Тъст тук, тъст там - ГЕРБ още източва държавни фирми

БСП: Две фирми на тъста на Цветанов имали договори във ВиК сектора
Обновена: 14 авг 2013 16:49 | 14 авг 2013 15:57,
131
Тъст тук, тъст там - ГЕРБ още източва държавни фирми
Красимир Янков и Антон Кутев. Снимка: БСП

ГЕРБ е източвала и продължава да източва държавни фирми, съобщиха днес от БСП. Депутатът от  левицата Красимир Янков заяви, че фирми, собственост на тъста на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов - Васил Петров Георгиев, – Вилмак ООД и Вилмак Лаборатория ООД, имат договори с ВиК-Стара Загора, Севлиево, Хасково, Враца и други.

Приходите на двете фирми са близо 700 000 лева за последните пет години за ремонти на мрежата.

Янков напомни, че именно семейството на съпругата на Цветанов е било посочено като произход на средствата за закупуване на прословутите шест апартамента на бившия вицепремиер в кабинета „Борисов“.

В тази връзка червеният депутат настоя за повторна проверка на имотното състояние на Цветан Цветанов.

Информация за подобен случай Янков имал и за Варна. По данни на депутата от БСП съпругата на сегашния кмет на морската столица Иван Портних – Вилислава Портних, е спечелила обществени поръчки за над 1 милион лева за последните 5 години.

Вече е подаден сигнал до главния прокурор за нередности във ВиК-Варна, обясни депутатът от БСП. Красимир Янков зададе и няколко въпроса чрез медиите.

Вярно ли е, че съпругата на кметът от ГЕРБ Иван Портних - Вилислава е съдружник в „Метан груп”, спечелил обществена поръчка за доставка на гориво във ВиК-Варна за повече от 1 млн. лв.?

Вярно ли е, че е била единственият кандидат за обществената поръчка?

Вярно ли е, че тъстът на Портних - Красимир Маринов, общински съветник, е представлявал общината във ВиК-Варна?

По негови думи умишлено се прави опит да се забави встъпването в длъжност на новия управител на държавното дружество - ВиК-Варна, за да се заметат следи.

Три общини, управлявани от ГЕРБ, са поискали от Окръжния съд спиране на вписването на промените в ръководството.

Призоваваме прокуратурата за бързи действия. Фактите сочат за умишлено бавене на смени в сектора, заяви депутатът от БСП. Янков видя и замитане на следи и продължаване на източването на държавните предприятия и след управлението на ГЕРБ.

Тъст - тук, тъст – там, обобщи състоянието на държавните дружества Янков.

Ситуацията е същата в куп други градове, включително и Силистра, заяви и друг депутат от БСП - Антон Кутев. По негови думи трябва да се отделят икономическите лостове на ГЕРБ, които продължават да контролират по места. По думите на Кутев протестите в Силистра, които били доста рехави, били инспирирани именно от шефове на държавни дружества от ГЕРБ.

Те принуждавали персонала да се включва, а хората се съгласявали заради притеснения да не загубят работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,ха,ха,ха..... преди 10 години
На некадърниците комунисти ...и вълната им пречи, НЕ САМО ГЕРБ.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I vas vi e iad, che vie ne ste na miastoto na GERB, nali? Ne vi li e dostatachno kakvo otkradnahte dosega, naprimer AEC BELENE?
79
10
 
13
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
АМИ НАЛИ ТЪСТА ТРЯБВА ДА СЪБЕРЕ ПАРИЧКИ ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦЕЦКО.ОСТАВЕТЕ ГО ЧОВЕЧЕЦА, НЕ МУ Е ЛЕСНО. СЕГА ТРЯБВА ДА СЪБИРА ПАРИЧКИ И ЗА ВИЛИЧКИ КРАЙ МОРЕТО НА ЦЕЦКО.
78
4
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 10 години
До vesko02Белият автобус , е ремонтиран пич , ама на герб им взеха печатницата!
77
2
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Алеко го е казал много точно навремето - И едните, и другите са маскари!...
76
8
 
21
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Ако разделите 700000 лв. за тези 5 години, ще получите сума от около 12000 лв. всеки месец, но общо за двете фирми, което средно е по-малко от 6000 лв. на месец за едната фирма! Голеееми разкрития, се едно чета вестник Блитц или Шок. Също в статията не разбрах къде са злоупотребите, както и ако наистина има такива, защо от "столетницата" не са ги прихванали още докато бяха на власт - нали това все пак последното правителство беше 3г. и 8-9 месеца на власт?
75
17
 
15
 
! Отговори
varg преди 10 години
Герб ще ядат хурката
74
21
 
17
 
! Отговори
Ало, редактора преди 10 години
Защо не пишете, че оня пъзльо "президентчето" не му стиска да отиде в Парламента за да си защити *** аргументи за ветото.Ама нали ГЕРБ са му ги написали, те са там и ще си оплюват брадите за да защитават незащитими тези.Каквото и да кажат... парите ги няма - 9 милиарда ни струва управлението на ГЕРБ - 5похарчени от държавния резерв и 4 взети кредити. Къде сега тръгнали да реват за един милиард. И него ли искат да откраднат на Боко хората, на Цуцко тъста???
73
1
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
До opaaaaКогато фирмите са поставени в една от най-неблагоприятните инвестиционни среди в света, няма как да работят нормално. Същия този "лош материал", когато отиде в Германия, си повишава производителността десетократно. Когато овчаря не си е напасал стадото, няма как да не е мършаво.
72
5
 
12
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
"Значи много ми е смешно, когато чета изцепките на платените манипулатори, които спът по цял ден из форумите и пишат глупости."Какво ти е смещното бе, льольо? Смешно ти е, че хората са интелигентни и умни и вече не се вързват на номерцата на червените? Това не е ти е *** и селския електорат, да се радваме на 20 лева надбавки и популистки глупости. Хората мислят с главите си. Хвурлят другарите една партенка за бюлетините в Костинброд и се очаква, че всички ще клъвнем? Или с тия 700K лева? Или, че президента не давал на първолаците? Хайде стига ...
71
0
 
13
 
! Отговори
Куроландеc преди 10 години
А защо никой не пише за мъжа на една настояща министърка който отдавна е подсъдим за източване на държавния резерв??? Иде реч за 120 000 000 лв!!!
70
1
 
6
 
! Отговори
VOLEN aga преди 10 години
Abe prestanete da sporite !!!!! BOIKO e vivoven za vsichko - za svetovnata ikonomicheska kriza, za globalnoto zatoplqne, za prirodnite bedstviq, za katastrofite po patishtata, abe kot stane daznaete che GERP sa vinovni !!! Nqma smisal ot sporove
69
0
 
3
 
! Отговори
гг преди 10 години
72 ти си платения
68
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи много ми е смешно, когато чета изцепките на платените манипулатори, които спът по цял ден из форумите и пишат глупости. Единия направо изби рибата с репликата че се бил радвал че хората вече не вярвали на глупостите на червените!!! Сещам се за Сидеров и магистрала тракия, и че случая бил постановка ха ха. Жалки сте ако не бяхте платени и милеехте за тази страна щяхте да напишете, няма червени, няма сини,ГАеРБ или Атака, затвор за всичките престъпници. Уви тия когато си на заплата не става.
67
1
 
6
 
! Отговори
VOLEN aga преди 10 години
NA 16ti VOLEN dane zabravi dasi vzeme masata !!!!
66
2
 
7
 
! Отговори
UK преди 10 години
EIII DOBRE CHE GI IMA BSP, TAKAVA CHESNA I POCHTENNA PARTIQ :D
65
1
 
3
 
! Отговори
opaaaa преди 10 години
До vesko02ше ги вдигат с хеликоптери брат...
64
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган само докато си щрака със запалката прави по 1-2 млн. лв.,вие за тъста на Цветанов се хванахте.
63
4
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Белия автобус вече ремонтиран ли е?
62
1
 
9
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До АнонименМисля, че преди малко пишеше за размера на кражбите,то винаги размера е от значение.Няма добра кражба особено когато я плащаме целия български народ.За туй иде реч,на всички крадци ръчичките както при Крум велики,дали после ще пипа.То и *** ще са против,те винаги крадат за храна,а не че не трябва.