Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

Аутобанът е безопасен, а и пести средства на хората, твърди той
Обновена: 12 юли 2013 08:41 | 12 юли 2013 08:30,
220
Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"
Бариера все още стопира движението по новия участък от аутобана. Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов настоява премиерът Пламен Орешарски час по-скоро да пусне за движение напълно готовата автомагистрала "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ твърди, че е скандално аутобанът да е готов, бизнесът да чака, а хората да заобикалят по стари маршрути в разгара на летния сезон и да не могат да стигнат бързо до морето.

Борисов настоява Орешарски да не чака стротелната министърка, която е в Брюксел, и още днес да отвори пътя.

Eто и писмото му до министър-председателя.

Още по темата

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия". Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация.

Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата.

Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала.

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", завършва посланието си екс премиерът.

Само преди ден от регионалното министерство съобщиха, че от 15 юли от София до Бургас ще се пътува по изцяло завършената автомагистрала.

Последният участък - от пътен възел "Зимница - Ямбол" до пътен възел "Карнобат", е готов и от столицата до морето вече ще се стига за около 3 часа и половина.

Автомобилите ще могат да преминават по новата отсечка от 14 часа в понеделник, допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.