Властта мъдри промените в бюджета, долу викат: "Оставка"!

Паралелно заседава и Националният съвет за тристранно сътрудничество
Обновена: 22 юли 2013 12:33 | 22 юли 2013 12:33, Веселина Йорданова
30
Властта мъдри промените в бюджета, долу викат: "Оставка"!
Снимка: архив, Булфото

Министерският съвет заседава извънредно по актуализацията на Бюджет 2013. Под прозорците на властта вече има и протестиращи, които скандират „Оставка” и „Мафия”. Свирки, вувузели и барабани допълват протеста.

Началото на заседанието на правителството беше изтеглено с един час по-рано. Паралелно заседава и Националният съвет за тристранно сътрудничество, който обсъжда и дава мнения по въпроси, свързани с бюджетната политика.

От него вероятно ще отсъстват работодателите, които, подразнени от поправката „Янев”, която ги задължи да подават имуществени декларации, напуснаха НСТС още тогава. Отпадането й беше едно от обещанията на сегашните управляващи към бизнеса и до момента изпълнението му е между първо и второ четене в парламента.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни на влизане за заседанието на НСТС, че поканата е получена едва днес, по-малко от два часа преди началото на заседанието.

„Ненормалността на обявяването може да бъде в някаква степен пренебрегната, за да чуем в края на краищата какви са последните аргументи на правителството за актуализация на бюджета и да видим дали има шанс нашите предложения да бъдат чути”, заяви той.

Димитров беше категоричен, че цялостната ревизия на бюджета трябва да има своята логика.

„Бюджетът и неговата актуализация трябва да предполага, че чуваме какво казва и обществото, и народът не само през юни, а и през февруари, а то каза тогава много ясно, че иска социални мерки. КНСБ е предложило един пакет допълнителни мерки за около 200 милиона лева, които аз искам да чуя днес дали някой има намерение да финансира, заяви синдикалистът. По думите му от това ще зависи позицията на синдикатите в НСТС – за или против актуализацията на бюджета.

Още по темата
КНСБ вижда възможност тези 200 млн. лева да бъдат събрани от акцизи и ДДС от горива и алкохол.

Актуализацията на бюджета, която ще гласува правителството днес, предвижда емитиране на нов дълг от 1 милиард лева, който да служи като буфер в бюджета.

Предвижда се още увеличаване на бюджетния дефицит с 493,4 млн. лв., което очертава дефицит от 2% от БВП в края на годината.

Актуализираните прогнози предвиждат ръст на икономиката от около 1% или по-песимистичен сценарий от заложения в макрорамката към бюджет 2013 растеж от 1,9%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
София преди 10 години
оставка веднага government.bg/
23
2
 
1
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ПО РАНО СЪЩО Е ИМАЛО АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ГОДИШНИЯ БЮДЖЕТ НА БЪЛГАРИЯ,КОЯТО Е СЪОБРАЗЕНА СЪС СЪСТОЯНИЕТО НА ИНФЛАЦИЯТА.КАКВО ТОЛКОВА СА ПРОТИВ ГЕРБ И ДРУГИ ПАРТИИ,КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ.ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА,НА ТЕЗИ РЕФОРМАТОРСКИ ПАРТИИ НЕ ИМ Е ЧИСТА РАБОТАТА,ЩОМ КАТО САМО РЕВАТ КАНСКИ,ТЕЗИ СЪЩИТЕ НЕ МИСЛЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.ЗАРАДИ ЛОШОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ СЕ НАЛАГА ПОЛЗВАНЕТО НА ОЩЕ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ВЪНШЕН ЗАЕМ,А ТЕ МНОГО УВЕЛИЧИХА ТОЗИ ЗАЕМ ПРЕЗ ВРЕМЕ НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ,ТОВА Е ОТ НЕГРАМОТНОСТ.
22
0
 
1
 
! Отговори
Б.Б. каза: преди 10 години
Кой ще ми пише слаба оценка? Холандия ли ще ни напише слаба оценка, или кой? Кой е по-добре в ЕС от България в момента? Те да си оправят фискалните дефицити. Да спрат да тичат да вземат пари и да задължават с това цяла Европа, с което ни вдигат цената на еврооблигациите. Те ще ни пишат слаба оценка! Айде, бе! За всичко, което е направено у нас, ние сме си заложили живота! С мене вече много по-различно се говори в Брюксел, като ги попитам: Колега, колко тона кокаин сте задържали вие?" Николко!
21
4
 
4
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
Президентът е длъжен да наложи вето, защото това актуализиране е поредната престъпна и неоправдана идиотщина на тия бандити. Ще разочарова Плевнелиев много от честните хора, които го уважават и виждат в него преграда срещу мафията, АКО НЕ НАЛОЖИ ВЕТО.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие *** ли сте или да.4 милиарда опапаха герберастите от резерва,опапаха бюджета на здравната каса,протегнаха срамежливо ръчички към сребърния фонд-мълчание.А сега квичите на умряло,щото със заема ще се закърпят дупките на бюджета,а за вас няма да има папо.Ай сиктер,***!
19
9
 
29
 
! Отговори
данъкоплатец преди 10 години
И защо ядохме постната пица на Дянков??? За да могат сега комунистите да дадат спестените ни пари на *** и мутрите. Егати държавата!!!
18
29
 
12
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Е....и и народа! Почти четири години се актуализираше бюджета тихомълком, че и по два пъти на година; грам лев не се даваше за нищо и на никого в тази скапана държава, а парите ги няма; синдикатите никой не ги имаше за нищо; а сега, когато бюджетът се актуализира, за да се възстановят задължения към бизнеса и за забавено ДДС, за което ще търпим глоби; за да се подпомогне социалната сфера на държавата; сега врякате! Абе вие изобщо имате ли акъл в тъпите си тикви бе!
17
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем логично е президента да удари спирачка на бюджета на разрухата.
16
7
 
32
 
! Отговори
Радой преди 10 години
До Radoslav;Първо протестиращите са много повече.На улиците ги изкараха мафиотите от БСП,ДПС и Атака и те стоят зад протестите.Не съм гласувал за ГЕРБ но предпочитам тях защото управляваха по-открито.От комунистите по големи разбойници няма.Природата им е такава.С убиства и кражби дойдоха на власт.
15
9
 
13
 
! Отговори
тиквата преди 10 години
няма нужда да събират пари от тук и там , да върнат това което откраднаха , и да ги изринем с булдозер ,да приключваме с тия мършиииииии
14
5
 
13
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
16 негнусяра , ти си искаш *** да те *** нали .
13
10
 
27
 
! Отговори
Радой преди 10 години
До софиянец; Абе Софиянец от кое Село си? Като ти пречат протестиращите отивай на село.Вие *** от там дойдохте след ДЕВЕТИ.МАРШ
12
14
 
36
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Поправяйте си чинията и се махайте!5 пъти доведохте България до фалит!ОСТАВКА
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убедихте ме, че ако протестиращите ги няма и герб се върне в НС ще станем нормална членка на ЕС.
10
29
 
12
 
! Отговори
`-`,-.;-``-.;.-,``;` преди 10 години
ГЕРБ раздават бира егати и мизерниците не е истина,давайте им по един вибратор по добре нали сте си нае.ани хахах
9
13
 
52
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 10 години
завръщането на хаоса в България - гарантирано от БСП
8
7
 
30
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bg.bg,На това му се казва "експерт" :))) Е, поне в БСП така им викат на такива хора.
7
10
 
43
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Олигархски е най-кратко просъществувалия кандидат кмет на София. Това е така, защото го снимаха да вечеря с Васил Божков. Един от първите закони (забрана на спортни залагания през интернет) приети от това правителство облагодетелства лично и само Васил Божков. На това му се казва независим премиер.
6
43
 
20
 
! Отговори
благодарим ти фандъ преди 10 години
*** се стопяват с всеки изминал ден. Скоро ще ни "върнат"свободата да се движим в родния си град. Кметицата да бъде така добра и да им поиска ключа от София.
5
11
 
26
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Кутевци посъбраха смелост :)))