Чистките в МОСВ са лобистки, скочиха хората на Кунева

"Държавната администрация се превзема партийно"
2 авг 2013 20:17,
33
Чистките в МОСВ са лобистки, скочиха хората на Кунева
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

Движение "България на гражданите" разкритикува решението на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова да уволни директорите на всички 16 регионални екоинспекции (РИОСВ ), директорите на трите национални парка – Рила, Пирин, Централен Балкан, и на четирите басейнови дирекции.

"Това действие не може да бъде характеризирано по друг начин освен като целенасочено подчиняване на държавните институции на тясно партийни и лобистки интереси. Целта е ясна - икономическо облагодетелстване на кръговете около новата власт", пишат хората на Меглена Кунева.

Още по темата
Според тях това решение нагледно демонстрира пороците на политическата система у нас, в която партиите се превръщат в инструмент за разграбване на националното богатство.

Движение "България на гражданите" настояват смените в администрацията да са въз основа на ясно оповестени мотиви и анализ на дейността на уволнените служители.

"Именно това партийно превземане на държавната администрация позволява подмяната на нейните цели и я превръща в инструмент за лично обогатяване и рекет, а не инструмент за управление в интерес на обществото", допълват те.

"Решението на министър Михайлова е поредното доказателство, че настоящото правителство управлява единствено в интерес на партийни и лобистки интереси и трябва да веднага да подаде оставка", завършват в позицията си от Движение "България на гражданите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
спомнете си 92 год от мвр 14 000 души от министерството на строежите всички въна след това се назначиха хора които не са били членове на бкп така че за тези географскиширини това е нормално
20
1
 
20
 
! Отговори
сократ преди 10 години
Другарко Кунева,има една хубава Българска поговорка."Бягай далеч от белязан човек",или "На белязан човек ВЛАСТ не се дава".Господ така те е белязал,та чак ти е изкривил лицето.Ставаш за бустанско плашило.По добре си направи пластична операция и се чудя как мъж ляга с теб да прави секс.Що за животно си.изчезни защото ме стряскаш и нарушаваш сексуалната ми нагласа.
19
1
 
21
 
! Отговори
дон преди 10 години
защо продаде , България при присъйдиняването ни в Европа.Ти и Паси сте за народен съд.Плащайте на тези лумпели да протестиратно вашите действия срещу българския народ ще излязат на яве и тогаво му мисли.Запада не може да те спаи.продажна твар
18
1
 
31
 
! Отговори
дадо преди 10 години
Хората не ви ли казаха чрез гласовете си,че не ви вярват?
17
2
 
34
 
! Отговори
ха преди 10 години
смешен плач
16
6
 
39
 
! Отговори
вярващ преди 10 години
а не бяха ли лобистки,когато ГЕРБ махнаха кадърните хора по места и ги замениха със злобни и отмъстителни калинки без грам сиво вещество
15
3
 
45
 
! Отговори
Тая преди 10 години
с какво право коментира? Каакво направи за България когато беше еврокомисар-нищо-напълни си джобовете, а сега изказва мнения!
14
6
 
41
 
! Отговори
Che преди 10 години
Защо непременно трябва да са лобистки назначения, защо никой не си представи, че са некадърници назначени на служби от предните.Защо винаги търсим пошлото, конспиративното, а не погледнем истината в очите.А ти Мигленче можеш ли да бягаш с трън в петата, а...
13
4
 
36
 
! Отговори
долна чарла преди 10 години
Чапла долна , твоите хора са извън властта . Хората казаха своето "вето" на вашите шпингари , протягащи гладни ръчички къ властта.
12
20
 
32
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Колкото и противна да ми е - права е. Вие отдолу може *** да замълчите!
11
14
 
36
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
разбира се, изчистват държавната администрация. какви са мотивите, освен политически? те ще ми се оплакват, че протестите били политически... ОСТАВКА! ИЗБОРИ!
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се обявяваха конкурси и се осъществяваше действително състезание, няма нищо лошо. Но това е само в сферата на пожеланията.Действителността е друга,и мизерията е широко разпространена......
9
5
 
46
 
! Отговори
НОНА преди 10 години
ТАЗИ ,НЯМА ДУМАТА ! И ТЯ Е ЕДНА ОТ КОТИЛОТО НА БСП ! БЕЗСРАМНИЦА! НЕ НА СТАРИТЕ КОРУМПИРАНИ МУТРИ!
8
7
 
38
 
! Отговори
Тутманик преди 10 години
Дали от наглост едното й око се е свлякло два санти под равнището на другото ..
7
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защото госпожата не подскочи, когато ГЕРБ сложиха навсякъде свои хора ? То си е напълно нормално, това че управляващата партия ще слага навсякъде свои хора ...
6
13
 
28
 
! Отговори
До 4 преди 10 години
Още един месец ще махате после *** ще лапате.
5
4
 
37
 
! Отговори
простака преди 10 години
Пръмовица да ми се качи на *** и тогава да скача колкото иска
4
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаят другарите от къде и как да крадат. От дпс имат точната информация как се лапат милиони от тези постове.
3
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарко Пръмова, вие с Костов докарахте комунистите и турците на власт защото искахте да управлявате с тях. Сега ревете ама късно е либе за котка. А.алния чистач волен се оказа по умен от вас а вече и много по богат поради длъжноста главен ***.
2
3
 
44
 
! Отговори
коментар преди 10 години
А " "чистките при НДСВ бяха царистки,а?И там с облагодетелства сименчо,ти ,николайчо,миленчо и доста,доста други , честни и безкористни политици." "