ГЕРБ планира вот на недоверие: Всяка тема е удачна!

Борисов: Бавят заседанието на НС, защото не са се спазарили със Сидеров
Обновена: 12 авг 2013 14:41 | 12 авг 2013 13:53,
247
ГЕРБ планира вот на недоверие: Всяка тема е удачна!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ планира през септември вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски, съобщи пред БНР лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е допустим от закона акт, от който възнамерявам да се възползваме. Още веднъж ще посочим слабостите на това управление. Каквато и тема да се избере, тя е удачна“, коментира той.

По думите му депутатите не могат да се съберат за извънредно заседание на парламента заради наложеното вето от президента Росен Плевнелиев на актуализацията на бюджета и затова все още нямало насрочено такова.

Веднага след ветото председателят на парламента Михаил Миков насрочи извънредно заседание на 30 август. От ГЕРБ обаче настояха парламентът да се събере възможно най-скоро. Те внесоха и 77 подписа на депутати, с които настояват председателят на НС да насрочи пленарно заседание веднага. В отговор Миков изпрати писма до лидерите на ПГ да посочат удобна за тях дата.

„Ако тази тройна коалиция "Атака", БСП и ДПС искаха да имат такъв актуализиран бюджет веднага, те щяха да свикат в неделя или понеделник заседание и тази тема да приключи, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ бърза да има заседание заради актуализацията на бюджета, за да се види, „че президентът по никакъв начин не им е създал проблеми с това вето и още веднъж българското общество да знае, че те правят тази актуализация само за да похарчат едни пари“.

„Защото това, което имам като информация, е, че приходите в хазната към този момент вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджетът. Самият факт, че те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, а може би и голямата причина е, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува и още не са се спазарили с него и затова се отлагат във времето заседанията на парламента“, анализира още бившият премиер.

Борисов коментира и критиките, отправени от шефа на НС Михаил Миков, че поведението му е „лицемерно”, защото бившият премиер бил дълго време извън НС и изведнъж започнал отново да защитава политиката Дянков.

Още по темата
"Първо, с г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен. Президентът Първанов беше 10 години от БСП и аз нито веднъж не съм казал, че той няма право да налага вето, защото е излязъл от друга политическа формация. Чисто прагматично, ако те искаха тази актуализация на бюджета да стане веднага – днес щеше да има заседание и тя да е минала“, отсече бившият премиер.

По отношение на евентуално сближаване с Реформаторския блок Борисов заяви, че с никоя партия не са водени разговори.

„Аз не искам да доближавам позициите с никой, нито да се конфронтирам с никой. ГЕРБ е партия, която участва самостоятелно на избори и в зависимост от резултатите управлява или ако са недостатъчни, оставаме в опозиция, но така или иначе ГЕРБ в момента има кметове в болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС“, смята лидерът на ГЕРБ.

Според него на протестите има хора, на които им се плаща, за да протестират срещу ГЕРБ и същите тези протестиращи са стояли и пред дома му в Банкя.

„Тези, които бяха при Орешарски, те стояха и пред Банкя, пред дома ми, и ги гледах на камерите как сутрин идват, раздават им снимките, после ги събират, плащат им в едни коли зад един трафопост. От тези хора ли да се притеснявам и да отговарям, че те не ме харесвали. Аз тези хора не желая да ме харесват“, твърд е Борисов.

Според него управляващите имат една цел и тя е да мине тази година, за да може догодина да намерят работа на Станишев в Брюксел. „Всичко в държавата се върти около това да се намери работа на Станишев“, заключи Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sergei da si nay4i decata si kak se obira cqla darjava tova e tryden zanaqt
122
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko e gotin
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6to ne ide dogan da rakovodi ykraina i sergei tyrciq
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sergei ni6to ne kazva za yveli4enieto na zaplati 1000 k pensii 500
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koi dade vlast na sergei v balgariq den bel da ne vidi
118
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пази боже сляпо да прогледа!Откога Борисов взе да разбира от икономика и политика?Нали народа 4 години му сърба попарата.Опростачи народа и съсипа държавата и сега на "бял кон"ще ще се връща в политиката и ще дава акъл.НАГЛОСТ И ЦЕНИЗЪМ!
117
8
 
6
 
! Отговори
edvali преди 10 години
До bariera_61Има и 1-о друго нещо.Др.Орешарски назначава турци за зам.министри и областни управители и неговите поддрьжници казват:ГЕРБ ислямизира Бьлгария.ГЕРБ са комунисти.А сега де?
116
11
 
5
 
! Отговори
BlaBlaBlaaa преди 10 години
Който и да дойде няма как да е по-зле от комуниста и терориста. Оставка веднага и избори до дупка.
115
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
смърт за кумонистите !
114
6
 
15
 
! Отговори
az преди 10 години
Президентът даде на Касим Дал да води държавната ни политика с Турция
113
14
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ!:Какво разрешение на нещата предлагаш?
112
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko 6te spasi balgariq ot rysnaka i tyr4ina
111
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koi obi4a sergei mafiqta toizi 4ovek sasipa i opetni bsp tonqma bsp ima sergei mafiqta
110
8
 
10
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Комунистите са най - великите ....предатели на България ...извращенията от тяхна страна са умопомрачителни ...подариха Македония на Сърбия, избиваха собствената си интелигенция тачена в целия свят... затриха стотици фабрики ...унищожиха всякакв вид проспериращ бизнес ...и всичко това в името на една абсолютно нищо общо нямаща с България кауза.. СССР... нагли гадове!
109
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко може да е тиква ама поне свърши нещо докато беше на власт. Магистрала, няколко спортни зали. София дръпна здраво откъм инфраструктура. Не вдигна децките, за да не пълни гушите на братя ***, а пенсиийките са ви ниски защото любимата ви столетница през 89та и 97ма открадна държавната пара и си я прибра по сметките в Швейцария.
108
3
 
9
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
1944 г. В противоречие с конституцията правителството на България издава постановления за освобождаване от длъжност на регентите на Симеон II и за назначаване на нов Регентски съвет, в който влизат професор Венелин Ганев (независим), Цвятко Бобошевски (независим) и Тодор Павлов (комунист). И така започват зверските масови избивания на невини, образовани, работещи, световно известни бизнесмени и научни изследователи ! Над 65.000 избити без пречинно от комунистическата партия!
107
0
 
3
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Тука има ли Еврейски слуги??
106
6
 
9
 
! Отговори
Гларус преди 10 години
До bariera_61ИНТЕРЕСТНО ДА СЕ ЗНАЕ КОЛКО ПЕНСИОНЕРИ ВКАРА В ГРОБА ПРЕХВАЛЕНИЯ ОТ ТЕБ *** БОРИСОВ.КОЛКО ПЪТИ УВЕЛИЧИ ПЕНСИИТЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,ОБРАЗОВАНИЕТО???ИНАЧЕ ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА ВСЯКА ТОАЛЕТНА ,РЕЖЕ ЛЕНТИ .ЩЕ ГИ ПОЛЗВАЛ ,ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО НА ГЕРБ!!!!
105
4
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Боко,сам ли...остана в Народното събрание.Миков не остави ли поне една...чистачка,да му прави...компания.
104
5
 
4
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Право стреляла - точно случилабаш тиранинот, сърбин Прелича.И се убила Мара Бунева,зарад скопяни, зарад българско.---------------------------------------------Българите са съществували преди 9 септември ...и след 10 ноември ...времето между този период съществуват само Анти Българи , предатели , масови убийци , про руснаци и уруди ! Да живее България , чиста и свята , без комунизъм и извращения ...без масови гробове на невини хора !!!