Петима от ГЕРБ напускат, щели да ги последват още

Ще създават нов проект, ГЕРБ отблъсквала с арогантността си
Обновена: 8 юли 2013 07:23 | 7 юли 2013 15:11, Веселина Йорданова
265
Петима от ГЕРБ напускат, щели да ги последват още
Eмил Димитров е един от недоволните. Снимка: архив, БулФото

Членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на партията разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект, "отговарящ на повика на времето".

Контактната група, подписала декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

В декларацията се посочва, че през последните години ПП ГЕРБ е била овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото.

Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета–носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта, се казва още в документа.

Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник–председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006-а. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност, пише в декларацията.

Подписалите се заявяват, че са разочаровани "от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната". 

В отвореното писмо, което членове на ГЕРБ изпратихме на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ясно казахме, че не можем да бъдем в партията, когато реално Цветан Цветанов я ръководи. Като човек с поне засега едно, но бъдещо второ повдигнато обвинение, не смятаме, че той вече е факторът, който ще може да ръководи партията, защото на Борисов не му се занимава с партийна дейност, заяви бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров пред  „Фокус”.

От утре в цялата страна ще започне поетапно напускането на членска маса от партията. Надявам се, че този процес ще продължи дотогава, докато не се разбере, че действително голяма част от членската маса, а и от симпатизантите на ГЕРБ, мислят по начина, който сме изразили в отвореното писмо и декларацията”, обясни Петров.

По думите му това, което до този момент убягва на Борисов, е, че структурите не са така единни, както изглеждат. Има събрано напрежение от много време. Цветанов не е личността, която може да ръководи тази партия, въпреки репликата на Борисов, че Цветанов е моторът, каза още бившият депутат.
Той обясни, че ще участва в създаването на нов десен проект. „Смятам, че ще бъде достатъчно силен от гледна точка на това, че имаме хора, които стоят зад нас. Ще намерим нови хора, публични хора, млади хора, достатъчно професионално ангажирани, експерти в отделни области, за да покажем, че в България все още има достойни хора, които могат да бъдат носители на ценностна система, зад която да застават много хора”, допълни Иван Петров.

След декларацията ще последва поетапно напускане на бивши, настоящи и редови членове на ГЕРБ, посочи и бившият депутат от партията Емил Димитров. „Критиките сме ги коментирали дълго време помежду си и винаги съм считал, че са вътрешнопартийни проблеми, но те вече са надпартиен проблем – освен за партията, и за държавата. Считаме, че те са основният проблем”, добави той.

На въпрос - кои са министрите, които подкрепят декларацията, Димитров каза: „Ще ги научите на следващ етап, когато обявим какви са последващите стъпки”. „Тези изводи са натрупани с времето и катализираха със загубата на 600 000 гласа на самите избори. Аз съм си подал заявление за напускане на ГЕРБ още преди номинациите за депутати за новия парламент. Подал съм го по същите мотиви, които сега са в декларацията”, обясни Емил Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
11
 
9
 
! Отговори
Shark преди 10 години
А, ще се сетите, че Бойко и Цецо ви провалиха.
151
4
 
4
 
! Отговори
израил преди 10 години
Не разбрахте ли че няма леви нито десни,националисти ,патриоти,либерали,*** ,марксисти ,социалдемократи,*** ли сте.Има само едни богоизбрани и те са навсякъде.А зад всяка една гадост стой един Моше .НАРОДЕ мултиетнически безроден.Преброй еврейте в партиите и разбери истината.
150
10
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
ЗЛОБНИ ХОРА КАТО БОРИСОВ И -ТАРАЛЕЖА НЕ МОГАТ ДА ВОДАТ НАРОДА
149
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
stari kyrvi nov bardat... a tova za razpadaneto na gerb nqma kak da stane 6toto gerb e 1 4ovek...
148
6
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
......ще последва поетапно напускане на бивши, настоящи и редови членове на ГЕРБ......само това изречение е достатъчно за да се види че въпросните господа не могат да мислят и са пълни ***. Разбира се от това ГЕРБ само може да спечели.А относно горния цитат още не мога да си отговоря на следните въпроси:1.Как ще напускат бивши членове на ГЕРБ щом са бивши :)2.Каква е разликата между настоящи и редови членове ?Оставаше да добавят и бъдещи в изречението за да може малоумието им да е пълно
147
12
 
14
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Партията ви се разпада, дори и вашите не искат ГЕРБ! До септември няма да останете достатъчно хора да ви подкрепят решенията. Ако сега са ви проблем другите партии, септември ще се озорите. Няма да има вече ГЕРБ! С ГЕРБ е приключено. Хората не ви искат и не трябва да се връщате повече.
146
12
 
14
 
! Отговори
kef преди 10 години
всички гербаджии трябва да страдат заради геноцида над българите
145
2
 
24
 
! Отговори
iv преди 10 години
Това е най доброто което могат да направят за ГЕРБ. Скоро четох изказване на Павел Димитров как с връзки помогнал на Портних да вземе българско гражданство. Аз такъв политик като него, който урежда своите хора - не искам. Такива като него няма да променят България.
144
0
 
15
 
! Отговори
IVO преди 10 години
OLELE SHTOM EMO FASA SHTE PRAVI PARTIA QSNO E KAKVA SHTE BADE,ABE GYONSYRAT TI DETO LAPASHE NAI MNOGO OT VSICHKI SEGA SI NEDOVOLEN CHE TI REZNAXA KRILCATA AMA KOI SA TEZI TAPACI DETO SHTE TE POSLEDVAT MAI MAI VSICHKI KONTRABANDISTI SHTE SI IMATE PARTIA,SMESHNICI DOLNI
143
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПАРТИЯТА НА ПОП КРЪСТЬО!КОЙ ЛИ ЩЕ ИМ Е БАШ ПОПА!КОЙ ОТ КОЙ ПО-НЕКАДЪРНИК ПРАВИ ПАРТИЯ И ЦИЦАТ ЛИ ЦИЦАТ НАШИТЕ ПАРИ!
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
балгарина е способен на вси4ко стига да има изгода ; но има и друго когато някои варви на криво за6то триабва да го следвам
141
5
 
13
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Сайтът Разкрития припомня сексуалните подвизи на лидера на БСП и Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Първият вестник, който започна да пише открито за сексуалната му ориентация беше многотиражният седмичник Уикенд. По онова време таблоидът беше под влиянието на Алексей Петров. Нищо чудно, Трактора да държи компромати за Станишев за гей-връзките му, затова го въвлече в компроматната си война срещу Бойко Борисов, която мина всички граници. Най-вероятно бившият агент на ДАНС, назначен от Сергей Станишев, даде на лидера на БСП анонимката с подслушванията.Столетницата БСП веч
140
2
 
22
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
ВСИЧКО ДОБРЕ,НО КАТО СИ ПОМИСЛЯ, ЧЕ ТОЗИ НА СНИМКАТА *** НАЙ МНОГО ОТ ГЕРБЕРИТЕ И СЕГА ПАК СЕ Е НАРЕДИЛ НАЙ ОТПРЕД
139
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
bylgariq vinagi e stradala zaradi predateli...prodali se na turcite
138
7
 
10
 
! Отговори
ботю преди 10 години
Хайде катуна се разтурва.И тя танцува само едно лято. Нареждат се до СДС НДСВ РЗС Всички на белкантото.
137
5
 
18
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
ГЕРБаджии, преди да се фръцкате че тези са "изключени от партията" спомнете си че те ви бяха рекламни лица през 2007-2009та... Тогава ги наричахте "Честни и успели хора". Сега ги наричате далавераджии.... е кога станаха далавераджии - след 2009та ли? Е нали Цецо ги бореше такива и ги опандзиваше - тези защо не са в пандиза? Наши и ваши ли е имало, а? Е нали нов морал щеше да има....
136
6
 
12
 
! Отговори
ГОШО преди 10 години
ПРЕДАТЕЛИ РАЗНИ ПОДМАМЕНИ С ПАРИ!
135
10
 
25
 
! Отговори
герб умира преди 10 години
герб умира и от това ще спечели цялата нация
134
5
 
9
 
! Отговори
ГОШО преди 10 години
КОЙ СИ ТИ ,ПРОКУРОР,СЪДИЯ ИЛИ ПРОСТО *** КОЙТО СЕ ПРАВИ НА ГОЛеМ!ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА! АМАН ОТ *** ЧЕРВЕНИ ***!
133
2
 
10
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Аха кариеристите и непочтените започнаха да не издържат когато не са във властта, сега поне ще се изчисти партията от тези червеи. Как не напускаха когато ГЕРБ управляваше бе ? Наритвай ги Бойко, тези *** са в основата на всичко подло и гнусно. Сега ще наобикалят партии като Сидеров, Цонев, Орешарски и много още долна ***. А на този от снимката и физиономията му показва колко гнусен червей е.