Миков кани президента в НС да се мотивира за бюджета

"Защитата на позицията ви ще е от безспорна полза за българите"
Обновена: 14 авг 2013 14:02 | 14 авг 2013 11:30,
116
Миков кани президента в НС да се мотивира за бюджета
Председателят на НС Михаил Миков. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков покани днес президентът Росен Плевнелиев да присъства на заседанието на парламента на 16 август, на което ще бъде обсъдена отново актуализацията на бюджета, съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Вашето участие, представянето на мотивите и защитата на Вашата позиция ще са от безспорна полза за народните представители, а и за българската общественост като цяло", посочва в писмото си председателят на парламента.

Народните представители приеха актуализацията на бюджета на 1 август и след това излязоха във ваканция до 4 септември.

Президентът Росен Плевнелиев обаче наложи частично вето върху актуализацията на държавния бюджет миналата седмица.

Още по темата
Председателят на парламента Михаил Миков свика първоначално извънредно заседание на НС на 30 август, но миналия петък 77 народни представители от ГЕРБ поискаха спешно депутатите да се съберат  още през тази седмица, за да гледат ветото на Плевнелиев. 

Държавният глава мотивира ветото с липсата на яснота за какво ще бъдат похарчени допълнителните средства от планираното увеличаване на дефицита и взимането на нов дълг до 1 млрд. лева, както и с отсъствието на политики и реформи в подкрепа на заетостта, конкурентоспособността и растежа на икономиката.

Ветото на президента бе очаквано и предварително определено от БСП и ДПС като политическа атака, целяща да саботира правителството и да ощети най-нуждаещите се социални групи.

Двете партии отново ще гласуват "за" актуализацията, но от ГЕРБ са "против". Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че народните представители от неговата партия ще гласуват по съвест.

Необходимите гласове, за да бъде преодоляно ветото на президента, са 121 гласа. БСП и ДПС имат общо 119 депутати заради отсъствието на Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
26
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Президента се мотивира ясно и точно .Това, че вие не го разбирате или не ви устройва си е ваш проблем .Това се нарича демокрация ,ако разбирате тази дума .
16
16
 
13
 
! Отговори
Президент или? преди 10 години
Цитат от Росен Плевнелиев"Роден съм през 1730 година. Някъде в Ирландия. Програмата даде, че съм бил жена пастир. Така пишеше. Поне не съм се прераждал често. Защото колкото по-рядко го правиш, толкова по-стойностен живот водиш. Смята се, че на по-често прераждащите се им се дават повече шансове да се поправят", обясни Плевнелиев в тв предаването "Търси се".Нашият президент е всестранно надарена личност. Нали?
15
10
 
30
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Миков,Цялата държава разбра, че ви е много вътрешно, задето не ви дават просто ей-така да дръпнете 1 млрд лева. Щом даже министърът на ВР взе да се изказва по темата, явно много сте го окъсали. И аз не съм му фен на Плевнята, но съм на неговата позиция - хубаво, да дръпнем едни пари, ама обяснете за какво ще се ползват. Дотук само общи приказки и дрънканици колко щял да е лош социалният ефект.Ами орежете администрацията, бе Миков. Трудно ли е?
14
7
 
18
 
! Отговори
... преди 10 години
Ха на бас, че след като ОТКРАДНАТ тоя милиард сега, ще се пробват да изтеглят-ОТКРАДНАТ още. Ако не им се получи ще подадат оставка! Така, че поне до към 6 месеца до година (в зависимостр от това колко бързо се краде 1 милиард и колко бързо се тегли нов заем) ще имаме нови парламентарни избори! Работата сега е чисто и просто да се ОТКРАДНЕ тоя милиард!
13
6
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
10,е поразрови из господари на ефира да видиш как гнусно дъртакът Гагаузов пощипва Мая Селската по бузката, а тя се хили като ученичка и неволно отваря устенца
12
24
 
17
 
! Отговори
viktoria35 преди 10 години
Как да се мотивира след като и той не е наясно защо наложи това вето, просто така му беше наредено от Прокопиев и Борисов, президентът е просто изпълнително лице, марионетка в ръцете на олигарсите.
11
8
 
20
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
а бре Мимо, а бре Мамин Мимо, що дрънкаш глупотевини, когато си на пет ракии
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наздраве, Миков, все пак успя да събереш ваканцуващите от плажовете на Карибите и Доминиканската република, където бяха отишли след заслужен тежък труд на ползу роду.
9
16
 
29
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Президента е обяснил ясно какви са мотивите. Обикновените граждани разбраха. Комунистическите чутури не могат да разберат. За Миков е ясно-деградирал от алкохола. За Мая също е ясно-прави се на мацка и гони мъжете. За серГЕЙ е ясно-разгонен е и си търси мъж. Но останалите червени? Те също ли са затъпяли от пороци и перверзии?
8
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе, то и на теб ще ни е трудно да ти дадем определение без да използваме нецензурни думи, така че си трай! ПИСНА НИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ***! А сега отгоре на всичко и в комплект с турската и неофашистката изкукуригала ***, просто не се търпи! О-С-Т-А-В-К-А!!!!!!
7
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ НАКРАТНО СИЧКО ГЕРБАДЖИЙСКО Е МЕНТЕ ОТСЕКАДЕ, ВИЖ МУТРАФОНА, ГЛЕЙ ЦЕЦКО, НЕ ЗАБРАВЯЙ ФИДОСКАТА КАК *** КУФТАЦИ, НО ВЪРХЪТ Е ПЛЕВНЕВЛИЕВ, УНИКАЛЕН ОТСЕКАДЕ
6
43
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОЧНАХА ДА БАЗИКАТ ПРЕЗИДЕНТА, ГОЛЕМ СМЕХ, ОТКРИТО МУ СА ПОДИГРАВАТ, ЗАСЛУЖИ СИ ГО НА 100 %, ТАКОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ НАРЕЧЕНО ПРЕЗИДЕНТ ДОСЕГА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА, ПРОСТО НЕ ИСКАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ ЗА ДА ДАМ ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕВЛИЕВ
5
13
 
30
 
! Отговори
трибун преди 10 години
Помня,помня,господин Миков,много добре помня какво направи вашата партия кърмилница на ново излюпените милиардери за 23 години,не си мислете ,че ще забравя.
4
20
 
46
 
! Отговори
87757 преди 10 години
Оставка бе, Миков, ОСТАВКА!
3
38
 
28
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Дано да го поканят и в прокуратурата за да се мотивира защо е откраднал 100 млн лв от Доверие
2
20
 
49
 
! Отговори
CNN преди 10 години
Миков, благодарим за поканата! И ние, протестиращите, ще дойдем да се мотивираме!...
1
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента не е виновен! Тя жена му такова........