Политически уволнения в МОН няма, настоя Клисарова

"Образованието е надпартийно, хората са оценявани по професионализъм"
Обновена: 5 авг 2013 12:04 | 5 авг 2013 12:04,
26
Политически уволнения в МОН няма, настоя Клисарова
Министър Анелия Клисарова. Снимка: БТА

Политическо уволнение в Министерството на образованието няма и няма да има, обяви пред журналисти във Велико Търново министър Анелия Клисарова.

По думите й "образованието е надпартийно и там ще бъдат оценявани хората по качеството на техния труд и професионализъм".

Още по темата
Тя уточни, че разчита на взаимно доверие и лоялност от страна на служителите във ведомството й.

Във Велико Търново тя участва във втория областен форум "Хората - нашият капитал". Там Клисарова посочи, че в момента около 41% от студентите у нас учат право, икономика, администрация и управление, а най-търсени са педагозите, инженерите, компютърните специалисти и кадрите в системата на здравеопазването.

"В края на годината НАП и бюрата по труда трябва да предоставят информация колко млади хора, завършили образованието си през настоящата година, са намерили реализация по специалността си", отбеляза тя.

През учебната 2013-2014 година ще бъдат закрити 15 училища, а 16 ще бъдат преобразувани, посочи още министърът.

"Делегираните бюджети ще продължат да съществуват, но ще бъдат оптимизирани на база коефициент за качество на образованието, получен при външното оценяване, така училища с по-малко деца, при добро качество на обучението, ще получат шанс за по-добро финансиране", каза Клисарова.

Тя уточни, че Министерството на образованието има готовност за изплащане на еднократна субсидия до 30 хил. лв. на училище за посрещане на неотложни нужди през зимния период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Информация на МОН преди 9 години
Предстои политическо уволнение на директора на СОУ "Д-р Петър Берон" село Хитрино този месец или през юни. Битката за неговото уволнение започна от първия ден на назначаването му, като кабинета на директора беше запечатан от местния феодал на ДПС през юли 2010 г. Тези едно говорят-друго вършат!
20
0
 
4
 
! Отговори
другарката преди 10 години
До сашкоМили ми , Сашко!Още не сме стигнали до този урок, но ще стигнем и до него. Там ще разбереш как се назначават разни чичковци и лелички на отговорни постчета, колко парички от разни европейски проектчета се наливат за образоване на необразованите ***, как се пишат безумните учебничета, с които се борите, за много парички.Иначе правилно си разбрал, въпреки че си още малък, че те са доживотни.
19
2
 
8
 
! Отговори
сашко преди 10 години
Госпожо Министър!Сменете шефовете на РИО - та и самозабравилите се директори. Повечето от тях са доживотни....................
18
1
 
13
 
! Отговори
робърт лъдлъм преди 10 години
дай да ти дам само роми и да видиме какво постижение ще докараш?????????????????????????
17
2
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Тая прилича на грохнала, изхабена ***!
16
1
 
19
 
! Отговори
даскал преди 10 години
Какъв "професионализъм" бе, госпожа! При всяка смяна на властта се сменят и шефовете на образованието - от национално до областно равнище.И, разбира се, чрез "конкурси"! Спрете най-сетне с тая подигравка и започнете открито и ясно да НАЗНАЧАВАТЕ шефовете по политически причини - така ще е по-честно. Иначе - излишни разходи за конкурси, за влияния, за наивни очаквания от онези, които се надяват на конкурсите, но не са членове на властващата партия.
15
3
 
16
 
! Отговори
Павел172 преди 10 години
БСП се готви на есен да проведе масова турцизация на българчетата от първи до трети клас по примера е на македонизацията на българите в Пиринско през 50-те години.За целта от Турция ще пристигнат няколкостотин учители, а всичко ще бъде прикрито под лозунга "обучение по майчин език".Затова тази министърка, която е от ДПС настояваше за задължителен турски във всички начални училища в България.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗАПОЗНАТАте винаги са били калинки, независимо към коя партия принадлежат
13
1
 
23
 
! Отговори
Възмутен гражданин преди 10 години
Самата министърка е лекар по образна диагностика.Разбира от образоване, колкото аз от медицина.Аз съм учител, защо не ме направят министър на здравеопазването!Ще се справя със същия успех като нея.После се оправдава, е я били подвели,Ами като и е толкова умствения багаж, къде е тръгнала.Важното е да е министър и да е от "нашите". Целия "експертрн" кабинет на Орешарски е такава порнография- подигравка с хората1
12
2
 
21
 
! Отговори
все тая преди 10 години
ХАХАХА Как така образованието е надпартийно, бе госпожо, след като всички директори в училищата са партийно назначени?
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинИ кои бяха тези "работещи" хора в това точно министерство, които трябва да бъдат търсени със свещ? Майката на Дянков, анголският "професор", тираджията, театралната разпоредителка? Да изреждам ли още "изключително ценни" герберски кадри? Между другото : какво образование имате "умни" българино, какво работите и има ли работата Ви връзка с МОМН, за да сте така уверен в писанията си? Или просто си убивате времето по форумите?
10
8
 
6
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Анонимен, защо не скриеш някъде. Какви са тези нещастни изрази от твоя страна? Омразата ти те прави нещастен и жалък. Не ти ли омръзна да плачеш за ГЕРБ? Няма да управляват! Успокой се и приеми реалностите, иначе си ще се превърнеш в изолиран и сбръчкан пашкул.
9
2
 
15
 
! Отговори
BG преди 10 години
Във връзка с казаното, от министърката, че студентите, не работят по специалноста си- да питам:Новия министър на екологията Дин Онбаши завършил Международни икономически отношения, по специалноста ли си работи ?!А министъра на отбраната Неджми Али ?!Той какъв военен чин има- може би генерал?!Като прави справка кои работи каквото е завършил и кои, не да почне първо МС!!
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко и личи на тая, че не става за министър!
7
4
 
28
 
! Отговори
българин преди 10 години
И червен кон и умен комунист няма така да знаете.А,че БСП като дойде на власт изгони половината от служителите навсякъде това е факт.Сега ще назначат техни хора с червени партиини книжки-(свидетелство за посредственост и невъзможност да напреднат по друг начин).А после всички ще плащаме заради тая глупост.А хората които ще избягат после със свещ да ги дирим пак няма да ги намерим.Затриват България бързо и сигурно-гарантирано от БСП!
6
2
 
21
 
! Отговори
BG преди 10 години
Образованието трябва така да се реформира, щото хора с подобни умствени възможности като Клисарова, да бъдат изритвани още първи курс!! Нямало хора за IT, инженери и учители?! Е, как да има като това са адски трудни професии и никой ги не иска. Студентите ги записват, колкото да вземат диплома за висше. Университите, са на бройка а не на качество - едно е да искаш, а друго да можеш да станеш инженер! Как Клисарова, ще накара студентите, да работят по специалноста си- като върне назначенията, ?!!?
5
3
 
28
 
! Отговори
Aman преди 10 години
И образованието ли прие новия си устройствен правилник????? Айде сега мин. 10% лятно почистване. Нищо ново под слънцето - след парламентарни избори винаги едно и също...а популизма с "професионалистите" може и да ни го спестят
4
2
 
35
 
! Отговори
незапозната преди 10 години
Др. клисарова е от приближените на местан - отново назначение на дпс.
3
29
 
13
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТА преди 10 години
Г-жо Клисарова,ами защо не смените началниците на РИО.Ами те всички са от ГЕРБ и назначаваха само гербери.За справка-община Казанлък,СОУ"Екзарх Антим Първи",и не само там.Значи ли това,че ние простосмъртните ,симпатизиращи на БСП и други партии,не можем да се явим и да печелим конкурси.Сменете началниците на РИО-там са се намърдали само герберски-калинки!
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пази боже от такива специалисти,точно там са събрани най големите некадърници и тормозят цялата образователна система от край време!!