"АМ "Тракия" е огледало на процеса в България

Колко време ще изтрае правителството под обсада, пита се Михалевски
Обновена: 14 юли 2013 15:16 | 14 юли 2013 15:16, Петя Славова
43
 "АМ "Тракия" е огледало на процеса в България
Димчо Михалевски. Снимка: Булфото

АМ "Тракия" е огледало на целия процес, който се развива в България през последните 40 години. Това обясни депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски пред БНР.

По отношение на мораториума за сделките с държавни имоти по морето, той заяви: Това е малко абсурдна ситуация в нашето общество, защото този мораториум има за цел да предизвика изпълнителната власт да си свърши работата, която и е приписана така или иначе по закон. Преди повече от 6 години Законът за строеж край черноморското крайбрежие задължаваше да се направят кадастрални карти на природните образувания. Това не се случи. Изпълнителната власт очевидно си правеше оглушки, помните "Дюнигейт". За да няма повече оглушки, налагаме временен мораториум със срок до 12 месеца.

Михалевски коментира и политическата обстановка в страната като заяви, че според него липсват два хоризонта. Единият е на протестиращите, а другият - до кога парламентът може да работи под обсада. Според депутата ултиматумът от едната страна и тоталното упорство от другата страна – и двете позиции не са решение.

Властта не е самоцел, но има важно задачи, които трябва да се решават в момента, които касаят живота на всеки един от нас, свързани с бюджета и с европейските средства. Михалевски бе категоричен, че нито едно правителство не е свършило толкова работа за краткото време на своето съществуване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само на мен ли ми прави впечатление,че през ден излизат интервюта с този ***? Като гледам са го назначили за ПР мениджър на БСП-то. "О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!" докато пред парламента протестират десетки хиляди :D евалата...
12
3
 
31
 
! Отговори
гого преди 10 години
димич няма нужда от мораториум то ибез нова няма място вече за стоеж по черноморието! по добре кажи какво ще правим със заменките извършени по ваше време ?и за които хич не ви се говори но има открита процедура в ес за това!и става въпрос някъде 2 милярда които българия ще плати не бсп !но ти и твоите съпартйци и другарите ви от дпс какво ви пука ! вие каквото можахте -откраднахте!
11
2
 
20
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
s chujda pita pomen praviat komunistite
10
3
 
36
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
...Син е на Димитър Станишев бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП, - Бащата Станишев е един от инициаторите и подръжниците на създаването на трудови лагери в България по комун. време! Създадени са над 100 такива лагери, които са се отличавали от концентрационните фашистки лагери единствено по това, че не са имали газови камери, а са трепали с лопати всеки който не си изпълни непосилната норма и са хранели прасетат
9
5
 
44
 
! Отговори
BURGAZLIA преди 10 години
ГОСПОДИН МИХАЛЕВСКИ, наистина ли си вярвате като казвате, че"нито едно правителство не е свършило толкова работа за краткото време на своето съществуване.?!?"Ако е така- значи дори и Вие вярвате , че времето Ви свърши! Народа, ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА НАЦИЯТА е на Улицата! Искренно се надявам, че сте прочели АПЕЛА на протестиращите- ИДЕТЕ СИ!За свършеното ще се поизнесе НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО-НАРОДА И ИСТОРИЯТА!Съжалявям, но мисля че вече Вие, "управляващите" ,започнахте да се обърквате в изявленията си!
8
8
 
31
 
! Отговори
Аз Бойко преди 10 години
По природа престъпник
7
2
 
57
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
И да ви светна за последната демагогия за този "мораториум". Той ще се отнася за ДЪРЖАВНИ земи. За частни -не!!! И е елегантен начин да се заобиколи забраната която въведоха ГЕРБ за застрояване на апетитните парцели от заменките! А Карадере отдавна не е държавна-познайте на кой е.. Там отдавна има един голям проект начело с брата на Станишев. Ай на бас, че до месец-два ще му издадат разрешително за строеж!
6
3
 
42
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Попитали радио Ереван:- До кога Парламента ще работи под обсада?- Докато започне наистина да работи.
5
1
 
37
 
! Отговори
Магистрален преди 10 години
Да не се открива магистралата. По нея ще пътуват само депутати в лятна ваканция начело с Данчо Ментата с JAGUAR.
4
6
 
57
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
*** демагозите крадливи!! Ако ги слуша някой който не знае, ще излезе , че те са я построили!!!!
3
3
 
50
 
! Отговори
Oт Бургас преди 10 години
Тоя се взе много на сериозно.Колиби узаконява,незаконни строежи и какво ли не.След като е избран от Бургас да отиде до Черноморец и Созопол и да спре никнещите като гъби комплекси.
2
11
 
81
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Кво огледало бре, кви 5 лева!!! Докато се чудехте какви опорочени търгове да направите за АМ Тракия и как да откраднете парите ЕС ви отряза!!! Дойде ГЕРБ и за един мандат довърши магистралата!!!! Кво ми са праш на ощипана девица и ми го усукваш! Факт!
1
6
 
72
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Боже, как се хвалим по партийно- турско-комсомолски. Като толкова добра работа вършите защо се протестира 30 дена вече. Умря *** дето ви хвалеше.