Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар

Общото им имотно състояние се изчислява на 10 млн. лева
26 юли 2013 07:09,
142
Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар
Снимка: МВР

Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.

В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев.

Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България.

В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.

Изгодната сделка в близост до морето в с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.

"Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът пред "168 часа". Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна.

Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е купил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив.

Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.

Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
73
 
! Отговори
Иван преди 10 години
26 лв.? Наглостта няма граници.
18
8
 
63
 
! Отговори
Еврика!!! преди 10 години
Това е списъкът. Заедно с ВЕИ - собствениците. Това го знае всяко дете. И какво от това? Ако бяхме хора, щеше да си изберем достойни и честни управници. А ние сме мързеливи ртарикати и затова сме винаги на дъното.Сбъркана нация. Много сбъркана. Да нямаме един почтен човек в политиката.Ние сме виновни - всеки лично.
17
8
 
52
 
! Отговори
акуд преди 10 години
аз спирам да си плащам данъците и ел. енергията ще я ползвам до минимум. няма да пълня гушите на миллетите и руските олигарси
16
8
 
67
 
! Отговори
Провинциалист преди 10 години
ОДИТ на всеки депутат с публичност на резултатите! Същото се отнася за всеки едър бизнесмен!
15
8
 
80
 
! Отговори
до КРАСИМИР СТЕФАНО преди 10 години
В данъчното спите ли? Дайте и на мен 255 кв. жил. площ в Пловдив за 40 лева. МАФИЯ! И тези са действащи депутати. НЯМА ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ НА ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА!Хау!
14
8
 
77
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
Ей, и аз искам къщичка на морето за 20 лева, плащам веднага, в брой! Нагли, смотани дупеяди !
13
29
 
58
 
! Отговори
Беден преди 10 години
Боко Тиквата не е декларирал милиони, защото ги изнесе в чужди банки. Защо не давате неговата декларация?
12
9
 
69
 
! Отговори
Провинциалист преди 10 години
Искам и аз да съм от Търговище, явно там добре върви обучението по успешен бизнес. И аз да си купувам имоти на цената на баничка с боза. Искам и аз като Станишев да мога да декларирам 5000лв и да притежавам луксозни яхти в чужбина и разни палати по екзотични дестинации..Опс... забравих, че аз съм просто обикновен човек с морал.Всеки знае тея мазняри какво притежават и на чии гръб и с какви похвати са го придобили. Трябва да ги оставим голи като съсели, каквито всъщност са!
11
8
 
64
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
Стига сте мрънкали,вие вместо да се радвате че имате честа да издържате само 240 депутати с скромни заплати от 5 бондака вие ми плачете.
10
8
 
91
 
! Отговори
пантуди преди 10 години
интересно ми е тия 26 лева за 7 години - разсрочено плащане или на куп ... то си е крупна сума ...
9
8
 
60
 
! Отговори
стреляй точно преди 10 години
КРАДЕНОТО ОБРАТНО! Веднага! Закон за ТОВА! Не нови заеми! ТАКА да актуализират" бюджета! Със закон за еднократно облагане и конфискация на имущество, придобито чрез злоупотреба с власт! Без давност! Но няма да го направят! И точно защото всички в Парламата са слуги на бандата ИЗБОРИ! По нови правила, свалящи преградите пред гражданите в ИЗДИГАНЕТО /1000, не 5000 подписа без депозит/, ОБСЪЖДАНЕТО /граждани по жребий в медиите/ и БРОЕНЕТО /граждани по жребий в ЦИК и РИК/. Но и това няма да на
8
8
 
76
 
! Отговори
Mister X преди 10 години
Абе какви са тези дребни рибки за които пишете:))!?Само ще ви кажа че: Сред политическата хунта вече не е модерно да си милионер,а милиардер.Мисленето на депутата е: Той е нещо!А народа нищо!
7
8
 
71
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Едва ли някой не е милионер-това че само 8 са го показали е отделен въпрос...
6
8
 
75
 
! Отговори
Дааааа... преди 10 години
Сега разбирам какво означава да спестиш от закуски, за да си купиш имот! Даааааа....
5
8
 
92
 
! Отговори
ами преди 10 години
За 26 лева къща?И аз за тия пари купих къща на детето,но играчка!
4
23
 
63
 
! Отговори
varg преди 10 години
Браво на варненци избраха си мафиот за кмет.
3
15
 
70
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Е, след като изтеглят заема, догодина ще има и мултимилионери!
2
9
 
91
 
! Отговори
puf преди 10 години
Баткааа давам ти за къщата веднага 100 лева. На далавера ще си да ми я продадеш!!!
1
11
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
brei che evtino kupuvat tezi deputati