Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!

Бойко Борисов отрече "ударите" да са извършвани под негово давление
Обновена: 20 юли 2013 09:18 | 19 юли 2013 21:27,
591
Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

"Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

"Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Още по темата

Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

"Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

"Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

В коментар на продължаващите протести, Бойко Борисов призова да се вслушат в гласа на хората, а те искат едно – искат предсрочен вот.

"Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябвада се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак… В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва… Може да се намери добро управление", категоричен бе бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Balgarite sa robi na sergei i dogan
34
5
 
38
 
! Отговори
Бат'Батман преди 10 години
Aма как така?!?Ама аз, таковата... ами то е много ясно, че И.Ф. е партизанското има на Станишев!Всички го знаят това, той ме е натопил, и Искрето е натопил, и Цецко!
33
14
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умните хора бяха на протест през февруари месец, когато не можеха да си платят сметките за ток, а сега излизат платените. Разликата е в това, че тогава народа изгони геноцида с камъни а сега геноцида плаща да манипулират народа, чрез някакви платени \"интелектуалци\" Когато геноцида отиде в затвора където му е мястото или като свърши парите заграбени от народа(което е малко вероятно, понеже доста се оядоха през последните 4 години) тогава ще спрат тези протести. То мутрата дори и в парламента не липсва на никой ,проблема че му плащаме заплата, а той плаща на тези 5-10 хил. \"интелектуалаци\"
32
16
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах две-три минути от словоблудството на Тиквуняка и прехвърлих на друг канал. Тази тиква нищо ново не е научила и нищо старо не е забравила.Всички други виновни, а той целият в бяло...той уволнил, той назначил, той построил, той дал... *** мутра!
31
7
 
37
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАЩ преди 10 години
ИЗКАМ СИ ТИКВАТА,,ИНАЧЕ ГЛДНА СТАЧКА.
30
10
 
49
 
! Отговори
SS преди 10 години
виждате ли го тоа - не знаел...
29
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E 6te vi namalqt toka s 1 stotinka 4estito vi
28
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП-то обеща да разкрие 300000 работни места и ето програмата им е в действие, като вече 20000 получават заплати като протестиращи!А по въпроса защо не участват в работата на Парламента- ами много просто, тренират за следващите избори, без тяхно участие, защото няма да минат 4-те %!
27
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей стига сте рИвали срещу Бочко! Той затръкваше България от простотия, а тия новите я затръкват с акъл! Долу гея и бея!
26
7
 
49
 
! Отговори
Фидел 1 преди 10 години
Е, как за магистрала Тракия ЗНАЕШЕ, че я строят, а за тия неща НЕ ЗНАЕШЕ...
25
6
 
42
 
! Отговори
bg преди 10 години
ИФ>ЦЦ>ББ...не знаех?
24
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqkoi znae Li 6to Franciq i germania i Amerika sa protiv sergei
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zna4i pesti6 2 leva na mesec ot toka
22
13
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе,чухте ли кратуната какъв бисер изръси?Като видим неговата сура все едно сме виждали 1 100 000 същите тъпънари!Този е гениално ***!
21
10
 
74
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Ах, недей! Чак ще се разплача! Ни лук ял, ни лук мирисал! Този ояден чичко да не си мисли, че някой ще повярва на сълзивите му обяснения. Човекът, който не позволяваше в партията му някой да пръдне /извинявам се на четящите!/, без той да знае, и сега ще разправя, че не е знаел какво в правило другото оядено прасе.. Хайде, че сме лош "матриал" за него, ама сме по интелигентни отколкото си мисли, и много лесно навръзваме тези елементарни и гадни издънки. И да престане да се прави на жертва. Аман!
20
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Neznam za6to v ystata vi e vse boiko q Malko da po govorime za sergei dogan oreha barekov volen sega te pravqt gre6kite na balgariq
19
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова трябва да се следят и подслушват всички депутати и политици... Прав е Бойко, че е искал да ги подслушват. То иначе няма да имат страх от нищо...
18
9
 
81
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
И за Цветанов ли не знаеш,уважаеми ?
17
6
 
60
 
! Отговори
Го преди 10 години
Е, не може да се каже, че НЕ обича да си мие ръцете с другите... Не знаех. Не чух. Не видях.
16
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До aloКато пишеш грешно и с големи букви, да не мислиш, че си фактор ???Кой ги слуша такива като теб , май само пенсионерите и *** хахахах. Опс забравих и платените от *** тук цъкащи минуси и бълващи глупости една след една .