Реформаторският блок - Ноевият ковчег за малките партии!

Септември ще бъде много политически горещ, твърди политолог
Обновена: 19 авг 2013 11:40 | 19 авг 2013 11:17,
30
Реформаторският блок - Ноевият ковчег за малките партии!
Борис Попиванов Снимка: Bulgaria On Air

„Септември ще бъде много политически горещ месец", каза политологът.

Генерален проблем на България е липсата на стабилна администрация, която да е независима от политическата сила, управляваща страната. Основният проблем на кабинета „Орешарски“ е, че три месеца са на власт, а не могат да направят още политическите си назначения като зам.-министрите. Това коментира в ефира на Bulgaria On  Air политологът Борис Попиванов.

„Септември ще бъде много горещ месец. Подготвяният от ГЕРБ вот на недоверие ще бъде интересен, защото за да мине, ще е необходимо нещо повече от гласовете на „Атака“. Националистите и бившите управляващи не образуват 121 гласа, а вече има пререкания в редиците на БСП“, каза той.

„Случилото се на 16 август (автобусите, пристигнали от провинцията в подкрепа на кабинета „Орешарски“) беше предварително премерване на силите, защото в продължение на два месеца основната инициатива се държеше от протестиращите срещу управляващите. През това време те постоянно се оправдаваха и обясняваха, а сега направиха изненадващ ход. БСП и ДПС показаха, че могат във всеки един момент да изкарат достатъчно много хора на своя страна“, каза Попиванов.

По думите му от референдума на 27 януари насам обществото е разделено сериозно. „Вече има и подписки, които се правят в подкрепа на правителството. Видно е, че мнозинството имат подкрепа“, твърди политологът.

Според него е необходимо кабинетът „Орешарски“ да направи някои стъпки, с които да задоволи исканията протестиращите, защото ако останат разочаровани от неизпълнението на желанието им за оставка, мирните протести може да преминат към агресивни.

Попиванов изрази мнение, че Реформаторският блок има най-големи шансове да спечели доверието на протестиращите, защото предлагат идеи, които се харесват от голяма част от българите. „Реформаторският блок ще се превърне в Ноевия ковчег за всички малки партии“, каза той.

Вижте целия разговор във видеоматериала от сутрешния блок на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
35
 
! Отговори
Big преди 10 години
Трябва да се казва не Реформаторски блок, а Сбирщайн!
4
11
 
14
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До ПешкоКак само по 20 бе Пешко, по 100 х. ще има :) Ама вечер, пред телевизорите .... Ще дойде после и студен дъжд, не топъл като сегашния. Де ще идете ? Ще махате с чадърчетата ли ? А снега ? Или ще посрещате пък тогава депутатите маскирани като дядо Коледа с шейни и ски ? Хо-хо-хо--о-о-о-о-о-о !
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторския блок трябва да знаят какво искат да направят,лошото е че те не знаят какво искат и как да го направят ,а така държавност не се прави !!Не знаят каква е политическата кухня в Брюксел,това е големия ПРОБЛЕМ,защото никой не ни попита на времето /с референдум на пример/ имахме ли това желание да бъдем ТАМ ????И този проблем съсипва държавата ни !!!!
2
11
 
26
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Вярно е, Реформаторският блок е Ноевият ковчег, но за най-заблудените. Защото при евентуални избори на водещи позиции ще бъдат слагани отново същите изтъркани лица, но сега лъснати с ново име. Реформаторският блок ще бъде ковчек, това е сигурно. Но дали ще бъде Ноевият или само обикновен, дървен и погребален, ще видим.
1
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На реформаторските блок само името му е реформаторско. Жалък опит на политически изпаднали креатури да се хванат отново за баницата. А другото което беше споменато че БСП и ДПС имали били подкрепа от видно много хора - да имат подкрепа на турци и ***. След Пеевски с това си действие паднаха още по ниско. По какъв бесен начин са се вкопчили във властта само!!!