Със 104 гласа "за" и без дебати Писанчев взе ДАНС

Основната заплаха за страната била финансовата криза
Обновена: 19 юли 2013 13:57 | 19 юли 2013 10:51,
61
Със 104 гласа "за" и без дебати Писанчев взе ДАНС
Владимир Писанчев. Снимка: БТА

За един час парламентът избра председател на ДАНС – номинирания от премиера Пламен Орешарски Владимир Писанчев, който и в момента бе изпълняващ длъжността, а сега става титуляр на родното ФБР.

119 депутати гласуваха, като 104 бяха "за", а един против, 14 се въздържаха.

Един от левицата се въздържа, а един гласува против – вероятно Георги Кадиев, който минути преди гласуването обяви от парламентарната трибуната, че не одобрява Писанчев да поеме ДАНС.

Още по темата

Дискусии по избора му нямаше, очевадно след като ГЕРБ не влизат в пленарната зала. След избора му Писанчев се закле набързо пред НС.

"Един от основните принципи на Агенцията е политическа независимост. ДАНС не служи на нито една партия. ДАНС служи на интересите на нацията и се води единствено от върховенството на закона", обяви той в парламента.

Писанчев изброи пред депутатите и вижданията си за службата, както и приоритетите си.

"Считам, че основната заплаха за националната сигурност е финансовата криза", категоричен бе той.

По думите му икономическата криза влияе тежко на страната и намалява възможността на държавата да изпълнява функциите си, намалява и доверието на гражданите в нея.

"Обедняването на нацията води до увеличаване на престъпността и корупцията", настоя Писанчев.

Той отново акцентира на борбата с икономическата престъпност – контрабандата, начина на усвояване на еврофондовете, ДДС престъпленията и организираната престъпност.

Владимир Писанчев обави още, че е необходима координация между различните институции и даде заявка да работи и заедно с чужди партньорски служби за борбата с трансграничната престъпност.

Шефът на родното ФБР се спря и на сливането на ГДБОП и ДАНС.

"Двете служби ще бъдат относително независими една от друга по отношение на оперативната си работа, но ще имат обща администрация", каза той и обеща да не се стига до дублиране на функции.

"В България има етническа и религиозна толерантност, но трябва да се направи всичко възможно тя да не се нарушава, защото се наблюдава известно изостряне", отбеляза още шефът на ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
bo преди 10 години
Писанчев Петров е едно и също. Той не е нова фигура с него нищо не се променя
52
0
 
0
 
! Отговори
Asen преди 10 години
Поредната марионетка на конци, този път човек на Алексей Петров, който е замесен в скандала с информационно дело Галерия! Въпреки направените разисквания в пленарна зала, това не е подходящият човек за председател на ДАНС! Това бяха фиктивни и за замазване на очите на хората разисквания, по-скоро представяне на кандидатурите!
51
0
 
0
 
! Отговори
Цар преди 10 години
Чудно! След като Пеевски не успя да стане шеф на ДАНС, защо да не набута някой свой човек, свой, че и на Алексей.
50
0
 
0
 
! Отговори
Алина преди 10 години
Този е абсолютен некадърник!
49
0
 
1
 
! Отговори
ив! преди 10 години
С неговият избор на практика нищо не се променя - той също няма нужните квалификации да е на тази длъжност, тъй като е завършил университет, който не се счита, че му дава достатъчно познания. Причината да е там обаче е, че е проводник на действията на Пеевски и кръга около него.
48
0
 
1
 
! Отговори
Legia Warsaw преди 10 години
Поредният вътрешен човек, който нищо няма да свърши за народа!! Проводник на действията на Пеевски и кръга около него. Тръгвайте си вие, за да не ви изметем ние. В ГЕРБ винаги са реагирали, а бандюгите от БСП и ДПС са нагли. До кога ще ги търпим, да ги изметем от парламента. Фидосова си тръгна. Напускайте парламента, престъпници такива!
47
0
 
2
 
! Отговори
antimafia преди 10 години
Е дебати, какви дебати? Кой да ги проведе тези дебати? Плиткоумните комунисти или маймуните на Болен?! Нали, за да има дебат трябва да има участници в него. Аз в зоопарка още не съм чувал обаче да се комуникира освен със сумтене и нечленоразделни звуци, въпреки че дори животните си имат сигнали, по които се разбират. Тия неандерталци, които са се събрали сега в парламента разбират само от картинки на числа с повече от 2 цифри...
46
1
 
0
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Ако ГЕРБ се върнат в НС целия спектър на олигархията ще има своето легитимно представителство! Ф.З. е назначен, за да изпълнява политически поръчки- поръчителите ясни- Б.Б. Цв.Цв. И.Ф. !Цацаров все още ли не може да намери достатъчно доказателства и смелост , за да образува досъдебно производство срещу Бойко Методиев Борисов?!?
45
0
 
0
 
! Отговори
леля Пена преди 10 години
Втасахме я,щом ченге ми говори за финансовата криза.У нас всвеки е спезциалист по чуждите работи.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 43 Ami ti sho ne otidesh da giveesh vav Rusia, shom tolkova ia obichash. Haide zaminavai .
43
1
 
0
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Инстинкта за самосъхранение на Бойко отново ще подведе хората- Цецо и Фидоска са виновни, аз нищо не знам! Манипулацията му яко кълве....чак да го съжалиш! всички материали и преписки относно ГЕРБ за сведение до ЕНП с копие до Джоузеф Дол, Вилфрид Мартенс, Ангела Меркел, Манфред Вебер...все защитници на Цецо, Боко! Европейската народна партия, която така чинно защитаваше ГЕРБ- ББ и Цв.Цв. дали се е запознала с тефтерчето
42
3
 
0
 
! Отговори
Сиси преди 10 години
Ако Сталин бе жив дали щеше да се протестира така?И то само в София умеят на гърба на цяла БЪЛГАРИЯ да хвърлят какво ли не и да не ги уличават в действие на дребно хулиганство.Веднъж казах-ако страната спре кранчето на вноските си към София - гладни ще умрете.Хем не работите, хем не плащате защото сте "ДЪРЖАВНИ" служители и всичките 6 милиона Ви плащаме за пенсии,здраве и какво ли не.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейбери, що пищите на зла гад СЕГА? До вчера мълчахте като рибоци! Сигурен съм, че Марси Райс в момента дава парти в чест на дружбата между народите! Защо хулите Русия?...
40
1
 
3
 
! Отговори
вай вай преди 10 години
България с много бързи темпове се превърна в една Минипутиновобрежневскосталинскарусия. Бог да ни е на помощ !!!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вниманието на част от силите на НАТО е привлечено
38
0
 
2
 
! Отговори
аман преди 10 години
Името му нашумя преди години покрай скандала "Галерия" -за подслушване на депутати от вътрешната комисия в парламента ижурналисти знаем го много добре
37
0
 
4
 
! Отговори
хахахахахаха преди 10 години
До Силвия НиноваАха, и 10 000 евра минимална работна заплата. А един мармот завива шоколад.
36
1
 
2
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Със 104 гласа. Евалла, машалла! Да не забравяме, че изборната активност беше 50%. И че доста хора не са гласували за четирите влезли в НС банди, наречени "партии".С 20% гласове избират главатар на Държавна Сигурност. Да живее демокрацията!
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vinoven e gerb za emigratsiyata a ne komunizma
34
3
 
11
 
! Отговори
Гопето преди 10 години
Селото от което е дядо ми през 1945г. е било 6000 човека и е щяло да ства град. В момента в това село живеят 200 баби, другите емигрираха за САЩ, Канада, Англия, Италия, Германия и др. Да кажем 100 човека са дошли в София. Защо ли е така??? Държавна политика е ликвидирането и гаврата с българския народ. Геноцид на българския народ. Всички комунисти на въжето !!!