"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"

Кадиев коментира актуализацията на бюджета и обстановката в страната
Обновена: 12 авг 2013 10:01 | 12 авг 2013 09:33,
108
"Рано или късно ще бъде обявена дата за предсрочни избори"
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Всички са наясно, че актуализация на бюджета трябва да има, но това е трябвало да стане през октомври, заяви депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев в ефира на Нова телевизия.

В момента има неизпълнение на разходите от 400 млн. лева, но прогнозите са, че има риск от несъбираемост и за второто полугодие неизпълнението ще бъде в рамките на 550 млн. лева. Това налага теглене на заем, който да стои като буфер във фискалния резерв. Той ще бъде използван и в началото на следващата година - през февруари, например, за плащането на субсидиите за земеделците, които се връщат от ЕК, но в рамките на 45 дни, поясни още Кадиев.

Опасенията за прекъсване на ваканцията на депутатите и за гласуване на актуализацията на бюджета беше дали ще можем да съберем гласовете на 121 депутати, при положение че някои от депутатите не са в България, коментира още Кадиев. Той обясни, че не знае дали ръководството на БСП води преговори с "Атака" техните депутати да подкрепят мерките на правителството.

Според него действително има неизяснени моменти и трябват още обсъждания по тази мярка. Кадиев коментира, че в момента има съгласие, че промяна на бюджета е нужна, коментарът е за каква сума става дума.

Ваканцията на парламента беше продиктувана от желанието да бъде успокоено напрежението в София и това имаше ефект – като го няма дразнителя, в случая депутатите, ситуацията се успокоява, смята червеният депутат.

"Не мисля, че е реалистично, че ще изкараме пълен мандат от четири години, рано или късно ще бъде обявена конкретна дата за предсрочни парламентарни избори", заяви още Кадиев. Той очаква засилване на протестите през есента, но заяви, че тогава не е време за нови избори. Според него реална дата би била май 2014 година.

Депутатът коментира още и предизборните обещания на БСП. За него всички заложени мерки са изпълними, с изключение на отпадането на плоския данък - заради липсата на желание от страна на ДПС.

Още новини от България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
2
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Който се интересува от това кои са комунистите сред първите хора на партиите да проучи в какви семейства са възпитавани. Особено най големите демократи лидерите на герб и президента. Интересни верни наБкп хора
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ваканцията на парламента беше продиктувана от желанието да бъде успокоено напрежението в София и това имаше ефект като го няма дразнителя, в случая депутатите, ситуацията се успокоява, смята червеният депутат." За да няма напрежение дразнителя Орешарски да си подаде оставка.Стига с тоя популизъм относно 1млн.който ще вземат като заем. Другите правителства как са работили без буфер!?!?! Измишльотини? Защо когато другите народи протестират,няма антипротестиращи?? Защо никога не сме били единни!
40
2
 
26
 
! Отговори
гофус преди 10 години
оставка незабавна.
39
3
 
12
 
! Отговори
акуд преди 10 години
аз данъци няма да плащам докато има министри миллети от дпс, европа си спря парите и затова тези @#$@%#^@!)(*& се чудят от къде да съберат пари за малко PR а другото за крадене и АЗ като европа няма да дам пари във вид на данъци
38
3
 
16
 
! Отговори
Искам ОСТАВКА преди 10 години
Единствено Кадиев е малко по-трезвомислещ от БСП! Разбира се, че не е реалистично да се прогнозира цялостен 4 годишен мандат на сегашните управляващи! Новата дата дори трябва да бъде по-скоро, най-късно до края на годината трябва да бъдат проведени новите предсрочни избори! Това искат всички протестиращи, без протакане във времето, защото ако продължат да управляват ще направят големи погроми в държавата за сметка на определени кръгове от хора!
37
3
 
19
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
БСП и ДПС трябва да бъдат забранени със закон най - малко за 25 години! БСП и ДПС са РАК за България ..това са парийте който унищожават България вече 25 години и нямат намерение да спират ! Комунистите са както винаги МЕГА нагли все едно света е техен а така наречената Турска партия (нищо общо с Турци) прави само интриги и краде неспирно! Трябва да се изработи закон и да се гласува за забраната на тези две партий ...те нямат никакво право да съществуват , скапани убийци !
36
2
 
15
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
До атакистНаправо кажи ДПС-победа, то е едно и също. Щом казваш Пеевски президент и Волен вицепрезидент, значи си от ДПС. Атакистите са дпсари, така че не те броя за български атакист.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МорскиПрезидентът не може да "дава" имоти на когото и да било. Ако правителството не го примеме и Парламентът не го одобри - не става. Не пишете , колкото да се намирате на приказки.
34
11
 
4
 
! Отговори
Морски преди 10 години
А какво ще кажете за Плевнелиев - българският президент участвал в "турската" закуска, по негово желание без български медии и приел документа с вакъфските имоти. В компания с Касим Дал и Корман Исмаилов от Реформаторския блок. Хайде, сега да коментираме какво става и кой залага на картата на Евдоган в България?
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще съборим това правителство, за да гласуваме после пак за него, после пак ще викаме "Оставка!", а после пак ще го преизберем.... и така докато най-накрая не си стегнем куфарите за Терминал 2 на Летище София....... за мен поне това се отнася..... Кое друго по-добро и морално, и некорумпирано правителство ще дойде??!! Егати и народа български!!
32
0
 
14
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Другари, ... демократизмът не е нещо произволно от типа: "Което ми е изгодно е демократично, което не - не е демократично" ... Това е комунистическия демократизъм !Принципите на демокрацията са железни правила, но няма да ги намерите в трудовете на Тодор Живков.
31
1
 
17
 
! Отговори
Михаил до 32 преди 10 години
Като цитираш нагласени проучвания много убедителен ли се чустваш? Какво ще кажеш за нагласените избори и управляващи безпринципни коалиции? Ами за подставен премиер, който за да ходи до *** пак пита? Ами управляваща партия с 20% от 50% гласували? Много си демократичен няма що!
30
0
 
17
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Когато имаме паритет- равенство между Партии,когато от едно пръстче на *** зависи , КОЙ да упрвлява , когато Конс.ЧЕРВЕН съд , още не е произнесъл за "водопада" от гласове от Турция ,когато ...трима са осъдени за купуване на гласове / от ДПС /, а те са сигурно над 100, поне ,ТОГАВА ,колкото повече ВОТОВЕ има , толкова по- добре ..))BIG AL
29
17
 
23
 
! Отговори
атакист преди 10 години
призовавам всички от бкп-дс да се съберем пред президентството и да протестираме против Президентът. Искаме импийчмънт и оставка на Президентът.Веднага на негово место да бъде назначен пеевски а за вице-президент волен.пеевски-президент бкп-дс победа.
28
1
 
24
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Никога не подценявайте ситуацията , когато БКП и ДПС са на власт ..САМИ няма да паднат , да си дадат оставките ..Във вълчия нрав им е , потомствено е , вградено в ЧИПА им е , НЕ са учили този "западен" урок ...Учили са съветски уроци :
27
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До антипротестиращТова което обединява протестиращите е АНТИДЕМОКРАТИЗМА. Само антидемократи отричат изборите още на 12 ден и провеждат акции с цел да наложат мнението на малцинството над мнозинството. Към днешна дата почти 70% са против НЕЗАБАВНИ избори. Манипулаторите отчитат че са само 40% но това са против предсрочни избори въобще, останалите ги искат но след около поне година. Иначе, са 3 вида:1. Гербаджии; 2. Костовисти и 3. *** които искат да рушат без да могат да кажат какво следва
26
6
 
29
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
Ей ненормални хора! Ще видите септември колко са се успокоили хората! Излезли ваканция за да успокоят нас?!?! Няма такива уродливи манипулатори като комунистите! Махайте се!
25
8
 
4
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
ще си изкарат пълния мандат като нищо ... и за още ще питат. Причината е, че няма десница и скоро няма да се появи. Само дано и след 4 години не се оправдават още с предишните.
24
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 76Айде без лъжи и демагогии. България 4 години страда от Дянковите бюджети които обслужваха Международния Валутен Фонд и шепа олигарсси! Дайте да пробваме нещо друго, за това свалихме Герб!
23
16
 
2
 
! Отговори
Изходът е: преди 10 години
Навлизаме в етап, при който иономиката е срината, политиците се държат неадекватно, икономистите нямат визия, как да се оправи държавата, чужди интереси са заели здрави позиции. С една дума вакханалия. Този възел може да го разсекат само две политически течения, доказали своята икономическа пригодност и национална отговорност. Това са Националсоциализъм или националкомунизъм. Всичко останало е продажен либерализъм - неадекватен, неспособен, продажен, грабителски.