАВКА ... ТЕ СЕ ИЗБИВАТ, КОЙ ДА ОТИДЕ НА ПРОТЕСТА, А НИЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМЕ ...
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РЕПОРТЕРА ИМА НЕЩА КОЙТО МИНИСТЪРА НЕ Е КАЗАЛ НЕ СИ ГИ ИЗМИСЛЯЙТЕ
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Cacarov prebroi Li biolitinite kolko sa a razbra Li ceco koi e podslu6val mai si pravite 6ega s horata za6to be cacarov tolkova mnogo Li vi platiha
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvo stana s cacarov koga 6te potarsi smetka na volen kakvo 4aka
11
4
 
13
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Те ако си изпълняваха дълга... сега просто защитават мафията...
10
2
 
17
 
! Отговори
ROFL преди 10 години
Вместо да им търси пари да си ходи и проблема е решен :)
9
1
 
11
 
! Отговори
Асен преди 10 години
Направете съкращения и реорганизация и ще се появят парите,вия искате все повече пари а не правите реформи и колкото милиони да наливат, пари пак няма да има !!!
8
3
 
16
 
! Отговори
задачка-закачка преди 10 години
преброите тумбаците на снимката... после преброите дебелите депутати, и след това преброите дебелите шивачки, 'селскостопански работници' и строители...
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИ4КИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЕДЕКТОР ЗА ЛОЯЛНОСТ ТОВА ЗНА4И СЕ ЗАПО4ВА ОТ НАЙ ГОЛЕМИЯ НА4АЛНИК
6
2
 
11
 
! Отговори
към полицията преди 10 години
спрете да работите... и без това не може да огреете на всякъде, а големите риби и етносите не ги пипате... сваляме правителството. променяме законите и се разправяме със съда - големите риби - етносите. ОТ ЕДИН ОТБОР СМЕ - НАРОДА СРЕЩУ МАФИЯТА
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАМЕРИ СИ ДРУГА РАБОТА НО МАЙ СИ НЕКАДЪРЕН ЗА ДРУГА
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ima lesno te pazqt vas vie izteglete Edin golqm zaem i gotova rabotata ima koi da vra6ta zaema balgarskite deca
3
7
 
22
 
! Отговори
Анна преди 10 години
Е и аз работя по 16 часа ама не вземам хиляда лева.Къде да се оплача?
2
4
 
25
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Господин Йовчев,повечето българи и то точно тези,които ви осигуряваме заплатите(мутра осигуровки не внася)сме така от години всеки ден и то без да ползваме вашите придобивки,почивки,пенсии и социлани придобивки!!Повечето от вашите подчинени шефове по места на РПУ-та имат такъв лаф към своите редови: "На белият лист си писал-може ли да постъпя,сега на белия пак пишеш:може ли да напусна?Така че не виждам проблем.И без това си криете работните места а после ревете ,че нямало кадри!!Знаем се :)
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е не може само по патрулките да спят.положението изисква да поработят малко извънредно без да им се плаща, както се случва и с голям процент от трудещите се в България.Всеки ден работят извънредни часове, а накрая на месеца шефа им казва да се радват, че и заплата им е дал.