Турция не предявява претенции за собственост в България

МВнР извика турския посланик на разговор
Обновена: 13 авг 2013 20:35 | 13 авг 2013 20:35,
84
Турция не предявява претенции за собственост в България
Исмаил Арамаз. Снимка: архив Булфото

Турция не предявява претенции за собственост в България, обяви Посланикът на Република Турция в България Исмаил Арамаз. По негови думи процесът на възстановяване на собственост минава само през компетентните български съдебни органи. Това съобщиха от дирекция "Информация и Ситуационен център" към Министерството на външните работи.

Посланикът беше извикан в МВнР за разяснения относно цитираните от Анадолската агенция твърдения на вицепремиера на Република Турция Бекир Боздаг, че "Турция ще си върне собствеността върху османските архитектурни произведения в България", посочват от МВнР. Тази информация намери и място в българските медии.

Посланикът на Република Турция е заявил, че вицепремиерът Боздаг не е правил подобни твърдения по време на посещението си в България.

По повод състоялата се тържествена вечеря ифтар в Пловдив, на която е присъствал и президентът на България г-н Росен Плевнелиев, от страна на МВнР беше отбелязано, че ведомството не е било информирано за състава на поканените гости, се посочва в съобщението на дирекция "Информация и Ситуационен център".

Както Dnes.bg вече писа, в неделя мюсюлманското настоятелство в Пловдив  обяви, че претендира в съда за връщането на три вакъфски имота – една джамия, една баня и турските гробища.
Днес вицепремиерът Зинаида Златанова обясни пред БНТ, че няма официално искане от турската страна за стопанисване на вакъфските имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя бълтари този Г-н Боздаг е дошъл най - вероятно да ни купи !? По - добре е такива като него изобщо да не бъдат допускани в България.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къртица в плевнята
24
0
 
14
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 10 години
Тъй де, тъй...Точно като повярваме и ще се окаже , че не е истина! :=)
23
7
 
16
 
! Отговори
varg преди 10 години
Турция да си гледат тяхната страна.
22
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Импийчмънт!
21
6
 
29
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До баш тракиецА кога ще кажете, че България пък предивява обещетения от 10млрд$ от Турция по Ангорския договор????Кога бе ***, кажете ??????????????????До кога ще се заигравате и погазвате международното право като си мълчите ????АМИ АКО СПОРЕД ВАС ТУРЦИЯ Е НАРУШИЛА Т.НАР. АНГОРСКИ ДОГОВОР ,КВО ВИ ПРЕЧИ ДА ПОДНОВИТЕ ЕДНО ДЕЛО В СТРАСБУРГ ???!!! НЕ ВИ СТИСКА ,ГУЗНИ СТЕ !
20
3
 
18
 
! Отговори
баш тракиец преди 10 години
А кога ще кажете, че България пък предивява обещетения от 10млрд$ от Турция по Ангорския договор????Кога бе ***, кажете ??????????????????До кога ще се заигравате и погазвате международното право като си мълчите ????
19
19
 
17
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До БГВ ПОЧТИ ВСЕКИ ГРАД В БЪЛГАРИЯ МЮФТИЙСТЕВОТО ВОДИ ДЕЛА ЗА ВРЪЩАНЕ СОБСТВЕНОСТТА НА ДЖАМИИ, ЗЕМЯ И ДР. ИМОТИ!ЩО ЗА НАГЛОСТ Е ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА ПРЕТЕНЦИИ!АБЕ ХЪМЪК ,ТОВА МЮФТИЙСТВО В БЪЛГАРИЯ КАТО ВОДИ ДЕЛА ЗА СОБСТВЕНОСТ ДА НЕ БИ ДА Я ПОДАРИ ПОСЛЕ НА ТУРЦИЯ ?! ТЕЗИ ОТ МЮФТИЙСТВОТО СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ВОДЯТ ДЕЛА ЗА ЧАСТА СОБСТВЕНОСТ ,А НЕ ТУРЦИЯ ДА ВОДИ ТЕЗИ ДЕЛА ! ***
18
4
 
16
 
! Отговори
уу преди 10 години
Опасен прецедент. Не знаели? Не чули? Не Разбрали? Глупости! Хитър ход на Турция. Пробват почвата. България с огън и желязо трябва да ги прогони. За напред да знаят какво ги чака. Жалко! Няма кой?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой пуска мухата ,други отиват да гонят ,трети си осигуряват нов мандат в парламента и олигарсите си пълнят джобовете.ДА МУ МИСЛЯТ БЕЗРАБОТНИТЕ ,МАЙКИТЕ С ДЕЦА И ПЕНСИОНЕРИТЕ.
16
0
 
13
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 10 години
До Джордж СоросКакъв *** ще го търсят безпилотниците в българия?!То няма армия,няма войска гаргите ли ще трепят?
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът дошъл неофициално с албум с имоти наминал покрай мюфтията и стигнал до президента
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, те искат всичко, а ББорисов е готов да им го даде, стига да е на власт. Всъщност той е готов и на по-големи пакости.
13
9
 
11
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 10 години
ДО СЕГА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА ФАБРИКИ И ЗАВОДИ -ПЛЕВНЕВЛИЕВ ИСКА ЦЯЛАТАДЪРЖАВА ДА ПРОДАДЕ НА ТУРЦИЯ ПОД НАТИСКА НА АМЕРИКА ---НА РОДА ИМА САМО ЕДИН ИЗХОД---НАРОДНО ВЪСТАНИЕ--ИНАЧЕ ТУРСКО--АМЕИКАНСКО РОБСТВО--ТОЗИ ПЪТ ВО ВЕКИ ВЕНОВ
12
4
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 години
В ПОЧТИ ВСЕКИ ГРАД В БЪЛГАРИЯ МЮФТИЙСТЕВОТО ВОДИ ДЕЛА ЗА ВРЪЩАНЕ СОБСТВЕНОСТТА НА ДЖАМИИ, ЗЕМЯ И ДР. ИМОТИ!ЩО ЗА НАГЛОСТ Е ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА ПРЕТЕНЦИИ!А МЮФТИЙСТВОТО КАКВИ ДЕЛА ВОДИ , ЗА КАКВА ТУРСКА СОБСТВЕНОСТ ПРЕТЕНДИРА?!ТОВА Е БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, ПОРОБЕНА И ЗАВЛАДЯНА ОТ ОСМАНСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ, А СЕГА ТВЪРДЯТ ЧЕ Е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗЕМЯТА И ПОСТРОЕНИТЕ ДЖАМИИ ВЪРХУ НЕЯ.
11
2
 
23
 
! Отговори
Джордж Сорос преди 10 години
На турците не им трябват имоти в БГ. На Джордж Сорос му трябват етнически конфлитки, за да има предтекст да се намесят безпилотниците.
10
6
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До Анонименdo ГУРБЕТЧИЯ:за страховете на българина си прав, но ... ако искаш да си докрай обективен трябва да видиш и нео-османските тенденции в ТурцияТИ МОЖЕШ ЛИ ДА ПОКАЖЕШ КОЙ МИНИСТЪР ,МИНИСТЕРСТВО И ПР. В ТУРЦИЯ ОФИЦИАЛНО Е ОБЯВИЛ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ ?! ЕЙ ,ТОВА ШОПЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ !!! НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО МИ КАЖЕТЕ ,ЧЕ И НА СЪН СЕ СТРЯСКАТЕ !!!! АБЕ СПОКО БЕ ,ТУРЦИЯ НЕ Е ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ !!! ОСМ. ИМПЕРИЯ Е В ИСТОРИЯТА !
9
6
 
7
 
! Отговори
Gaco преди 10 години
По негови думи процесът на възстановяване на собственост минава само през компетентните български съдебни органи ПО СКОРО ПОДКУПНИ ОД КОЛКОТО КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ Ако бяха компетентни нито Росен ПЛЕВНАЛИ-ев (ЧОВЕКЪТ ОТ ПЛЕВЕН на турски )нямаше да седне на тази среща нито е толкова толерантен . Михлюзина не пожела да приеме делегация на пенсионерите но отиде при криминалните мюфтии . А и Вигенин е турско *** така че да се махат ВИЖТЕ ДЕКЛАРАЗИЯТА НА НФСБ най-точна е от всички реакци
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
едно време за национално предателство присъдата беше РАЗСТРЕЛсега присъди няма и затова които свари ни предава безнаказано
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do ГУРБЕТЧИЯ:за страховете на българина си прав, но ... ако искаш да си докрай обективен трябва да видиш и нео-османските тенденции в Турция