Ще подам оставка, ако не мога да се справя!

Орешарски: Няма да водя политически разговори, само икономически
Обновена: 5 юли 2013 14:46 | 5 юли 2013 14:28,
204
Ще подам оставка, ако не мога да се справя!
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Ще си подам оставката тогава, когато не мога да се справя с някои от моите задължения, и ще ви уведомя. Това заяви премиерът Пламен Орешарски днес в парламента, където дойде, за да поиска актуализация на бюджета. Отговорът му идва на фона на продължаващите протести.

Премиерът обясни още, че не обмислял да води разговори с ГЕРБ за връщането им в парламента.

Аз не съм политическо лице и трудно влизам в политически разговори от какъвто и да е характер. Иначе мога да говоря с всеки. Не възнамерявам да водя политически разговори, а икономически, отсече Пламен Орешарски.

Още по темата
Той отказа да коментира дали има нови кандидати за шеф на ДАНС. 

Пламен Орешарски призна, че в бюджета на МВР има дефицит в размер на 93 млн. лева, както по-рано обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. Ще трябва да търсим допълнително финансиране, обясни министър-председателят, като допълни, че то ще бъде само за най-належащите нужди.

Орешарски коментира и обещанията за бързо разплащане с бизнеса. По думите на премиера правителството ще направи усилие да се разплати до лятната ваканция на парламента, а това ще стане за сметка на дефицита и по-добра събираемост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е едно жалко човече, ламтящо за пост! Не успя със СДС, стана Бесепар. Как стават тия неща ? Дай му подкрепа ,че ще го направиш голямата работа и става твой партиен член ! Какво значи това ? Как ще спреш контрабандата и ще събереш 1 милиард повече ,пич ? Нали това обеща ! Защо преди 1 месец имаше бюджетен излишък, а сега ми говориш за дефицит и заеми ? И това ми било преподавател , и тоя учи нашите икономисти ??????? *** !
155
0
 
0
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Обърнете не казва "служебни задължения", той с тях не може да се справя изначално, поради неспособност.Това е и признание, че задълженията му не са към народа и държавата, а към политически и олигархични кръгове.
154
0
 
3
 
! Отговори
калейчо преди 10 години
...МОЛЯ ВИ...не подавайте оставка...ЗА целта ПОЛЗВАЙТЕ ПИСТОЛЕТ....!!!...и всичките ви мекерета.../отивам да запаля свещ..от 10 лв.../
153
1
 
1
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Много сме добре със премиера-слънце,който чупи рекорда по дебелоочие,послушание и безхаберие.Жив пример какъв не трябва да бъде министър-председателя.
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като НЕ си ПОЛИТИК - чий го дириш в правителството и то като Мин.Председател...другарю Олигарски...???!!! ОСТАВКА!
151
2
 
2
 
! Отговори
Бай Х** преди 10 години
"Аз не съм политическо лице" - ам к'ъв си бе Бай Х**? .."и трудно влизам в политически разговори от какъвто и да е характер. Иначе мога да говоря с всеки.."Ако това са думите му ... жалко е ...
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е изказване на министър на финансите а не на министър председател. Работата на министър председателя е да разбира от политика. Тоя още не е дораснал до министър председател - това му е нивото на некомпетентност. Неговото ниво на компетентност е до министър на финанси и дори и там е на средно ниво.Което идва да покаже че някой друг в сянка е истинския министър председател а Орешарски само играе тая роля като говорител на решенията на други.
149
3
 
5
 
! Отговори
Ани преди 10 години
А справяш ли се? ХИ-хи-хи-хи..........................!Този път номера Ви няма да мине! Хи-хи-хи-хи!
148
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Като не си политическо лице и не разбираш от политика, веднага ама веднага марш от тоя пост и да сяда някое политическо лице и рабира от политика, а теб да те пита само за финанси ако има нужда.Предлагам на 1-ви април да се празнува имен ден на носещи имената Пламен, Орешарски, Сергей, Станишев, Волен, Сидеров и др. от това шегаджийско правителство.
147
1
 
9
 
! Отговори
666 преди 10 години
Лятна ваканция?! Умориха се да си отстояват наглостта, че и за почивка дойде време. Бе как ще почивате в такъв момент бе. Вие нормални ли сте. Не си ли давате сметка, че тая почивка ще е за бая време напред.
146
2
 
8
 
! Отговори
Ласко Ласков преди 10 години
Не човек, а желязо просъскал агентът фашист.Тихо мъртвия казал: Не, комунист! Из "Балада за комуниста" Веселин Андреев
145
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НОВИ ИЗБОРИ ДО ДУПКА! ОЛИГАРСКИ - ВЪН !
144
3
 
11
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Не бил политическо лице и нямал политически усет... А бе, тогава за какво си седнал на този премиерски пост? Премиер?! Друг път... Може да е най-добрият икономист на света, но за политик не става, а България има нужда от добри водачи с достойни цели. А не жалки пионки....
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ax kakva lisitza!!!
142
4
 
6
 
! Отговори
да преди 10 години
Давай, подавай че после ще е късно
141
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той се справя много добре, няма да подава оставка.
140
5
 
20
 
! Отговори
СерГЕЙ преди 10 години
Г-н Орешарски, Вие мъж ли сте? Явно не - вие сте личната проститу*ка на Местан и СерГЕЙ!
139
0
 
3
 
! Отговори
kamen преди 10 години
NEMOJESHBE!
138
23
 
4
 
! Отговори
ирина преди 10 години
Нека дадем шанс на правителството .Не трябва да сме такива злобари.
137
4
 
19
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Сер-гей винаги ,когато се появи на трибуна размахва назидателно и заплашително пръст към народа.Тоя пък или мига на парцали и не ще да отговаря на въпроси или се хили като ***.Сега това,че Олигарски никога не използва граматически правилното ЩЕ а ШЪ Е НАЙ МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ!Най страшното е,че това олигархично правителство краде поголовно лъже ни за бюджета и сега ще ни заробят с 2 милиарда заем за да си напълнят сметките.ХОРА КАКВО ДА НАПРАВИМ ЗА ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТОВА ДОКАТО ОЩЕ НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО???