Предваканцуващи управляващи радват пенсионери по Коледа

Депутати от БСП и ДПС защитиха актуализацията на бюджета
1 авг 2013 10:05,
64
Предваканцуващи управляващи радват пенсионери по Коледа
Социалният и финансовият министър. Снимка: БТА

Депутати от БСП и ДПС обявиха, че се мисли за увеличение на пенсиите по Коледа.

Алиосман Имамов коментира, че актуализацията на бюджета няма отношение към добавките за пенсионерите и е нужно парите да бъдат спестени.

Още по темата
Левият Борислав Гуцанов също настоя, че ще се направи всичко възможно, за да бъдат увеличени парите на пенсионерите.

"Дано есента не коментираме кредит с подобна благородна цел", опонира им в студиото на bTV Томислав Дончев от ГЕРБ.

По думите му е лош сигнал, че се взима кредит от 1 млрд. лева, но все пак това не може да събори държавата.

"Няма страшно в актуализацията", успокои го обаче Гуцанов и продължи: "Особено като има ново правителство – все пак това е отражение на политиката на новата власт".

Ако има вето?

Томислав Дончев не се ангажира с прогноза какво следва, ако държавният глава наложи вето върху Закона за бюджета.

Борислав Гуцанов изрази надеждата това да не става, защото не бива Росен Плевнелиев да се меси в развитието на държавата, а според Ариосман Имамов мотивите за подобно действие биха били само политически.

Депутатите от управляващите партии обаче са сигурни, че бюджетът ще бъде гласуван днес, тъй като има съвсем малко параграфи, най-тежкото минало вчера.

Според Гуцанов икономиката на страната ни е безспорно умряла. Според него няма как да се тръгне напред без парични стимули.

"Бюджетът на Дянков и Горанов беше отражение на вижданията на ГЕРБ. Ние се стремим да го оправим в социалната част", настоя той.

Томислав Дончев обаче описа ситуацията при управляващите в момента като нервна.

"Прави се ревизия на бюджета, кaто за хората не е особено ясна процедурата. Дава се 1 млрд. дълг и отиваме във ваканция", посочи той и се пошегува, че също не е "ваканцувал" от години, както вчера заяви в пленарната зала депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
26
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-да кутевци,Ако не ме лъже паметта, вашите ментори ореваха орталъка, че трябва да се работи. Много да се работи. Нали така?Защо тогава толкова бързат да излязат в отпуск? Боко ли е виновен?
35
3
 
21
 
! Отговори
abv преди 10 години
33 дни ваканция !!!Кой в България ползва подобна отпуска? Миньори може би и други професии 1-ва категория. Та каква е приликата в тежките условия на труд, които имат едните и другите! А да не коментираме къде и за колко пари почиват народните избраници!
34
0
 
30
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
А най-големият парадокс е, че 20-годишни меринджеи с по 4-5 деца си живеят доста добре от социални помощи, докато българите измират по мините, за да им плащат "социалните мерки"
33
6
 
24
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Как допуснахме във водещи новини да четем само за турци?????Кви хора сте беееееееееее????
32
10
 
36
 
! Отговори
!! преди 10 години
И на малките деца вече им стана ясно защо е този заем от един милиард. Ще се увеличават сега пенсии и добавки, а после тези след тройната коалиция да му мислят как ще връщат заема. Толкова са алчни за власт и пари, че са готови да вкарат държавата в безпрецедентна финансова криза, само и само за да си изкарат мандата и да имат време да лапат.Купуват си време и доверие с пари, които нямат, но после ние трябва да връщаме.
31
9
 
16
 
! Отговори
Сани преди 10 години
Пенсиите не си ли получиха добавките от списъците за подкрепа на Олигарски. Те и без това спасяват по един "пострадал" близък всеки ден с по няколко хилядарки. Да ходят да си търсят фондовете.
30
6
 
13
 
! Отговори
Adela преди 10 години
До 30Гуцанов е една от многото *** на бсп окрали до шушка българския народ. И както сам виждаш народа е забравил вече и си пие ракията в къщи спокойно.
29
9
 
23
 
! Отговори
123 преди 10 години
ПОЛИТКА ИМ Е РАЗДАЙ МАЛКО И КРАДИ НА СПОКОЙСТВИЕ !!! НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА НАПРАВЯТ .... БОРИСОВ ПОНЕ ПРАВЕШЕ НЕЩО ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА ...
28
7
 
22
 
! Отговори
Adela преди 10 години
*** демагогия струи от екрана, герб направо ги правят смешни тези крадливи ***, айде като се наваканцуват ще ни обяснят какво ще ги правят тези стотици милиони, щото сега не са готови с лъжите още.
27
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Рали1: Всеки среднограмотен икономист ще ти каже, че по-лоша политика и бюджет от тези на Дянков в България не е имало... Това си беше геноцид в чист вид - както към старите, така и към болните, така и към децата... Въобще за всички, освен за олигарсите и властимащите беше мнооооого зле!
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сотир: Не се притеснявай и ти ще стигнеш там някой ден - без да те познава, някой неработил и един ден, ще те нарече "изкукуригал пенсионер" и ще ти се присмеее на мизерната пенсийка, която по милост ти е отпуснала държавата .... Това е посоката, ще остаряваш, нама да подмладяваш...
25
12
 
22
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Давайте пари на Пенсионерите. Те са Бъдещето на България!На работещите няма кой да им увеличава заплатите, от които всъщност се плащат пенсиите, но на Лентяйте-Пенсионери... Само за увеличения на парите си плачат. Не виждат каква е икономиката и не съдействат за подобряването й, ама пари искат?! А да не говорим, че много от пенсиите са по-високи дори и от заплатите на работещите...
24
6
 
41
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Кой ще ви плаща пенсиите, когато децата ви се изнесат в чужбина.
23
7
 
28
 
! Отговори
santerros преди 10 години
Заема,разбира се е нужен,за да бъде откраднат веднага. Доган откога се точи на новите парици. Сигурно вече и е консултирал поне 500 фирми и си чака комисионните,а останалите 100 млн,разбира се,трябва да раздаде като заплати на ханъмите си от БСП и Атака. За българина под турско иго,остава пак да мизерства,да работи ангария и да плаща десятъка си в ориенталски ***. Докъде стигна безочиетои наглостта в политиката:предателството се нарича дипломация,а ограбването на държавата-управление!
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо, Президента е избор на целия български народ точно, за да се меси в делата на държавата, защото той е неин глава и защото Конституцията му го вменява. Имамов изглежда не е наясно със собствените си функции в Парламента, което говори за ниво на грамотност, но то пък името му го издава. Не ме кефи идеята държавата да даде по 7лв на пенсионер, които да вземе от моя джоб, а пътьом да обложи неколкократно и да плащам заем с лихва за тоя лукс. Парите мога и сам да дам на ръка на родителите си.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гуцанов,българският народ помни как завлече хората с 9 млн. с фалита на Елит банк !
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИЯ *** ,ЗАЩО ЕВАВАТ ---И РОДИТЕЛИТЕ СИ ?????
19
0
 
20
 
! Отговори
художника преди 10 години
Оправете си администрацията!- За това пари не ви трябват. Актуализирайте разрешителните режими, които в момента са пълна пародия. Свалете годишния лихвен процент, за да облекчите кредитите. Без административните спънки и с облекчени лихви бизнеса ще отвори нови работни места, от където икономиката ще потръгне и ще се напълни бюджета.Тогава ще има за пенсионерите, за майките, за болници, образование, армия и полиция!Така мисля аз...
18
1
 
24
 
! Отговори
оргия преди 10 години
До soraiaС тихото увеличение на цените на горивата и последващото увеличение на всичко останало Свещи и едва ли ще могат много от тях да дочакат следващият вот през май да докажат колко са предани на БКПа ромите ще ядът и пият и ще се интегрират у Парламента ако някой ги остави без социални придобивки .Луди пари за програми за интеграция а такава 24 години почти от никъде не се вижда ,реват старите хора по селата от битова престъпност -това са плодовете на програмите с насоченост към малцинства
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла година КРАДЪТ от нас по 15 000 лв .,и накрая ---15 лв,за ПОДИГРАфКА !!А БОНУСИТЕ ЗА ВАС ,...КОЛКО ЩЕ СА -----15 ЛЕВА ЛИ?