За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"

Терзиева: Не е важно кой реже лентата, а пътят да е качествен
Обновена: 6 юли 2013 10:56 | 6 юли 2013 10:55,
127
За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"
Снимка: архив, Булфото

Крайният срок за завършването на магистрала „Тракия” е 15 юли. Това заяви пред Дарик радио регионалният министър Десислава Терзиева. Окончателната дата за откриването на магистралата ще стане ясна в понеделник-вторник. По думите на министъра забавянето е заради качественото полагане на асфалта, което е приключило вчера. „След откриването на цялата „Тракия” до морето ще се стига за 3 часа”, допълни Терзиева.

Регионалният министър съобщи още, че е назначена комисия, която да направи преглед на всички пътища, които са в гаранция, защото основният проблем у нас е „работим бързо и некачествено”.

Не е важно кой реже лентата, важно е да бъде построен качествено пътят, каза още Десислава Терзиева. Тя заяви готовност на откриването на магистрала „Тракия” да бъдат поканени всички министри и министър-председатели, работили по проекта. „Аз винаги съм се чудила, когато някой каже „аз дадох парите”, „аз открих”, защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг”, коментира Терзиева.

Тя обеща, че до края на месеца ще бъдат поставени 40 химически тоалетни в участъка, който бе пуснат по-рано, но по него няма нито бензиностанции, нито тоалетни. Според Терзиева тогава правителството не си е свършило работата, защото е трябвало да се предвидят и подобни обекти, а дори там няма ток и вода.

Десислава Терзиева обяви още, че ще бъде направен екшън-план за магистрала „Марица”, а по информация на министерството забавянето в изграждането е финансови проблеми на изпълнителя.

Отчуждителните процедури по магистрала „Струма” са приключили и след законодателните промени по структурата на Министерския съвет (разделянето на регионалното министерство и министерството на инвестиционното проектиране) ще бъде издадено разрешение. Очаква се участъкът Долна Диканя - Дупница да бъде пуснат предсрочно до 20 юли.

„Няма да се бавим с нито един проект”, обяви Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: моретомагистралапът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
0
 
! Отговори
МИЛА преди 10 години
АБЕ ХОРА ДНЕС ЗА 2.59 МИН. ВЗЕХ РАЗСТОЯНИЕТО ДО БУРГАС НЕ СЪМ ПАДАЛА ПОД 200 КМ . КОЛАТА ЛЕТЕШЕ НАПРАВО И АЗ БЯХ НА СЕДМОТО НЕБЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СИ ЦЪКАХ СМАРТФОНА И ЛЮПЕХ СЕМКИ АБЕ ЧУДО И Е ТОЛКОВА РАВНА ЕМИ ДА ТЯ КОЛАТА СЕ БЕШЕ ОТЛЕПИЛА ОТ АСФАЛТА ЗА ДРУГИТЕ НЕЗНАМ И СПЕСТИХ И 100ЛВ. ОТ ГОРИВО АБЕ СУПЕР ИСКА МИ СЕ ДА СЕ ВЪРНА И ПАК ДА ЗАМИНА ТО Е ВСЕ ЕДНО ОТ МЛАДОСТ ДО ОБЕЛЯ С МЕТРОТО
102
1
 
0
 
! Отговори
гай преди 10 години
за 3 часа ама друг път през крив макарон за 5 до бургас да скорост 115 то на места се пада и под 100 до чирпан е боза пълна
101
1
 
4
 
! Отговори
Оптимист преди 10 години
Хора чете ли какво пишете по форумите? Няма такава простотия и селяния. Е, май си заслужаваме управниците. Или може би тези които протестират не пишат в форумите!
100
1
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 10 години
Ей гост, *** негативен ще си останеш и това си е!
99
7
 
2
 
! Отговори
гост преди 10 години
още един порой и от новонаправеното трасе няма да остане и селски път. качеството му е като това, на "Цар Освободител" при ремонта,когато Бойко беше кмет на София. изпълнителите са същите негови хора, а парите за направата на тази част от магистралата и малките деца в България вече знаят кой ги прибра
98
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
Сега въпроса ще е кой първи ще стигне за час и 20 хехехехе......
97
3
 
12
 
! Отговори
от къде преди 10 години
За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия" това от къде до къде?май всички мислят, че софия и България е едно и също нещо
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименти *** кви пари за пенсионерите бе..като няма магистрали няма инвестиций..няма работа за хората..как може да си толкова ***.....
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимник13 преди 10 години
Аз питам постоянно и пак ще питам, като карам от София до Пловдив с разрешените 130/140 km/h после кой поема ремонта на колата?
94
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП....ех БСП...Добре,че от време на време някой друг взема властта освен вас,че да се направи нещо за тази държава.
93
2
 
11
 
! Отговори
sab преди 10 години
До detelinaДали ни пука какво ти трябва пък на тебе? Но когато продаваше на баба си нивата друго говореше, нали? Всички трябва да се радваме, че най-накрая, в 21-ви век, имаме магистрала "от край до край". Пък кой си приписва заслугите за нея е друг въпрос.
92
26
 
21
 
! Отговори
detelina преди 10 години
СТАВАТЕ СМЕШНИ С ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ!?НА МЕН НЕ МИ ТРЯБВА МАГИСТРАЛА,ЖИВЕЯ НА МОРЕТО.МАГИСТРАЛИТЕ СА ЗА СОФИЯНЦИ,ДЕТО ИСКАТ ДА ВЛАДЕЯ ВСИЧКО,ИЗКУПИЛИ СА ПОЧТИ ЦЯЛОТО-МОРЕ!АМАН ОТ ШОПИ,НЕНАЯДНИ!
91
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е важно за колко време ще се предвоижваме, а е важно, че жертвите ще намалеят драстично!
90
15
 
22
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Мали голям рев, че " строителя на България" неможе да пререже лентата.Все пак от 370км АМ да направиш 90, и да си препишеш цялата заслуга ........... лоша работа :)
89
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не спират строежа на магистралите комунистите и да дадат парите на пенсионерите както обещаха? Нали не ядяха асфал? Сега набързо проведоха защото магистралите са си далавера. Как да вярва човек на такива лъжци?
88
6
 
5
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
до 99:Алоу твоята работа на продавачка в магазин не пълни хазната. от мен да знаеш
87
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До Перо от БанкяНеграмотник!!!
86
9
 
15
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
ее нами това не е новина, според червените *** магистралите на Бойко не се ядат. ***
85
2
 
7
 
! Отговори
знам преди 10 години
Краят на автомагистрала ТРАКИЯ е при последния 360-ти km, където тя свършва при пътния възел на бургаския кв. Ветрен и първокласния път гр. Бургас - гр. Айтос.
84
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като направите възможно софиянци да стигат до морето СИ за 3 часа, ще може ли да запълните дупките по пътищата, по които останалите ходим на работа, че да можем да пълним хазната? Все пак в София и метро правят, пари трябват и за там! Трябват *** и за ***, че да са сити и да не вършеят из София, щото из прованса всичко, което ставаше за кльопане, се разграби от *** и софиянци.