Вече са договорени шефовете на Здравната каса!

Всичко се решава със задкулисни договорки, заподозря Атанасова
Обновена: 9 юли 2013 11:16 | 9 юли 2013 11:16, Веселина Йорданова
59
Вече са договорени шефовете на Здравната каса!
Десислава Ананасова. Снимка: Impact Press Group

ГЕРБ няма да влезе в парламента нито на изслушването, нито ще бъдем в залата при гласуването за директор на Здравната каса, заяви депутатът от партията и бивш здравен министър Десислава Атанасова пред БНР.
Днес в здравната комисия двамата кандидати да оглавят Касата Румяна Тодорова и Динчо Генев ще представят позициите си. 

Познавам и двамата кандидати. Когато д-р Тодорова управляваше Касата, три години нямаше Национален рамков договор, лекарите протестираха. Д-р Генев е изразявал винаги своята позиция, но не съм съгласна, че общинските болници са били низвергнати от системата. С д-р Генев съм водила многократни разговори. Ще ми е интересно какви позиции ще изложат, любопитна ми е позицията и на двете парламентарни групи. "Атака" пък се обяви за национализация на Здравната каса, припомни Атанасова.

Още по темата
Тя съобщи, че днес ще бъде внесена жалба в Конституционния съд за смяната на д-р Пламен Цеков.

Предполагам, че вече е договорено единият да бъде управител, другият – подуправител. Вече е ясно, че всичко се решава със задкулисни договорки, подчерта Атанасова.

Такава договорка няма, отговори д-р Нигяр Джафер от ДПС. Тя на свой ред обвини ГЕРБ за управлението им - смяната на няколко министри на здравеопазването и шефове на Здравната каса.

Нашата кандидатура представлява различна гледна точка към системата, каза Нигяр Джафер, която е председател на здравната комисия в НС. По думите й д-р Генев представлява общинското здравеопазване.

Тази част от системата беше подложена на голям натиск, но продължава да обслужва две трети от населението на България. Д-р Генев е член на Сдружението на общинските болници. Нашият кандидат е с по-различен профил, но също е достоен. Смятам, че и двамата кандидати са достойни и днес ще разберем какви са техните позиции и какви са техните виждания за решаване на проблемите в НЗОК, каза Джафер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
19
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
На тазии на снимката съпруга и спечели обществена поръчка за няколко милиона лева ;) Ако сте забравили да ви го кажа!
23
8
 
16
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Другарката Тодорова не беше ли при предишната тройка взела едни 6 цифрени бонусчета.Сега ще я наградят за нови подвизи.
22
21
 
30
 
! Отговори
костовистка преди 10 години
А тая парашутистка да не би да беше избрана с конкурс ил да имаше подкрепата на съсловието?Смешки приказва!Йотова поне е еаботила това. Много важно чия сестра е! В тази малка държава всички сме "братчеди" по някаква линия.
21
23
 
33
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
***, *** ама права :) На Йотова сестричката гласят, даже пак в последния момент промениха закончета и наредбички, за да я нагласят. Хич няма шуробаджанащина, нееее тва е "демократизиране на управлението" :) Нали това повтаряп куклата Пинокио Орешарски, Сергея и Мистан
20
6
 
13
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
От нечий креват :-)
19
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ох, Деси, Деси и ти се взе много на сериозно. На всички им е ясно, че си парцалена кукла, ама поне мълчи, не се издавай. Не само ти знаеш как стана министър, така че тихо, тихо..... :-)
18
16
 
46
 
! Отговори
Карамбол преди 10 години
Десислава Атанасова - голям смях. Припомнете ми моля ви, коя подред здравна министър беше тази Атанасова. Знам че един от министрите на МЗ на ГЕРБ беше измъкнат от под някакъв мост, тая от къде я измъкнаха??
17
21
 
38
 
! Отговори
г-жо преди 10 години
ТАЗИ ЖЕНА Е ГОЛЯМА *** НЕ ЧЕ ИМАМ НЕЩО ПРОТИВ ТЯХ НО ТЕ ТАКА ИЗГЛЕЖДАТ ДОРИ И С ОБРАЗОВАНИЕ САМО ДЕТО СА МАЛКО ПО УМНИ ОТ ТАЗИ ЖЕНА
16
23
 
47
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Тея герберасти големи сладури обаче. Ни лук яли ни лук мирисали, раздават назидания та дрънкат. Няма да се учудя утре да се появят всичките в бяло и да обявят, че са борци срещу олигархията и носители на нов морал и почтеност.
15
22
 
37
 
! Отговори
аз преди 10 години
До МонархистСтранно !! Как една лека жена може да е тежка артилерия?! Ама при Боко май сичко може.
14
16
 
25
 
! Отговори
О дааа преди 10 години
Дада,тя окраде здравната каса...а тия сега ,цялата рода само да я пълнят ще мислят,давайте здраво,слагайте укю,чичо,леля,тетка,брачеда,свако,зълвиния син,на комшията внучето..назначавайте комунистически мозъчни инвалиди..пък сегашния здравен министър ...най-доброто ви попадение,по противна жена не съм видал никога,и съм убеден,че не съществува...за следващите избори пак ще гледате като преци..али в недоумение защо сте с 10-12%...дали и тия не са ви много....
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Даниabe dani q bqgai dasi piesh medikamnetite!!! ama po si silni ok ...a gnusnite GERB kakvo praviha 4 god samo kalinki s falshivi diplomi .a TAZI GROZNA I NEDOE......A *** TQ KAKVO OBSHTO IMA SAS ZDRAVEOPAZVANETO ????? I DA A TEB KAK TE IZBRAHA MA GROZOTIQ TEB KAK TE IZBRAHA ,BOKO I TEB TE NAMERI NA NQKOI SVETOFAR !!!!!!!!!!!!!
12
33
 
27
 
! Отговори
Дани преди 10 години
БСП освен да кадрува друго не прави, затова и това правителство трябва да си ходи.
11
30
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно а теб как те избраха?Прозрачно?А тези преди теб?По кръстовища ли не ви събира ББ и къде ли не още.*** сега плюеш.
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че те 20 години вече едни прозрачни назначения те случват....
9
21
 
41
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Дуловската *** що си не гледа луднциите ми дава акъл. Нали беше тежката артилерия, а тя каква стана - източика НЗОК и пенсионното за да могат да си строят и режат лентички. Евала им на тия "тежки артилерии".А пък и не разбрахте ли, че никой не ви иска обратно във властта?!
8
18
 
29
 
! Отговори
do 4 преди 10 години
не тя фалира общинксите болници, а общините- нали затова са общински. И вместо да им платят бюджетите, общинарите (напр. ДПС в Девин) окрадоха бюджета на болницата и я затвориха, а обвиниха МЗ. Да припомним скандалите със злоупотреби с Р.Тодорва- старият нов кандидат и сестра на Йотова, докато беше шеф на НЗОК и лимита на направления при специалистиа. Тя беше гения който го въведе
7
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ще ми е интересно какви позиции ще изложат, любопитна ми е позицията и на двете парламентарни групи" Тогава защо пак няма да влезете да работите! Явно имате забележки и мнение по въпроса, но нямате отговорност и/или смелост лице в лице да ги отстоявате и защитавате! ГЕРБ в момента искат да са като мъртъвци - за тях да се говори или добро или нищо. Абсолютна, тотална безотговорност и страх от вземане на решения се усеща в поведението на тази партия!
6
31
 
51
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Това грозно, просто, нагло и безочливо същество що не се скрие?
5
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече е договорена сестрата на И.Йотова. Това и децата го знаят.