Турция не предявява претенции за собственост в България

МВнР извика турския посланик на разговор
Обновена: 13 авг 2013 20:35 | 13 авг 2013 20:35,
84
Турция не предявява претенции за собственост в България
Исмаил Арамаз. Снимка: архив Булфото

Турция не предявява претенции за собственост в България, обяви Посланикът на Република Турция в България Исмаил Арамаз. По негови думи процесът на възстановяване на собственост минава само през компетентните български съдебни органи. Това съобщиха от дирекция "Информация и Ситуационен център" към Министерството на външните работи.

Посланикът беше извикан в МВнР за разяснения относно цитираните от Анадолската агенция твърдения на вицепремиера на Република Турция Бекир Боздаг, че "Турция ще си върне собствеността върху османските архитектурни произведения в България", посочват от МВнР. Тази информация намери и място в българските медии.

Посланикът на Република Турция е заявил, че вицепремиерът Боздаг не е правил подобни твърдения по време на посещението си в България.

По повод състоялата се тържествена вечеря ифтар в Пловдив, на която е присъствал и президентът на България г-н Росен Плевнелиев, от страна на МВнР беше отбелязано, че ведомството не е било информирано за състава на поканените гости, се посочва в съобщението на дирекция "Информация и Ситуационен център".

Както Dnes.bg вече писа, в неделя мюсюлманското настоятелство в Пловдив  обяви, че претендира в съда за връщането на три вакъфски имота – една джамия, една баня и турските гробища.
Днес вицепремиерът Зинаида Златанова обясни пред БНТ, че няма официално искане от турската страна за стопанисване на вакъфските имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
23
 
! Отговори
999 преди 10 години
Те Президента трябва да извикат да дава обяснения.За какво е тази Държавна сигурност. Тоя *** Плевненлиев трябва да дава обяснения в Данс и да го изритат от Президентството.Пълен позор е този *** за България. Аз се срамувам този човек да ме представлява.Крадци ,крадци но да ми е президент Шут ми идва в повече.
5
1
 
16
 
! Отговори
егати преди 10 години
не може да е имало такава среща с българският президент.бил е някой другима недоразумение.без бг медии?това не може да е истина.
4
7
 
22
 
! Отговори
Рекс преди 10 години
Този президент е пълен ***.Веднага трябва да се свали от поста и да бъде разследван и съден .И да се разследва за офшорките и да е в затвора. И да господата политици да престанат да лижат гъзовете на всякакви Мюфтии турски Президенти и разни Еничари.Моите Дядовци,Чичовци и роднини оставиха костите си и проляха кръвта си за тази земя и за нас . Какво искате да хванем оръжие отново и първо вас да *** и после да видят тези нагли башибозуци да ги заритаме по Анадола.
3
18
 
18
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
ЕЙ ,ЗНАЧИ ЕДНО ЖИВОТНО КАТО СЕ УПЛАШ ОТ НЕЩО , БЯГА И КАТО ВЛЕЗЕ В ОБОРА СЕ УСПОКОЯВА ! НО ЧОВЕК КАТО СЕ УПЛАШИ ОТ НЕЩО ,ДОРИ И ВКЪЩИ ДА СЕ ПРИБЕРЕ ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ УСПОКОИ !!! ТА И ВАШАТА РАБОТА Е СЪЩАТА : ТУРЦИТЕ ИСКАТ ДА НИ ЗАВЛАДЕЯТ ,ТУРЦИТЕ ТАКА-ТУРЦИТЕ ОНАКА !!! АБЕ УСПОКОЙТЕ ТОПКАТА БЕ ,ЩЕ ИЗПЕРКУЛЯСАТЕ СЪВСЕМ !!!
2
3
 
23
 
! Отговори
Вярвайте си преди 10 години
Те не проявяват, щото знаят, че управляващите ни сами ще им ги дадат, да *** простия ни народ да ***.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе кой кого извикал, какво казал, на кого го казал, няма вече значение--камъка е хвърлен! и то от помака-Расим Плевнелиев