Не удрям, не оправям, не си спомням!

Филип Златанов с обяснения за записките в тефтерчето
Обновена: 18 юли 2013 14:22 | 18 юли 2013 09:50,
145
Не удрям, не оправям, не си спомням!
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Това са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет, нито с изпълнение на някакви указания от когото и да било. Това заяви шефът на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНТ.

Прокуратурата повдигна обвинение на Златанов за длъжностно престъпление. При обиск в офисите на комисията е намерено тефтерче, в което са записани инициали на политици с цел да се „оправят“, „ударят“ или забавят преписки срещу тях.

По време на разговора Златанов непрекъснато повтаряше, че това са негови лични записки и не помни на кого са инициалите И.Ф. Той обаче беше категоричен, че не му е оказван натиск.

По думите му комисията е колективен орган – от петима души, и той сам  „не можел да удари някой или да оправя някой“.

„Когато гледаме някаква преписка, всеки прави заключения, това съм написал във въпросния документ. „Ударен“ означава, че за конкретния човек са събрани доказателства и този човек би трябвало да има конфликт на интереси“, опита се да обясни Златанов скандалните записки в тефтерчето.

На въпрос коя е И. Ф., шефът на комисията отговори: По такива абревиатури не мога да кажа. Това са стари тефтерчета. Не мога да ви дам обяснение. Не си спомням, забравил съм“.

Още по темата

На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, паметта на Златанов отново му изневери: „Това съм го написал не знам по какъв повод. Това са мои лични записки, които аз не отричам, но не би трябвало да са повод за такъв разговор“.

Той потвърди, че познава Искра Фидосова, но беше категоричен, че не е съгласувал с нея, нито с когото и да било конкретни преписки.

"Не, не съм съгласувал. С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-вото НС", отсече Златанов.

На въпрос относно записаното в бележника: "Да се изкарат хората на улиците 19.02.", Златанов каза: "Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават".

Тези абревиатури съм ги забравил, повтори няколко пъти той.

„Не мога да разбера защо на база на тези записки се правят заключения за търговия с влияние. Трябва да оставим прокуратурата да си свърши работа“, заключи шефът на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
2
 
! Отговори
Kamen преди 10 години
Има проблем с паметта?! Да ги пратят веднага заедно с Бойко Борисов на лечение - нали и той не си спомня какво са говорили с Кокинов. Не е човечно да не им се осигури лекарска помощ. Записките и разговорите им били лични?! Разбира се, трябва да бъдат съдени за това, че са реализирали (факт) лични планове използвайки служебното си положение.
119
11
 
2
 
! Отговори
Стефания преди 10 години
Долу ръцете от чистите и невинни хора като Филип и всички членове на ГЕРБ. Ние ги обичаме и ще отдадем и живота си ако трябва за да ги защитим от мръсната комунистическа ***. Да живее и пребъде Бойко Борисов.
118
3
 
4
 
! Отговори
Антония преди 10 години
Ами логично е да не помни, щом си записвал такива работи, вместо да ги помни... Да се смееш ли, да плачеш ли! То още като го погледнеш, се вижда, че е послушно момченце, само чака някой нещо да му нареди, за да го изпълнява. Ето такива са и гербери и бесепари - послушковци и престъпници, личности няма. Ако имаше, досега да си бяха излезли демонстративно сами от парламента, без да чакат СС да им нареди.
117
0
 
1
 
! Отговори
7777 преди 10 години
Ne mogel bil da si spomni ami da slogim 5klasniizi ce te pone mogat da pomnyt
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Р.ОВЧ или ИФ , ББ, ЦЦ Каква е разликата !!!?
115
2
 
10
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
А не са ли нагли и късопаметни *** , вършили свинщини , омазани с л**** и грухтящи нещастно , че не им се позволява да продължат започнатото !!!!
114
7
 
3
 
! Отговори
Ася преди 10 години
Пак се опитват да опетнят невинни хора.. ама не се получава хаххаха!
113
1
 
2
 
! Отговори
antimafia преди 10 години
Ако влиянието на споменатите в тефтерчето политици е толкова силно и реално, то защо би им било необходимо постфактум да искат да се отърват от преписки и заведени срещу тях сигнали като просто биха могли да използват влиянието си и изобщо да не стават обект на каквито и да е разследвания и тн?! Нелепо е твърдението на прокуратурата и приложеното доказателство, а именно някакво тефтерче...
112
8
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Трябва да се направи разследване, за да бъде доказано дали наистина има нарушения или не! Лични записки не бива да се вземат предвид, когато става въпрос за работа на колективен орган, какъвто е тази комисия! Всеки има право да си води лични бележки, каквито пожелае!
111
5
 
2
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Не съм сигурна за автентичността на написаното.
110
2
 
6
 
! Отговори
Мъдър преди 10 години
Умният пише/в тефтерче/, а глупавият помни. Стара герберска мъдрост.
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе не мога да разбера какво го чакат?Това ако беше в нормална държава веднага щяха да го приберат.
108
1
 
10
 
! Отговори
Ataka преди 10 години
100 toyagi na Golo pred parlamenta.Lichno Fidosova da izpalni nakazanieto.Vsicki deputati ot GERB darakoplyaskat.
107
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ГОСПОДИН - ЗЛАТАНОВ, ОТ ПП "ГЕРБ", ЗА КАКВО НИ ВЗЕМА И НА КАКЪВ СЕ ПРАВИ? НЕПОДХОДЯЩА СТРАТЕГИЯ Е ИЗБРАЛ, НО... ЩЕ СИ СПОМНИ ВСИЧКО. КОЛКОТО ПО-БЪРЗО, ПО-ДОБРЕ ЗА НЕГО. ИНАК ОТ Б.Б., Ц.Ц., И.Ф. И ОСТАНАЛИТЕ, ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА!...
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До еленаНовина е маце!!!!Те такива като записаните в този тефтер са ни управлявали и ни управляват.Само дано прокурорите най после си свършат работата така като трябва, че най-после да има интересна развъзка със всички тези нещастници, на главата на нащата изстрадала мила РОДИНА - БЪЛГАРИЯ!!!!
105
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето това се казва ,умен депутат.Колко умно гледа от снимката.Непорочен ,чист,смел,неподкупен,толерантен към колегите си,защитник на държавноста и правдата.Въобще това е достойният политик на нова демократична България.А как прилича на Б.Б. на Ц.Ц. на И.Ф.Господи,аз ти обещавам всичко,само прибери си вересиите....
104
5
 
20
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Абе кадрите в ГЕРБ с конкурс ли ги избират?????
103
3
 
9
 
! Отговори
вежливия лос преди 10 години
***!
102
8
 
7
 
! Отговори
dok12345 преди 10 години
Няма кой да ме убеди, че прокуратурата не се манипулира!!!!
101
3
 
27
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Това са кадрите на ГЕРБ! Каквито те такава и главата. Трябва да скрият някъде много далеч, а не да раздават морал.