Млекопроизводители писмено ще се договарят с изкупвачи

Това е по-успешен начин за договаряне на цената, смята Димитър Греков
Обновена: 21 авг 2013 15:27 | 21 авг 2013 15:27, Веселина Йорданова
5
Млекопроизводители писмено ще се договарят с изкупвачи
Министърът на земеделието. Димитър Грегов. Снимка: БТА

Част от прекупвачите на мляко ще отпаднат с приемането на законопроект, който изисква задължително писмено договаряне между производители и изкупвачи на сурово мляко.

Промените в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на ЕС, одобрени от правителството днес, ще бъдат внесени за приемане от Народното събрание.

Браншовите организации ще могат да правят такива договори, които според мен са по-успешният начин за договаряне на цената, защото едноличният производител трудно ще седне с фирма да договаря цената, заяви министърът на земеделието Димитър Греков.

Договорите ще бъдат регистрирани в общинските и областните земеделски служби. Министърът заяви, че така ще има точна представа какво количество мляко се произвежда с цел търсене на възможности за по-добрата му реализация на пазара.

В законопроекта се отменя изискването за учредяване на банкова гаранция в полза на Разплащателната агенция. Мярката е в изпълнение на плана на правителството за намаляване на административната тежест за бизнеса.

Одобрените от кабинета промени предвиждат още биологично произведените земеделски продукти и храни да се предлагат на обособени щандове в търговските обекти и да се съхраняват на специални означени места в техните складове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Млекопроизводител преди 10 години
Аз давам млекото само на приятели и то на цена три пъти по-висока от мандрата.И те доволни и аз.е*ъvam всички канцеларски готовани да печелят на мой гръб,че се скапвам от бачкане......без празник...и делник.
2
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Браншовите организации ли ще договарят само цените и ще защитят производителя .Да се регистрират договорите или нова работа за номенклатурата.И като е ясно как работи администрацията ,колко време ще нужно за това,дотогава млякото ще вкисне.А на пазара ако се случат промени колко бързо ще се реагира.Не питам,разсъждавам на глас.
1
3
 
5
 
! Отговори
атанасов преди 10 години
навременно и правилно решение. личи че земеделския министер защитава пройзводителите . без собствено пройзводство сме зависими и без бъдеще. цкс да се раздвижи и направи малки модерни мандри по селата. първата професия на българина е животновъд.